Συνάντηση για τα δρομολόγια του ΟΣΕ


  Νέα συνάντηση με το Σύλλογο Φίλων του Σιδηροδρόμου Καρδίτσας και τα μέλη του Παραρτήματος Σιδηροδρομικών Δυτικής Θεσσαλίας είχαν ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Δομ. Βερίλλης και οι αντιδήμαρχοι κ. κ. Θ. Βότσης, Β. Σουφλάκος και Ι. Γεννάδιος.

Στη συνάντηση συζητήθηκε το θέμα των δρομολογίων του ΟΣΕ και οι όποιες εξελίξεις υπήρξαν μετά την ευρεία σύσκεψη φορέων που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 29 Ιουλίου στο Δημαρχείο Καρδίτσας, αλλά και τη συνάντηση αντιπροσωπείας των φορέων της Δυτικής Θεσσαλίας με τον Πρόεδρο και Δ/ντα Σύμβουλο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ κ. Πρ. Καλογιάννη την  Παρασκευή, 31 Ιουλίου.

Όπως διαπιστώθηκε, πέρα από κάποιες αόριστες υποσχέσεις και τη φημολογία για επαναδρομολόγηση του ζεύγους  Intercity 47/48, το δεδομένο είναι ότι από την 1η Αυγούστου το απευθείας δρομολόγιο που εξυπηρετούσε τους πολίτες του Νομού και ευρύτερα της Δυτικής Θεσσαλίας έχει αντικατασταθεί από τρένο ανταπόκρισης στο Σταθμό Παλαιοφαρσάλου με το intercity 41/40 από Βόλο για Αθήνα, κάτι που κατά κοινή παραδοχή των φορέων  δεν είναι αποδεκτό.

Κατά συνέπεια οι τοπικοί φορείς,  θα πρέπει να επανεξετάσουν τα δεδομένα και να αποφασίσουν για το πώς θα κλιμακωθεί η διεκδίκηση του δίκαιου αιτήματός μας.

Τέλος θα πρέπει να σημειωθεί ότι  σήμερα, Πέμπτη, 6 Αυγούστου στις 12 το μεσημέρι στην αίθουσα του Νομαρχιακού Συμβουλίου Καρδίτσας θα πραγματοποιηθεί ευρεία σύσκεψη φορέων για το θέμα.

Προηγούμενο άρθρο 60.000 Ευρώ για την Ολοκλήρωση του Δρόμου
Επόμενο άρθρο Εντείνονται οι έλεγχοι εν όψει Δεκαπενταύγουστου