Ερώτηση Ρόβλια για τα προβλήματα των νεφροπαθών


  Με Ερώτησή του προς τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ο Βουλευτής του Νομού μας και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Ντίνος Ρόβλιας, φέρνει στη Βουλή τα προβλήματα των νεφροπαθών γενικότερα, αλλά και αυτών του Νομού Καρδίτσας ειδικότερα. Αφορμή για την Ερώτηση του κ. Ρόβλια έδωσε επιστολή του Συλλόγου Νεφροπαθών Καρδίτσας, στην οποία εκτίθενται αναλυτικά τα προβλήματα των νεφροπαθών, για τα οποία ο Βουλευτής ζητάει από τον Υπουργό να ευαισθητοποιηθεί.

Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

«ΠΡΟΣ ΤOΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Θέμα: Αντιμετώπιση προβλημάτων των νεφροπαθών Καρδίτσας.

Κύριε Υπουργέ,

Ο Σύλλογος Νεφροπαθών Καρδίτσας, ο οποίος έχει 145 μέλη, μου απέστειλε την από 24-7-2009 επιστολή του σχετικά με προβλήματα των νεφροπαθών, τα οποία χρήζουν ενδιαφέροντος και αντιμετώπισης. Ειδικότερα στην ως άνω επιστολή τους, παραλήπτης της οποίας είστε και ο ίδιος, θίγονται τα εξής θέματα:

1. Των μεγάλων καθυστερήσεων στις μεταμοσχεύσεις.

2. Των ελλείψεων σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και σε μηχανήματα σύγχρονης τεχνολογίας σε όλες τις Μονάδες Τεχνητού Νεφρού, περιλαμβανομένης και αυτής του Νοσοκομείου Καρδίτσας.

3. Των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι νεφροπαθείς με τα ασφαλιστικά ταμεία, οι καθυστερήσεις στα οποία είναι δυστυχώς ο κανόνας.

Αντιλαμβάνεστε, κ. Υπουργέ, ότι η ευαισθητοποίηση όλων μας στα θέματα των νεφροπαθών είναι όχι μόνο αναμενόμενη, αλλά και επιβεβλημένη.

Κατόπιν αυτών, ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ

Σε ποιες ενέργειες σκοπεύει να προβεί σχετικά με τα προβλήματα των νεφροπαθών γενικότερα, αλλά και αυτών του Νομού Καρδίτσας ειδικότερα.»

Προηγούμενο άρθρο Η οσμή του βιολογικού καθαρισμού μέρος 2ο
Επόμενο άρθρο Επανεξέταση του διαχωρισμού των αγροτών