Επιθεώρησε τα έργα οδοποιίας


 O Υφυπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Σπύρος Ταλιαδούρος πραγματοποίησε επίσκεψη στο Δημοτικό Διαμέρισμα Νεράιδας του Δήμου Ιτάμου στη θέση Τριφύλλα όπου είχε συνάντηση με τους Δημάρχους Ιτάμου Καρδίτσας κ. Βασίλη Τσαντήλα και Φουρνά Ευρυτανίας κ. Ηλία Παπουτσόπουλο, για την πορεία των έργων οδοποιίας που συνδέουν τους δύο Νομούς.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης εξετάστηκε η πορεία των έργων του οδικού δικτύου Κλειτσού – Τριφύλλας, Τριφύλλας – Νεράιδας και Νεράιδας – Γιαννουσέικα.

Η υλοποίηση των έργων αυτών έχει ενταχθεί στο Πρόγραμμα Πίνδος από το οποίο έχουν διατεθεί πιστώσεις 2,5 εκ. ευρώ για την αποπεράτωση τους. Οι τρεις εργολαβίες, όπως διαπιστώθηκε από την επιτόπια επίσκεψη, προχωρούν με ικανοποιητικούς ρυθμούς καθώς έχουν ήδη δημοπρατηθεί τα έργα ενώ έχει εγκατασταθεί στην περιοχή και ο εργολάβος προχωρόντας στις απαραίτητες εργασίες.

Ο κ. Ταλιαδούρος σε δηλώσεις του επεσήμανε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Η σημασία της υλοποίησης αυτών των έργων οδοποιίας είναι μεγάλη καθώς συνδέεται έτσι άμεσα ο Νομός Ευρυτανίας με τον Νομό Καρδίτσας. Με μία σύντομη διαδρομή μέσω μία πανέμορφης δασικής περιοχής ενώνονται δύο μεγάλοι τουριστικοί προορισμοί της Κεντρικής Ελλάδας, το Καρπενήσι με τη Λίμνη Πλαστήρα, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην αύξηση της προσέλευσης επισκεπτών στο Νομό μας.  Παράλληλα η υλοποίηση αυτών των έργων τοποθετεί τα απομονωμένα χωριά της περιοχής των Αγράφων ξανά στον οδικό χάρτη της χώρας μας, βγάζοντας τα από την απομόνωση πολλών ετών»

Προηγούμενο άρθρο Διευκρινήσεις για τον δρόμο Καρδίτσα – Τρίκαλα
Επόμενο άρθρο Στο ρυθμό των διακοπών από σήμερα οι Καρδιτσιώτες