Άκαρπη η συνάντηση με τον Πρόεδρο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ


 Συνάντηση με τον Πρόεδρο και Δ/ντα Σύμβουλο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ κ. Προκ. Καλογιάννη και υπηρεσιακά στελέχη της εταιρίας για το ζήτημα των δρομολογίων του ΟΣΕ που εξυπηρετούν τη Δυτική Θεσσαλία είχε χθες Παρασκευή 31 Ιουλίου,  αντιπροσωπεία φορέων των Νομών Καρδίτσας και Τρικάλων, στην οποία συμμετείχαν ο Νομάρχης Καρδίτσας κ. Φ. Αλεξάκος, ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Μιχ. Ταμήλος, ο Αντινομάρχης Τρικάλων κ. Χρ. Μιχαλάκης, ο Αντιδήμαρχος Καρδίτσας κ. Θεοφ. Βότσης, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Καρδίτσας κ. Κ. Παπαγεωργίου και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Σιδηροδρόμου Τρικάλων κ. Γ. Κρανιάς.

Οι φορείς των δύο Νομών, με βάση και τα ψηφίσματα των συσκέψεων που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της εβδομάδας σε Καρδίτσα και Τρίκαλα, κατέστησαν σαφές προς τον Πρόεδρο και τα υπηρεσιακά στελέχη της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ότι δεν πρόκειται να δεχθούν την περικοπή των σιδηροδρομικών δρομολογίων που ανακοίνωσε η εταιρεία.

 Ειδικότερα τέθηκε επιτακτικά το αίτημα διατήρησης του ζεύγους IC 47/48, -το πρώτο ιστορικά απευθείας τρένο της Δυτικής Θεσσαλίας – που εξυπηρετεί κατά τον καλύτερο τρόπο τους κατοίκους της περιοχής που θέλουν να ταξιδέψουν αυθημερόν στην πρωτεύουσα για επαγγελματικούς, ιατρικούς και άλλους λόγους.

Το εν λόγω ζεύγος μάλιστα, όπως επισημάνθηκε εμφανίζει  πολύ μεγαλύτερες πληρότητες από το αντίστοιχο ζεύγος του Βόλου (40/41) το οποίο διασώζεται και κατά συνέπεια δεν συντρέχει κανένας λόγος κατάργησής του.

Η προοπτική αντικατάστασης του απευθείας δρομολογίου, με τρένο ανταπόκρισης, όπως υπογραμμίσθηκε, δεν ικανοποιεί τους φορείς των δύο Νομών, καθώς η μέση πληρότητα του δρομολογίου intercity είναι 250 επιβάτες ημερησίως, ενώ το τρένο που θα ξεκινάει από το Βόλο με προορισμό την Αθήνα  και θα τους παραλαμβάνει από το Παλαιοφάρσαλο είναι χωρητικότητας μόλις 180 ατόμων.

Ο κ. Καλογιάννης υποσχέθηκε να εξετάσει το ζήτημα με τους συνεργάτες του και να γνωστοποιήσει τις επόμενες ημέρες την τελική απόφαση της εταιρείας, κάτι που δεν ικανοποίησε τους φορείς της Δυτ. Θεσσαλίας που θα συναντηθούν εντός των  ημερών για να καθορίσουν τις περαιτέρω ενέργειές τους στην κατεύθυνση των δυναμικών κινητοποιήσεων αν δεν ικανοποιηθεί το δίκαιο αίτημά τους. 

Προηγούμενο άρθρο Η γελοιογραφία της ημέρας
Επόμενο άρθρο Νικητής η άριστη Οργάνωση και η ανθρωπιά