Ο ιός του Παλαιοκομματισμού


  Η πανδημία της γρίπης H1N1 ή γρίπης των χοίρων είναι υπόθεση που απαιτεί σύνεση, υπευθυνότητα και ψυχραιμία από όλους. Για μια ακόμα φορά όμως το ΠΑΣΟΚ εκτρέπεται σε ένα μικροπολιτικό παιχνίδι τυχοδιωκτισμού, αυτή την φορά εναντίον των ίδιων των πολιτών. Σε μια υπόθεση, μάλιστα που κάθε άλλο παρά προσφέρεται για μικροκομματική κριτική, είτε για  κομματικούς ανταγωνισμούς.

Το ΠΑΣΟΚ και ο Πρόεδρος του συνεχίζουν να μας εκπλήσσουν δυσάρεστα, διότι αποδεδειγμένα έχουν πολύ αργά πολιτικά αντανακλαστικά. Μέχρι πρότινος δεν αναγνώριζαν την ύπαρξη της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης. Από ότι φαίνεται η ευφορία ενός συγκυριακού εκλογικού αποτελέσματος και η θερινή ραστώνη δεν τους επέτρεψε να αντιληφθούν εγκαίρως τις επισημάνσεις σχετικά με το ζήτημα της εξάπλωσης της νέας γρίπης.

Θα περίμενε κανείς, πως η αξιωματική αντιπολίτευση θα έδειχνε υπευθυνότητα, για την από κοινού αντιμετώπιση αυτού του παγκοσμίου προβλήματος. Αντίθετα όμως ο κ. Παπανδρέου και η ηγετική ομάδα του ΠΑΣΟΚ επιχειρεί, όπως επανειλημμένως πράττουν, να παραπλανήσει την κοινή γνώμη, να δημιουργήσει ψευδείς εντυπώσεις και να σπείρει τον πανικό.

Η αλόγιστη κινδυνολογία, πως μια πανδημία με συμπτώματα ήπιας μορφής, θα εξελιχθεί με απρόβλεπτες συνέπειες για την υγεία των πολιτών και τη λειτουργία της χώρας. Οι ισχυρισμοί για υποτιθέμενη «έλλειψη σχεδίου» και πως, τάχα η Χώρα μας είναι δήθεν ευάλωτη, είναι όχι μόνο ψευδείς αλλά και επικίνδυνοι. Όχι μόνο γιατί είναι ικανοί να σπείρουν τον πανικό ανάμεσα στους Έλληνες πολίτες. Αλλά και γιατί πλήττουν ευθέως τον τουρισμό της χώρας μας, σε μια δύσκολη χρόνια οικονομικής κρίσης.

Δυστυχώς το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης δεν μπορεί να ξεφύγει από τον ιό του παλαιοκομματισμού. Επενδύει μικροπολιτικά σε ένα ζήτημα, το οποίο αφορά στην υγειονομική ασφάλεια του τόπου. Η κυβέρνηση αντίθετα αντιμετωπίζει αυτή τη μεγάλη και σημαντική υπόθεση εξαρχής, με σοβαρότητα, σύνεση, ψυχραιμία. Ο κρατικός  μηχανισμός είναι σε επαγρύπνηση. Έχουν καταρτιστεί όλα τα σχέδια που απαιτούνται και το κυριότερο, έχει εμπεδωθεί ένα κλίμα ασφάλειας και εμπιστοσύνης στους πολίτες. Για τις πρακτικές της χώρας μας μάλιστα, ήδη από τον Μάιο του 2009, έχουμε λάβει τα εύσημα από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Η αξιωματική αντιπολίτευση όμως, για μία ακόμη φορά αδυνατεί να παρακολουθήσει τους κυβερνητικούς ρυθμούς και συνεπώς μένει πίσω στις εξελίξεις και εγκλωβισμένη στις μικροκομματικές της επιδιώξεις. Για αυτό και ο κ. Παπανδρέου επιχειρεί σκοπίμως και συνειδητά να παραπλανήσει τους Έλληνες πολίτες. Ήρθε η ώρα να αποδείξει και το ΠΑΣΟΚ και ο Αρχηγός του, ότι πράγματι αντιλαμβάνονται σωστά το θεσμικό τους ρόλο, που είναι ιδιαίτερα σημαντικός.

*Ο κ. Κ. Τσιάρας είναι υπεύθυνος του Τομέα Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας.

Προηγούμενο άρθρο Έκτακτη χρηματοδότηση για το Πειραματικό Γυμνάσιο
Επόμενο άρθρο Υποκρισία το μεγαλείο σου!...