Μετά την σχολή Αστυφυλάκων τώρα το τρένο. Αργότερα τι;


  Πριν λίγο χρονικό διάστημα, υπήρξε μια κινητικότητα και ανησυχία, σχετικά με την απομάκρυνση ή όχι της Σχολής Αστυφυλάκων της Καρδίτσας.

Κατόπιν διαβεβαιώσεων των υψηλά ιστάμενων, θα πρέπει να είμαστε και ικανοποιημένοι, μιας και η σχολή δεν θα παύσει να λειτουργεί και ως Καρδίτσας καταφέραμε μια μεγάλη επιτυχία και με βάση αυτής οφείλουμε και ευχαριστίες.

Η ιστορία συνεχίζεται, θαρρείς και κάποιοι θέλουν να τιμωρήσουν την Καρδίτσα.

Σειρά έχει το τρένο και η περικοπή δρομολογίων και μάλιστα υπάρχει ανησυχία αν θα φθάσουμε έως την κατάργηση εντελώς όλων των δρομολογίων προς Αθήνα και Θεσ/νίκη, με ότι αυτό συνεπάγεται για όλη την περιοχή μας και τους κατοίκους της.

Υποβάθμιση, ταλαιπωρία, στάση εμπορίου, πισωγύρισμα, προσβολή, αντί οικολογική συμπεριφορά, μερικές πτυχές του προβλήματος, σε ένα πρόβλημα στο οποίο ως τοπικοί αυτοδιοικητικοί παράγοντες, πως αντιδράμε, ποια είναι τα αντανακλαστικά μας, πως υπερασπίζουμε τον Καρδιτσιώτη;

Σαφώς και τα όποια ψηφίσματα έχουν την αξία τους, οι όποιες επιστολές στους εκάστοτε υπευθύνους το ίδιο, οι όποιες αντίστοιχες συσκέψεις και αυτές την δική τους σημασία.

Αυτή η τακτική και αυτός ο αγώνας θα φέρει αποτελέσματα; Αυτού του είδους την δυναμική διεκδίκησης θα πρέπει να αναπτύξει η Καρδίτσα;

Μας έφθασαν δηλαδή, να αγωνιζόμαστε να κρατήσουμε ως περιοχή τα αυτονόητα, αυτά που δικαιούμαστε, την στιγμή κατά την οποίαν θα έπρεπε να δημιουργούμε προϋποθέσεις για μια Καρδίτσα διαφορετικών ταχυτήτων ανάπτυξης και προόδου, για μια Καρδίτσα ευρωπαϊκής αντίληψης και συμπεριφοράς.

Ο ΟΣΕ υπάγεται σε κάποιο υπουργείο, το εν λόγω υπουργείο έχει υπουργό και ο συγκεκριμένος υπουργός, συμμετέχει σε εκλεγμένη κυβέρνηση με επικεφαλής τον Πρωθυπουργό.

Είναι υπεύθυνοι και υπόλογοι απέναντι στην Καρδίτσα για την όποια υποβάθμιση.

Επίσης, στην τωρινή κυβέρνηση, συμμετέχουν εκλεκτοί βουλευτές του Νομού μας, οι οποίοι και σαφέστατα θα πρέπει να πάρουν θέση και μάλιστα δημόσια, για το αν θα συναινέσουν στην όποια διαγραφόμενη υποβάθμιση της περιοχής μας.

Ευγενικές επιστολές πλέον η Καρδίτσα σε όποιον παραλήπτη κι αν προορίζονται, δεν έχει ανάγκη, δεν είναι αυτό πια που χρειάζεται, δεν είναι αυτό που της πρέπει.

Αρκετά με τα μεγάλα λόγια, αρκετά με τις όποιες φιλοφρονήσεις, αρκετά με τα χαϊδέματα της πλάτης από όπου κι αν προέρχονται, αρκετά, αρκετά, αρκετά…..

Το συμφέρον, η πρόοδος και η ανάπτυξη του τόπου απαιτεί σύγκρουση, απαιτεί αγώνα, απαιτεί δυναμική διεκδίκησης, απαιτεί εδώ και τώρα λύσεις και κυρίως άμεσες υλοποιήσιμες προτάσεις ευημερίας για την Καρδίτσα που όλοι αγαπάμε.

Όποιος έχει άλλη λογική, όποιος επιθυμεί να είναι μόνο ευγενής, σεβαστό, αλλά θα λογοδοτήσει σε καθέναν, αλλά και σε όλους μαζί τους Καρδιτσιώτες. Αρκετά πια.

Απόστολος Ξυδιάς

Δημοτικός Σύμβουλος

Πρόεδρος Δ.Σ. ΔΗ.Κ.Ε.Κ.

Πρόεδρος Δ.Σ. ΠΑΥΣΙΛΥΠΟ Α.Ε.

Προηγούμενο άρθρο Mε την KAΠ μας ξεκληρίζουν, έρχονται τα χειρότερα
Επόμενο άρθρο Kαινούργιας Δημοτικής Γεφυροπλάστιγγας στο Δ. Μητρόπολης