Την τιμητική τους θα έχουν τα ορεινά τον Αύγουστο


 

Βρισκόμαστε στα μέσα του καλοκαιριού, περίοδος που προγραμματίζονται οι διακοπές αρκετών από εμάς. Οι διακοπές είναι απαραίτητες για τη σωματική και ψυχική μας υγεία. Ο οργανισμός μας έχει ανάγκη να ξεφεύγει από το έντονο καθημερινό ανταγωνιστικό περιβάλλον και τους εξουθενωτικούς ρυθμούς εργασίας που χαρακτηρίζουν σήμερα τη ζωή μας. Οι διακοπές δεν είναι μόνο ευχάριστες αλλά είναι αναμφίβολα και απαραίτητες για την υγεία. Ότι και να επιλέξουμε λοιπόν, βουνό ή θάλασσα, πρέπει να φροντίσουμε να περάσουμε αξέχαστες στιγμές με καλή παρέα πάντα. Ανεπανάληπτες οι Ελληνικές θάλασσες αλλά και τα Ελληνικά βουνά έχουν άλλη χάρη το καλοκαίρι. Τα τελευταία χρόνια ολοένα και περισσότεροι απολαμβάνουν την δροσιά της θάλασσας αλλά δεν παραλείπουν να προγραμματίσουν και κάποιες εκδρομές στα βουνά.
Κι αυτό γιατί τα τοπία είναι μοναδικά, συμπεριλαμβανομένων σ’ αυτά τα ορεινά μονοπάτια, τα τρεχούμενα νερά, τη συμμετοχή στις πολιτιστικές εκδηλώσεις και σε μια σειρά άλλων δραστηριοτήτων που δύσκολα συναντά κανείς σε κάποιο παραθαλάσσιο σημείο.

Την τιμητική τους τα ορεινά


Την τιμητική τους θα έχουν λοιπόν τον επόμενο μήνα τα ορεινά της Καρδίτσας. Αν και η κίνηση τον μήνα Ιούλιο, εξαιτίας των άστατων καιρικών συνθηκών, παρουσίασε μικρή πτώση σε σχέση με πέρυσι, τον Αύγουστο παρατηρείται αύξηση των κρατήσεων, αναπτερώνοντας το ηθικό των επιχειρηματιών. Να σημειωθεί ότι ο μεγαλύτερος όγκος κρατήσεων παρατηρείται το διάστημα από 5 έως 20 Αυγούστου με τους επιχειρηματίες της περιοχής να προετοιμάζονται προκειμένου να παρέχουν τις καλύτερες υπηρεσίες στους επισκέπτες. Επιπλέον τα ορεινά ετοιμάζονται να υποδεχτούν και τα κύματα των ετεροδημοτών που θα αρχίσουν να καταφθάνουν στα μέσα του Αυγούστου.
Φυσικά η κίνηση που παρατηρείται φέτος αλλά και οι κρατήσεις είναι μειωμένες σε σχέση με πέρυσι. Όπως εκτιμούν οι επιχειρηματίες η πτώση αυτή οφείλεται στην οικονομική δυσπραγία αρκετών οικογενειών.
Οι ίδιοι δεν παραλείπουν βέβαια να καλέσουν τους τουρίστες να επιλέξουν τον ορεινό όγκο της Καρδίτσας για τις διακοπές τους καθώς οι τιμές είναι συμφέρουσες και παρέχονται οι καλύτερες υπηρεσίες.

Φεστιβάλ Λιμνών

Στην αύξηση των κρατήσεων τον Αύγουστο, συνέβαλε και η πρωτοβουλία της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Καρδίτσας να πραγματοποιήσει το Φεστιβάλ Λιμνών. Η διαφήμιση που έκανε στο φεστιβάλ συνετέλεσε, οι επισκέπτες να συνδυάσουν το τερπνόν μετά του ωφελίμου. Δηλαδή και γνωριμία με την περιοχή της Λίμνης Πλαστήρα και Σμοκόβου αλλά και ευχάριστες μουσικές βραδιές, κάτω από τον αυγουστιάτικο ουρανό.

Το πρόγραμμα του φεστιβάλ   

Να θυμίσουμε για ακόμη μια φορά, ότι το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Λιμνών για τον μήνα Αύγουστο, έχει ως εξής:

Προηγούμενο άρθρο Αύξηση των εγκρίσεων προσλήψεων
Επόμενο άρθρο Σημαντικό έργο ύδρευσης για τον Μεγαλάκο Νεράιδας Ιτάμου