Ημερίδα για την ανάδειξη των παρόχθιων οικοσυστημάτων


 Η ΤΕΔΚ Ν. Καρδίτσας, ο Δήμος Σοφάδων και η ΑΝ.ΚΑ σας προσκαλούν στην παρουσίαση του «Επιχειρησιακού Σχεδίου ανάδειξης των παρόχθιων οικοσυστημάτων – Η περίπτωση του ποταμού Σοφαδίτη (Ονόχωνου)». Το Σχέδιο αυτό αποτελεί την πρώτη πιλοτική ενέργεια – πρωτοβουλία της ΑΝ.ΚΑ ΑΕ, να μελετήσει τον φυσικό πλούτο των περιοχών αυτών. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 12:30μμ στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Σοφάδων (Δημαρχείο: Κιερίου 49 Σοφάδες).

Κύριος σκοπός της ενέργειας αυτής είναι η καταγραφή και η ανάπτυξη περιοχών που διασχίζονται από τα ποτάμια ή τα ρέματα του Νομού Καρδίτσας. Τα παρόχθια οικοσυστήματα που σχηματίζονται πέριξ αυτών αποτελούν σημαντικούς πυρήνες οικολογικού ενδιαφέροντος και περιοχές οικοτουριστικής ανάπλασης (δημιουργία ήπιων υποδομών), που μπορούν να αποτελέσουν σημαντικούς πόλους έλξης επισκεπτών.

Το Επιχειρησιακό Σχέδιο για τον Ποταμό Σοφαδίτη είναι το πρώτο από μια σειρά επιχειρησιακών Σχεδίων που θα καλύψει όλα τα ποτάμια του νομού. Η παρουσίαση του κάθε Επιχειρησιακού Σχεδίου θα γίνεται στην έδρα του δήμου για τον οποίο συντάσσεται.

Το πρόγραμμα της παρουσίασης διαμορφώνεται ως εξής:

12:30: 13:00 Χαιρετισμοί
13:00-13:15 Παρουσίαση: Μέθοδος Εργασίας σύνταξης Επιχειρησιακού Σχεδίου.  Εισηγητής: Τσίτρα Ιωάννα, Στέλεχος Τμήματος Περιβάλλοντος  ΑΝ.ΚΑ. ΑΕ.
13:15-13:45 Παρουσίαση: Επιχειρησιακό Σχέδιο παρόχθιων οικοσυστημάτων -Ο ποταμός Σοφαδίτης. Εισηγητής: Μπρουζιώτης Θεόφιλος,  Υπεύθυνος Τμήματος Περιβάλλοντος  ΑΝ.ΚΑ. ΑΕ.
13:45-14:30 Συζήτηση -Συμπεράσματα

Η συζήτηση που θα ακολουθήσει κρίνεται ιδιαίτερα σημαντική, δεδομένου ότι πολλές δράσεις του ΕΣΠΑ και του Προγράμματος «Α. Μπαλτατζής», προβλέπουν χρηματοδοτήσεις έργων σε παρόχθιες περιοχές και οικοσυστήματα.

Προηγούμενο άρθρο Ερώτηση για την άρση της οδικής απομόνωσης του Παλαμά
Επόμενο άρθρο Η γελοιογραφία της ημέρας