Ο νέος Κανονισμός Καθαριότητας του Δήμου Καρδίτσας


   Η προστασία του περιβάλλοντος και η καθαριότητα της πόλης αποτελούν κοινωνικά αγαθά άμεσης προτεραιότητας. Ο Δήμος Καρδίτσας βρίσκεται κοντά στον πολίτη και τα προβλήματά του, έχοντας ως στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των δημοτών του. Ο κανονισμός καθαριότητας είναι σχεδιασμένος να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες της πόλης και να υπηρετεί αρχές και στόχους που αφορούν στην τήρηση της καθαριότητας, στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, στη διασφάλιση της δημόσιας υγείας, στη βελτίωση της λειτουργικότητας της πόλης και της ποιότητας ζωής των κατοίκων και στην ορθολογική διαχείριση των απορριμμάτων (στερεά απόβλητα). Βασικό του μέλημα είναι  ακόμα η ενημέρωση των πολιτών και η ενίσχυση της ενεργούς συμμετοχής τους στην προσπάθεια που αποτελεί προϋπόθεση επιτυχίας. Κάθε δημότης έχει υποχρέωση να είναι ενεργό άτομο και να έχει στο μυαλό του ότι η καθαριότητα είναι και δική του υπόθεση, γιατί η Καρδίτσα ανήκει σε όλους μας. Με βάση τα παραπάνω και έχοντας υπόψη την ισχύουσα νομοθεσία (άρθρο 79) του Ν.3463/2006 ΦΕΚ 114/8-9-2006 «Κώδικας Δήμων & Κοινοτήτων) ο Κανονισμός Καθαριότητας του Δήμου Καρδίτσας τροποποιημένος και βελτιωμένος  έχει  ως εξής :

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α΄ ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΟΡΙΣΜΟΙ

ΑΡΘΡΟ 1 – Αντικείμενο του Κανονισμού.

Ο παρών Κανονισμός έχει το εξής αντικείμενο:

α) Ρυθμίζει τις υποχρεώσεις και δικαιώματα των δημοτών και του Δήμου, που αφορούν στην τήρηση της καθαριότητας και  στη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

β) Συμβάλλει στη σωστή διαχείριση των απορριμμάτων – στερεών αποβλήτων (συσκευασία, συλλογή, αποκομιδή, ανακύκλωση, διάθεση κ.α.).

γ) Αποσκοπεί στην ενημέρωση και συμμόρφωση του κοινού με τις σχετικές δημοτικές διατάξεις.

ΑΡΘΡΟ 2 – Αρμοδιότητα για την εφαρμογή των διατάξεων του Κανονισμού.

Η αρμοδιότητα για την εφαρμογή των διατάξεων του παρόντος Κανονισμού ανήκει στην Δημοτική Αρχή, η οποία εξουσιοδοτεί τα αρμόδια όργανα της Δημοτικής Αστυνομίας και της Διεύθυνσης Καθαριότητας (προϊστάμενους, επόπτες καθαριότητας κ.λ.π.) για τη διαπίστωση των παραβάσεων, την επιβολή των προβλεπόμενων χρηματικών προστίμων ή άλλων διοικητικών μέτρων και την υποβολή μηνύσεων σε βάρος των παραβατών.

ΑΡΘΡΟ 3 – Προσδιορισμός και ταξινόμηση των απορριμμάτων.

Απορρίμματα – στερεά απόβλητα θεωρούνται όλες οι ουσίες ή αντικείμενα, που προέρχονται από ανθρώπινες δραστηριότητες ή φυσικούς κύκλους, παράγονται σε χώρους διαβίωσης, εργασίας, παραγωγής, ψυχαγωγίας και γενικώς χώρους αστικού περιβάλλοντος και από τα οποία ο κάτοχός τους επιθυμεί ή υποχρεούται να απαλλαγεί.

Στερεά απόβλητα θεωρούνται όσα περιλαμβάνονται αναλυτικά στο παράρτημα ΙΑ και ΙΒ΄ του άρθρου 24 της Κοινής Υπουργικής Απόφασης 69728/824 (ΦΕΚ Β 358/1996).

Οικιακά απόβλητα θεωρούνται όσα παράγονται από τις χρήσεις των κατοικιών, τον οδοκαθαρισμό ή άλλα απόβλητα, που μπορούν από τη φύση ή τη σύνθεσή τους να εξομοιωθούν με τα οικιακά.

Δημοτικά απόβλητα είναι όσα περιγράφονται αναλυτικά στο παράρτημα ΙΒ΄ του άρθρου 21 της ίδιας ως άνω Κ.Υ.Α. με ονοματολογία αναφοράς 20.00.00. Εξαιρούνται όσα απόβλητα της ίδιας ονοματολογίας περιλαμβάνονται στον κατάλογο επικίνδυνων αποβλήτων, που έχει υιοθετηθεί με την απόφαση 94/904 Ε.Κ.

1 Τα δημοτικά (αστικά) απορρίμματα περιλαμβάνουν:

α) Εσωτερικά απορρίμματα προερχόμενα από οικίες, καταστήματα, γραφεία, βιομηχανικούς, βιοτεχνικούς και επαγγελματικούς χώρους, νοσοκομεία, ιδρύματα, εκκλησίες, σχολεία και γενικά από κάθε χώρο όπου εκδηλώνονται ανθρώπινες δραστηριότητες, πλην των αμέσως παρακάτω περιπτώσεων με στοιχεία (β) και (γ).

β) Εξωτερικά απορρίμματα, οποιασδήποτε φύσης και προέλευσης, τα οποία εναποτίθενται σε οδούς, κοινόχρηστους χώρους, ακάλυπτα οικόπεδα κ.λ.π.

γ) Προϊόντα κηπουρικών εργασιών, όπως κλαριά, φύλλα, χόρτα κ.λ.π.)

δ) Επικίνδυνα οικιακά απορρίμματα (σε μικρές ποσότητες), όπως μπαταρίες, φάρμακα, σύριγγες κ.λ.π.

ε) Ογκώδη αστικά απορρίμματα, όπως παλιά έπιπλα, άχρηστες οικιακές συσκευές, στρώματα κ.λ.π.

2 Τα ειδικά απορρίμματα περιλαμβάνουν:

α) Υπολείμματα από δραστηριότητες μονάδων βιομηχανίας, βιοτεχνίας, οικοτεχνίας και κάθε άλλης μονάδας παραγωγής ή κατεργασίας του πρωτογενούς, δευτερογενούς ή τριτογενούς τομέα (π.χ. εργοστασίων, εργαστηρίων, συνεργείων, επιχειρήσεων τροφίμων και εστίασης, λαϊκών αγορών, ιχθυαγορών κ.α.) και δεν προσομοιάζουν με τα αστικά απορρίμματα, λόγω όγκου, ποσότητας, δυνατότητας μεταφοράς και τελικής επεξεργασίας (π.χ. αντικατασταθέντα ελαστικά αυτοκινήτων, μέταλλα, ξύλο – πριονίδι, χαρτί, πλαστικά, χρησιμοποιημένα έλαια, λίπη, υφάσματα, χρώματα, κόλες, ρητίνες, ορυκτέλαια, σάπια φρούτα και υπολείμματα τροφών κ.α.)

β) Απόβλητα νοσοκομείων, κλινικών και θεραπευτηρίων, προερχόμενα από αίθουσες χειρουργείων και τοκετών, παθολογοανατομικών, μικροβιολογικών, αιματολογικών εργαστηρίων, τμημάτων λοιμωδών νόσων κ.λ.π., εκτός των μολυσματικών αποβλήτων, τα οποία οδηγούνται υποχρεωτικά για εξουδετέρωση με ειδικά μηχανήματα αποστείρωσης.

γ) Προϊόντα και υλικά προερχόμενα από εκσκαφές, κατεδαφίσεις και γενικά οικοδομικές εργασίες.

δ) Απόβλητα τα οποία δεν είναι δυνατό να μεταφερθούν με τις συνήθεις μεθόδους και οχήματα.

ε) Άχρηστα ή εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα, σκάφη και άλλα οχήματα ή μηχανήματα, καθώς και εξαρτήματα ή μέρη τους.

3 Τα τοξικά – επικίνδυνα απορρίμματα περιλαμβάνουν όλα τα απορρίμματα που περιέχουν ουσίες επικίνδυνες για την υγεία, την ασφάλεια και το περιβάλλον (γεωργικά φάρμακα, ραδιενεργά, εκρηκτικά, τοξικά υλικά κ.λ.π.), όπως αυτά ορίζονται στην Κοινή Υπουργική Απόφαση 19396/1546/1977 με τον τίτλο «Μέτρα και όροι για την διαχείριση των επικίνδυνων αποβλήτων» (ΦΕΚ Β΄604), η συλλογή, αποκομιδή και τελική διάθεση των οποίων γίνεται με τρόπους, μεθόδους και μεταφορικά μέσα διάφορα από τα συνήθη.

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Β΄ – ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

ΑΡΘΡΟ 4 – Υποχρεώσεις του Δήμου

Με βάση τον παρόντα κανονισμό ο Δήμος εκτελεί τις ακόλουθες δράσεις:

 1 Οργάνωση και επίβλεψη της συλλογής, αποκομιδής, μεταφοράς και διάθεσης των οικιακών μη ογκωδών δημοτικών απορριμμάτων, όπως αυτά περιγράφονται στο άρθρο 3 παρ. 1 περ. α και β του παρόντος Κανονισμού. Η αποκομιδή γίνεται, σύμφωνα με τις ανάγκες κάθε περιοχής, βάσει προγράμματος που καταρτίζει η Διεύθυνση Καθαριότητας. Τα απορρίμματα μεταφέρονται με ειδικά μέσα του Δήμου στο Σταθμό Μεταμόρφωσης, σε χώρους υγειονομικής ταφής (Χ.Υ.Τ.Α.), σε εργοστάσια διαλογής ή ανακύκλωσης  και όπου αλλού ορίσει η Δημοτική Αρχή.

 2 Αποκομιδή, μεταφορά και διάθεση ογκωδών δημοτικών (αστικών) απορριμμάτων, όπως αυτά περιγράφονται στο άρθρο 3 παρ. 1 περ. γ και ε του παρόντος Κανονισμού, πραγματοποιείται μέσα σε πέντε (5) ημέρες από την ειδοποίηση προς το κέντρο επικοινωνίας και εξυπηρέτησης των δημοτών της αρμόδιας υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου (τηλ. 2441021463) ή βάσει άλλου ειδικού προγράμματος αποκομιδής, που καταρτίζεται από την Διεύθυνση Καθαριότητας. Το Δημοτικό Συμβούλιο με απόφασή του μπορεί να ορίσει ειδικό τέλος αποκομιδής ανά μονάδα αποκομιδής ή ανά κυβικό μέτρο, όταν πρόκειται για αποκομιδή πολλών ογκωδών αντικειμένων.

3 Αποκομιδή, μεταφορά και διάθεση των ειδικών απορριμμάτων, όπως αυτά αναφέρονται στο άρθρο 3 παρ. 2. Την αποκομιδή της συγκεκριμένης κατηγορίας απορριμμάτων υποχρεούνται να πραγματοποιούν με δικά τους μέσα και δική τους ευθύνη οι ιδιώτες ή οι φορείς από τις δραστηριότητες των οποίων προέρχονται τα ειδικά απορρίμματα. Ο Δήμος μπορεί κατά περίπτωση να αναλαμβάνει την υποχρέωση αποκομιδής των ειδικών απορριμμάτων, εφ’ όσον έχει τη δυνατότητα και την υποδομή να εκτελέσει σχετικό πρόγραμμα. Στην τελευταία περίπτωση οι ενδιαφερόμενοι οφείλουν πριν από την αποκομιδή να έχουν καταβάλει το προβλεπόμενο τέλος αποκομιδής ανά τόνο ή ανά κυβικό μέτρο, όπως αυτό καθορίζεται κάθε φορά με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

4 Καθαριότητα των εξωτερικών χώρων με την περισυλλογή και απομάκρυνση μικροαπορριμμάτων από τα μέσα προσωρινής εναπόθεσης ή από οδούς, πλατείες, άλση και κοινόχρηστους χώρους. Η συχνότητα και οι μέθοδοι καθαρισμού ορίζονται από τον Δήμο, ανάλογα με τις ανάγκες, τις δυνατότητες και τα διαθέσιμα μέσα. Για να διατηρούνται οι εξωτερικοί χώροι καθαροί, ο Δήμος υποχρεούται να τοποθετεί σε κατάλληλες αποστάσεις εύχρηστα δοχεία απορριμμάτων, ή άλλους ειδικούς κάδους υποδοχής υπολοίπων κατανάλωσης, μικροαπορριμμάτων κ.λ.π. τα οποία οφείλει να διατηρεί καθαρά, αποκομίζοντας το περιεχόμενό τους σε τακτά χρονικά διαστήματα.

5 Ενημέρωση των δημοτών για τα προγράμματα και τα δρομολόγια των οχημάτων αποκομιδής απορριμμάτων, τις τυχόν αλλαγές, τα προγράμματα και δρομολόγια των λοιπών μέσων και τις ώρες σάρωσης και πλύσης των οδών και κοινόχρηστων χώρων.

6 Γνωστοποίηση του παρόντος Κανονισμού, όπως προβλέπει το άρθρο 79 του Ν. 3463/2006 Φ.Ε.Κ. Α 114/8.6.2006 (Κώδικας Δήμων και Κοινοτήτων).

7 Λήψη εκτάκτων μέτρων για την καθαριότητα της πόλης, όταν αυτό απαιτείται λόγω καιρικών συνθηκών, τοπικών ιδιαιτεροτήτων ή εκτάκτων γεγονότων.

8 Προώθηση προγραμμάτων ανακύκλωσης με διαλογή στην πηγή ή άλλες κατάλληλες μεθόδους, όπως προβλέπεται από το Νόμο 2939/2001 για την «Εναλλακτική διαχείριση συσκευασιών και άλλων προϊόντων».

9 Επί πλέον ο Δήμος :

α) Συμμετέχει σε πρωτοβουλίες εναλλακτικής διαχείρισης στερεών αποβλήτων

β) Ιδρύει και χρησιμοποιεί δίκτυα σταθμών μεταφόρτωσης.

γ) Ελέγχει την ασφαλή διακίνηση και διάθεση επικίνδυνων αποβλήτων.

δ) Προμηθεύεται και χρησιμοποιεί σύγχρονο εξοπλισμό.

ε) Χρησιμοποιεί τις Βέλτιστες Διαθέσιμες Τεχνικές, λαμβάνοντας υπόψη την Τεχνολογική Εφαρμοσιμότητα και την Οικονομική Βιωσιμότητα.

στ) Αναπτύσσει ολοκληρωμένη επικοινωνιακή πολιτική, στο πλαίσιο της κοινής προσπάθειας αντιμετώπισης των προβλημάτων.

ζ) Συμβάλλει στη συνεχή και επιστημονικά τεκμηριωμένη πληροφόρηση και ευαισθητοποίηση των πολιτών, ως αναγκαία προϋπόθεση για την αποτελεσματική εφαρμογή του παρόντος Κανονισμού.

η) Ενισχύει την περιβαλλοντική αγωγή, με έμφαση στα παιδιά και στους νέους και συνεργάζεται με εθελοντικές ομάδες και μη κερδοσκοπικούς φορείς προστασίας του περιβάλλοντος.

         

ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

  Οι Εργαζόμενοι έχουν την υποχρέωση:

 α) Να εφαρμόζουν τους κανόνες υγιεινής και ασφάλειας.

 β) Να εφαρμόζουν τις εντολές του Ιατρού Εργασίας και του Τεχνικού Ασφαλείας.

 γ) Να χρησιμοποιούν πάντα τα μέσα ατομικής προστασίας.

 δ) Να διατηρούν τις διατάξεις και τους μηχανισμούς ασφαλείας.

 ε) Να έχουν κάνει τα απαραίτητα εμβόλια.

   Ο Δήμος έχει την υποχρέωση να εφαρμόζει όλες τις διατάξεις του σχετικού Νόμου για την Υγιεινή και Ασφάλεια των εργαζομένων. Προς τούτο έχει συστήσει Γραφείο Υγιεινής και Ασφάλειας που στελεχώνεται από Ιατρό Εργασίας και Τεχνικό Ασφαλείας, το οποίο σε συνεργασία με τη  Δημοτική Αρχή έχει την ευθύνη της τήρησης όλων των διατάξεων που αναφέρονται στην υγεία και στην ασφάλεια των εργαζομένων.

ΑΡΘΡΟ 5 – Ειδικές διατάξεις

1. Όπως προβλέπεται στην Κοινή Υπουργική Απόφαση 69728/824 με τον τίτλο «Μέτρα και όροι για την διαχείριση στερεών αποβλήτων» (Φ.Ε.Κ. Β 358/1996) «ο Δήμος μπορεί να μη δέχεται δημοτικά απόβλητα, εκτός από τα οικιακά, αν – λόγω της σύνθεσης της ποιότητας ή της ποσότητας τους – δεν είναι δυνατή η αποκομιδή, η συλλογή και η διάθεσή τους με τις υπάρχουσες κάθε φορά δυνατότητες των υπηρεσιών καθαριότητας».

2. Ο Δήμος δεν υποχρεούται στη συλλογή και αποκομιδή των απορριμμάτων – αποβλήτων του άρθρου 3 παρ. 3 και όσων χαρακτηρίζονται επικίνδυνα ή διέπονται από ειδικές διατάξεις όπως: Ραδιενεργά απόβλητα, εκρηκτικές, εύφλεκτες και διαβρωτικές ουσίες, καταλύτες αυτοκινήτων, απόβλητα προερχόμενα από εξαγωγή, επεξεργασία και αποθήκευση μεταλλευτικών πόρων, απόβλητα προερχόμενα από εκμετάλλευση λατομείων, γεωργικά απόβλητα προερχόμενα από κατάλοιπα ζωϊκού κεφαλαίου ή από χρήση γεωργικών φαρμάκων, λιπασμάτων, εντομοκτόνων κ.α.

3. Ο Δήμος δεν υποχρεούται στην αποκομιδή οποιωνδήποτε στερεών αποβλήτων του άρθρου 3, όταν αυτά παράγονται σε ποσότητες τέτοιες, ώστε να μην είναι σε θέση με τις υπάρχουσες δυνατότητές του να ανταποκριθεί στις εργασίες αποκομιδής ή διάθεσης ή όταν αυτά παράγονται σε χώρους απρόσιτους και απομακρυσμένους , όπως μεταφορά ογκωδών και βαρέων οχημάτων ή μηχανημάτων εργοστασίων και βιοτεχνιών που εγκαταλείπονται σε ιδιωτικούς ή κοινόχρηστους χώρους.

4. Ο Δήμος δεν υποχρεούται στη διαχείριση των υγρών αποβλήτων που χύνονται σε δίκτυα αποχετεύσεων, στο έδαφος και σε υδάτινους αποδέκτες, καθώς και τα αέρια απόβλητα που εκπέμπονται στην ατμόσφαιρα.

5. Ο Δήμος δεν υποχρεούται στον καθαρισμό αλσών, πάρκων, προαυλίων και πρασιών, που ανήκουν σε ιδιωτικούς ή δημόσιους φορείς.

6. Ο Δήμος δεν υποχρεούται να αποκομίζει τα απορρίμματα που παράγουν ιδιωτικοί φορείς, οι οποίοι πραγματοποιούν εκδηλώσεις ή μισθώνουν χώρους, οι οποίοι ανήκουν σε φορείς απαλλασσόμενους της καταβολής ανταποδοτικών τελών. Στην περίπτωση αυτή και εφ’ όσον διαπιστωθεί ότι οι φορείς αυτοί παρέχουν προς χρήση ή εκμετάλλευση τα ακίνητά τους σε υπόχρεους καταβολής τελών ιδιώτες, ο Δήμος δικαιούται να βεβαιώνει ανάλογα ανταποδοτικά τέλη σε βάρος των ενοικιαστών ή χρηστών του χώρου.

7. Η καθαριότητα των δημοσίων και δημοτικών χώρων, που χρησιμοποιούνται από διάφορους φορείς για την πραγματοποίηση εκδηλώσεων, ανήκει στους διοργανωτές, οι οποίοι οφείλουν να διατηρούν τους παραχωρούμενους χώρους καθαρούς κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων και μετά το πέρας αυτών τους αποδίδουν στην κοινή χρήση, στην κατάσταση που τους παρέλαβαν. Ο Δήμος αναλαμβάνει την αποκομιδή των απορριμμάτων, μετά το πέρας των εκδηλώσεων, μόνον κατόπιν συνεννοήσεως των διοργανωτών με την αρμόδια Διεύθυνση Καθαριότητας και καταβολής του προβλεπόμενου τέλους, όπως αυτό καθορίζεται κάθε φορά με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Σε κάθε περίπτωση, τα απορρίμματα, πρέπει να αποθηκεύονται προσωρινά σε μέσα μηχανικής αποκομιδής ή οι υπεύθυνοι να τα συσκευάζουν κατάλληλα και να τα τοποθετούν σε σημεία που υποδεικνύει η αρμόδια Διεύθυνση.

8. Σε περίπτωση ανωτέρας βίας, λήψης εκτάκτων μέτρων, για λόγους δημόσιας τάξης ή διακοπής λειτουργίας των χώρων διάθεσης απορριμμάτων (Χ.Υ.Τ.Α.), ο Δήμος, μετά από σχετική ενημέρωση των δημοτών, δικαιούται να τροποποιεί ή και να διακόπτει μερικά ή συνολικά τα προγράμματα αποκομιδής, ωσότου αρθούν τα έκτακτα μέτρα ή επαναλειτουργήσουν οι χώροι διάθεσης. Στις περιπτώσεις αυτές, ο Δήμος, λαμβάνει κάθε πρόσφορο μέτρο για τον περιορισμό της επιβάρυνσης της υγείας των πολιτών.

9. Η ιστορία και η πολιτιστική ταυτότητα της πόλης, τα αγάλματα, τα μνημεία και κάθε χώρος ή αρχιτεκτονικό στοιχείο, που προστατεύεται από την κείμενη νομοθεσία για το φυσικό κάλος ή την ιστορική του αξία, πρέπει να διατηρούνται καθαρά. Η ρύπανση ή καταστροφή με οποιοδήποτε τρόπο και μέσο των μνημείων, αγαλμάτων, αρχαιολογικών χώρων και λοιπών δημόσιων χώρων και κτιρίων, αποτελεί παράβαση του παρόντος Κανονισμού και επισύρει σε βάρος του παραβάτη χρηματικό πρόστιμο 150-1500 Ε ανάλογα με την έκταση και τη σοβαρότητα της ρύπανσης, που διπλασιάζεται σε κάθε περίπτωση υποτροπής, ενώ επίσης καταλογίζονται σε βάρος του παραβάτη και όλες οι σχετικές δαπάνες αποκατάστασης, όπως αυτές προκύπτουν μετά την αυτοψία και σύνταξη σχετικής έκθεσης από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου.

10. Ο αστικός εξοπλισμός (παγκάκια, κάγκελα, κολώνες ηλεκτροφωτισμού, στέγαστρα στάσεων λεωφορείων, κάδοι, συμπιεστές, καλάθια και λοιπά μέσα προσωρινής αποθήκευσης απορριμμάτων, πινακίδες κ.τ.λ.) πρέπει να διατηρείται καθαρός, ώστε να ανταποκρίνεται στο λειτουργικό σκοπό του και να μην αποτελεί εστία μόλυνσης ή αισθητικής υποβάθμισης της πόλης. Η ρύπανση ή καταστροφή των στοιχείων του αστικού εξοπλισμού της πόλης αποτελεί παράβαση και επισύρει σε βάρος του παραβάτη χρηματικό πρόστιμο 150-1500Ε ανάλογα με την έκταση της ρύπανσης, που διπλασιάζεται σε κάθε περίπτωση υποτροπής, ενώ επίσης καταλογίζονται σε βάρος του παραβάτη και όλες οι σχετικές δαπάνες αποκατάστασης, όπως αυτές προκύπτουν μετά την αυτοψία και σύνταξη σχετικής έκθεσης από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου.

Η συνέχεια στο αυριανό φύλο

Προηγούμενο άρθρο Αναβαθμίζεται ουσιαστικά η Τριτοβάθμια Εκπαίδευση
Επόμενο άρθρο Ερώτηση για την άρση της οδικής απομόνωσης του Παλαμά