Περιοδεία του Νομάρχη στον Κέδρο, τη Λουτροπηγή & τη Ρεντίνα


 Στον Κέδρο, την Λουτροπηγή και τη Ρεντίνα πραγματοποίησε επίσκεψη ο  Νομάρχης  κ. Φώτης Αλεξάκος με συνεργάτες του. Συγκεκριμένα, το Νομάρχη συνόδευσαν ο Πρόεδρος Νομαρχιακού Συμβουλίου Ευάγγελος Κατσαρός, οι Αντινομάρχες Βασίλης Νίκου και Θάνος Τότσικας, ο Νομαρχιακός Σύμβουλος Μιχάλης Καρατσιώρης, ο Γενικός Γραμματέας της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αποστόλης Γκούβης, ο Ευάγγελος Νοτόπουλος από την Τοπογραφική Υπηρεσία και η Μπακαλάκου Ρούλα από το Γραφείο Επικοινωνίας της ΝΑ Καρδίτσας .

Στον Κέδρο, το Νομάρχη και τους συνεργάτες του, υποδέχθηκαν ο Δήμαρχος Ζαχαρίας Γιαννόπουλος, ο Πρόεδρος του ΔΣ Φώτης Τσέλιος, οι Αντιδήμαρχοι Νικόλαος Μπούκης και Θεοδώρα Θεοδωροπούλου, που συνόδευσαν τον Νομάρχη σε όλη την περιοδεία, ο πρωην περιφερειάρχης Ηλίας Λιακόπουλος και κάτοικοι του χωριού, στο καφενείο του Ζησόπουλου Γεώργιου. Αναφορά έγινε στην κατασκευή του δρόμου Ανάβρα- Φράγμα Σμοκόβου και στην βελτίωση του δρόμου Κέδρου- Λουτροπηγή. Συζητήθηκαν επίσης αρδευτικά θέματα, όπως τα κλειστά δίκτυα Σμοκόβου και η στάγδην άρδευση καθώς επίσης κάποια προβλήματα που αντιμετωπίζουν με το Δασαρχείο και με τον Αγροτικό Γιατρό.

Στη Λουτροπηγή παραβρέθηκαν επίσης ο Δημοτικός Σύμβουλος Λέρτας Τηλέμαχος και κάτοικοι του χωριού που υποδέχθηκαν τον Νομάρχη στο κατάστημα του Κων/νου Καραντάνα. Ανάμεσα στα αιτήματα που τέθηκαν κατά τη διάρκεια της συζήτησης ήταν η τοποθέτηση πινακίδων που να οδηγούν στη λίμνη Σμοκόβου από την πόλη της Καρδίτσας, σε μια γενικότερη προσπάθεια να προβληθεί η περιοχή.  Αναφέρθηκαν επίσης σε προβλήματα που αντιμετωπίζουν με το Δασαρχείο με ορισμένα κτήματα  καθώς και σε προβλήματα που έχουν σχέση με την ύδρευση και το βιολογικό καθαρισμό του οικισμού, έργα για τα οποία είχαν λάβει υπόσχεση από τους εκπροσώπους του ΥΠΕΧΩΔΕ ότι θα εκτελεστούν με δαπάνες του έργου κατά την κατασκευή του φράγματος. Τέλος, αναφέρθηκαν και στην κατασκευή της γέφυρας της Πάπας.

Η περιοδεία ολοκληρώθηκε στη Ρεντίνα στο κατάστημα του Δημάρχου Παύλου Ράγια, παρουσία του Προέδρου του ΔΣ Σταύρου Παύλου, του Αντιδημάρχου Τσακτάνη Αλέξανδρου, του Δημοτικού Συμβούλου Κούτρα Ηλία  και πολλών κατοίκων. Την συζήτηση ξεκίνησε ο Δήμαρχος που καλωσόρισε το Νομάρχη και τους συνεργάτες του και αμέσως μετά αναφέρθηκε στα αιτήματα της περιοχής, που είναι η βελτίωση του οδικού άξονα και τοποθέτηση προστατευτικών μπαρών, ο καθαρισμός των τεχνικών  στο δρόμο από Ρεντίνα μέχρι Ζαχαράκη και επιπλέον ζητήθηκε και η συμβολή της Νομαρχίας στην ολοκλήρωση των εργασιών για το Δημοτικό Σχολείο. Ερωτήσεις διατυπώθηκαν επίσης, για την καθυστέρηση που παρουσιάζεται στην προκήρυξη  των προγραμμάτων LEADER και ΕΣΠΑ, καθώς υπάρχει ενδιαφέρον για την ανακαίνιση των προσόψεων των παραδοσιακών οικιών της Ρεντίνας.

Ο Νομάρχης αρχικά έκανε μια γενική αναφορά στο έργο της Νομαρχίας στη διάρκεια της θητείας του και συγκεκριμένα αναφέρθηκε στο μεγάλο πρόγραμμα μελετών που εκπονείται από τη Νομαρχία, ώστε να υπάρχει ετοιμότητα για την ένταξη σε μελλοντικά προγράμματα με προοπτική δεκαπενταετίας  και στο γεγονός ότι ο ρυθμός υλοποίησης των έργων κατά την τελευταία διετία έχει διπλασιασθεί.

Στη συνέχεια ο Νομάρχης τοποθετήθηκε επί όλων των αιτημάτων που τέθηκαν στα τρία χωριά. Για τα κλειστά δίκτυα Σμοκόβου ανέφερε πως γίνεται προσπάθεια να  ενταχθούν στο πρόγραμμα Αλέξανδρος Μπαλτατζής. Για το θέμα της προβολής της λίμνης Σμοκόβου πέραν των άλλων αναφέρθηκε στο ΦΕΣΤΙΒΑΛ Λιμνών Ν. Πλαστήρα και Σμοκόβου μέσα από το οποία επιχειρείται η προβολή όλου του Νομού αλλά και της συγκεκριμένης  περιοχής. Για τη γέφυρα της Πάπας ανέφερε πως εξετάζεται η δυνατότητα κατασκευής της με χρήματα της Νομαρχίας και για το δρόμο Φράγμα- Λουτροπηγή ανέφερε πως το έργο προχωράει. Τέλος, για την κατασκευή του δρόμου Ανάβρα- Φράγμα Σμοκόβου τόνισε πως η παρέμβαση της Νομαρχίας υπήρξε καθοριστική, καθώς το έργο είχε προσωρινά απενταχθεί, και με τον τρόπο αυτό ο Νομός μας κέρδισε περίπου 1.000.000 ευρώ.

Προηγούμενο άρθρο Τη Δευτέρα τα επιδόματα πρόνοιας
Επόμενο άρθρο Υποβάλλεται η πρόταση για το πρόγραμμα «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ»