Τη Δευτέρα τα επιδόματα πρόνοιας


 Με καθυστέρηση περίπου 10 ημερών θα αρχίσουν να καταβάλλονται από την Δευτέρα 20 Ιουλίου τα επιδόματα πρόνοιας από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο Καρδίτσας.

Όλο το προηγούμενο διάστημα οι συμπολίτες μας με αναπηρίες παρακολουθούσαν με αγωνία τις εξελίξεις για την καταβολή των προνοιακών επιδομάτων τους και ζητούσαν ακριβείς απαντήσεις στο καυτό για εκείνους ερώτημα «πότε θα πάρουν χρήματα;» από τη Διεύθυνση Πρόνοιας Καρδίτσας, η Διευθύντρια της οποίας κ. Ειρήνη Συρούκη σε συνεργασία με την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Καρδίτσας άσκησε πιέσεις τόσο στο αρμόδιο Υπουργείο όσο και στους ελεγκτικούς μηχανισμούς αφού ο δρόμος της…γραφειοκρατίας που ακολουθήθηκε ήταν μακρύς… εντελλόμενα, ελεγκτικό συνέδριο, επίτροπος, Δημόσιο Ταμείο.

Σύμφωνα με την ίδια την κ. Συρούκη,  η οποία κατανοεί τα αδιέξοδα των δικαιούχων που περιμένουν να πάρουν το ποσό των 536 ευρώ για το δίμηνο, ποσό που σε αρκετές περιπτώσεις ήταν και το μοναδικό τους έσοδο, πίεζε προς κάθε κατεύθυνση προκειμένου να συμπιεστεί ο χρόνος, αλλά όπως η ίδια τόνισε, η παραπάνω καθυστέρηση πολλές φορές μπορεί να οφείλεται και σε αστάθμητους παράγοντες, ενώ στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν επαρκούσαν τα χρήματα ώστε να καταβληθούν στο ακέραιο όλα τα επιδόματα. Δυστυχώς, για τους έχοντες και κατέχοντες, για τους κυβερνώντες, τα παράπονα των δικαιούχων για την καθυστέρηση στην καταβολή του επιδόματος Πρόνοιας φαντάζουν υπερβολικά. Όταν όμως οι αριθμοί, τα 536 ευρώ έως και 1346 ευρώ το δίμηνο που εναγωνίως περιμένουν πάνω από 3.000 οικογένειες στο νομό μας, μετατραπούν σε προσωπικά οικονομικά προβλήματα και δράματα, τότε παύει κανείς να βλέπει τους αριθμούς και κοιτάζει τους ανθρώπους…

                                                               

Καταβολή επιδομάτων

Από τη Διεύθυνση Πρόνοιας της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Καρδίτσας ανακοινώθηκε ότι η καταβολή των επιδομάτων θα αρχίσει την Δευτέρα 20 Ιουλίου, για το δίμηνο Μαΐου – Ιουνίου 2009 και για τις παρακάτω κατηγορίες ατόμων με ειδικές ανάγκες:

  1. Πρόγραμμα ανασφάλιστων ατόμων με βαριές αναπηρίες και ασθένειες
  2. Πρόγραμμα τυφλών
  3. Πρόγραμμα κωφαλάλων
  4. Πρόγραμμα βαριά νοητικώς καθυστερημένων ατόμων
  5. Πρόγραμμα μεσογειακής αναιμίας
  6. Πρόγραμμα στεγαστικής συνδρομής
  7. Πρόγραμμα ανασφάλιστων παραπληγικών – τετραπληγικών

Η πληρωμή του προγράμματος ορφανών και απροστάτευτων παιδιών θα αρχίσει τη Δευτέρα 20 Ιουλίου στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο. Η πληρωμή θα διαρκέσει 20 ημέρες και γίνεται στα Ταχυδρομικά Γραφεία και Ταμιευτήριο, όπως και στο παρελθόν. Σε περίπτωση που οι δικαιούχοι δεν εισπράξουν το επίδομα μέσα στην οριζόμενη προθεσμία θα επιστραφούν οι καταστάσεις στην υπηρεσία και θα το εισπράξουν μαζί με το επίδομα του επόμενου διμήνου, μετά από αίτησή τους.

Προηγούμενο άρθρο Ξεκινά το έργο του Κλειστού Γυμναστηρίου Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Περιοδεία του Νομάρχη στον Κέδρο, τη Λουτροπηγή & τη Ρεντίνα