Ξεκινά το έργο του Κλειστού Γυμναστηρίου Καρδίτσας


  Ένα σημαντικό βήμα για την έναρξη των εργασιών κατασκευής του Κλειστού Γυμναστηρίου Καρδίτσας έκανε το Δημοτικό Συμβούλιο, το οποίο ενέκρινε τη μελέτη εφαρμογής του έργου, χορήγησε παράταση ενός έτους στην προθεσμία περαίωσής του, ενώ απέρριψε την ένσταση της αναδόχου κοινοπραξίας, πολλά σημεία της οποίας είχαν ήδη αντιμετωπιστεί, σε συνεργασία με τους επιβλέποντες μηχανικούς.

Ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Δομ. Βερίλλης αναφορικά με τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Με τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Καρδίτσας ανοίγει ο δρόμος για να ξεκινήσουν σε κανονικούς ρυθμούς οι εργασίες του σημαντικότερου αθλητικού έργου της περιοχής μας, η κατασκευή του οποίου αναμένεται να καλύψει σε ικανοποιητικό βαθμό τις

ανάγκες των αθλητικών σωματείων του Νομού και τις απαιτήσεις σημαντικών διοργανώσεων.

Η μελέτη εφαρμογής αποτελεί το βασικό θεμέλιο ενός έργου και μάλιστα αυτού του μεγέθους και ως Δήμος Καρδίτσας φροντίσαμε να αντιμετωπίσουμε όλα τα ζητήματα που προέκυπταν κατά τη διάρκεια της εκπόνησής της. Ορίσαμε 6 μηχανικούς του Δήμου ως επιβλέποντες, οι οποίοι σε συνεχή επικοινωνία με τον ανάδοχο προχώρησαν σε επεξηγήσεις, διευκρινίσεις, παρατηρήσεις, τροποποιήσεις και διορθώσεις ως την οριστικοποίησή της.

Παράλληλα από την υπογραφή της σύμβασης το Φεβρουάριο του 2008 μέχρι και σήμερα ολοκληρώσαμε όλες τις χρονοβόρες διαδικασίες για την έγκριση των ειδικών αδειοδοτήσεων από διάφορες υπηρεσίες, όπως η έγκριση λειτουργικότητας από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, έγκριση από την Ε.Π.Α.Ε., έγκριση από τη ΔΕΥΑΚ για τη σύνδεση με τα υφιστάμενα δίκτυα, εντολή της ΔΕΗ για εγκατάσταση Υ/Σ διανομής και έγκριση του υποσταθμού από τη ΔΕΗ. Η έκδοση της οικοδομικής άδειας ολοκληρώθηκε στις 19.12.2008

Ήρθε πλέον η ώρα να προχωρήσουμε στην υλοποίηση του έργου που δικαιούται η περιοχή μας. Ως Δήμος Καρδίτσας κινηθήκαμε με πλήρη διαφάνεια αντιμετωπίζοντας όλα τα ζητήματα που προέκυπταν στην πορεία.

Αναμένουμε πλέον από την Πολιτεία να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της διαθέτοντας το ποσό της χρηματοδότησης, το οποίο ανέρχεται σε 4.960.976,52 €, δηλαδή όλο το ποσό που αναλογούσε στο Δήμο από την κατανομή του προγράμματος «ΕΛΛΑΔΑ 2004» και από κοινού Δήμος, Δημοτικό Συμβούλιο και φορείς του Νομού να διεκδικήσουμε τους αναγκαίους πόρους για τη δική μας συμμετοχή στο έργο.

Αποτελεί χρέος όλων μας και περισσότερο της Πολιτείας απέναντι στους νέους και τις νέες της περιοχής μας.»

Προηγούμενο άρθρο Η γελοιογραφία της ημέρας
Επόμενο άρθρο Τη Δευτέρα τα επιδόματα πρόνοιας