Νομιμοποιήθηκαν τα υφιστάμενα κτίρια της κτηνιατρικής σχολής


 Ο Υφυπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Σπύρος Ταλιαδούρος ανακοίνωσε ότι χορηγήθηκε από την Διεύθυνση Πολεοδομίας του Δήμου Καρδίτσας η άδεια νομιμοποίησης των υφιστάμενων κτιριακών εγκαταστάσεων του Τμήματος Κτηνιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στην Καρδίτσα.

Η εξέλιξη αυτή έχει βαρύνουσα σημασία καθώς η νομιμοποίηση των υφιστάμενων κτιρίων αποτελούσε απαραίτητη προϋπόθεση για την έκδοση οικοδομικής άδειας ανέγερσης των νέων κτιρίων ώστε να προχωρήσει η διαδικασία δημοπράτησής τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα υφιστάμενα κτίρια του Τμήματος Κτηνιατρικής Σχολής λειτουργούσαν χωρίς πολεοδομική άδεια από την ανέγερση τους με αποτέλεσμα τις δυσλειτουργίες και τις καθυστερήσεις στην επέκταση των κτιριακών υποδομών της. 

Επισημαίνεται ότι η μελέτη εφαρμογής των κτιρίων Γραμματείας (Κτίριο Α) και Αιθουσών Διδασκαλίας (Κτίριο Β) όπως και τα Τεύχη Δημοπράτησης, έχουν εγκριθεί με αποφάσεις του Πρυτανικού Συμβουλίου και της Συγκλήτου. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 1.406.580 ευρώ. Σε ότι αφορά στις εγκαταστάσεις του αγροκτήματος στο Δημοτικό Διαμέρισμα Καρποχωρίου, το Πρυτανικό Συμβούλιο έχει εγκρίνει το κτιριολογικό πρόγραμμα συνολικού εμβαδού 3.950 τ.μ.

Οι εγκαταστάσεις αυτές περιλαμβάνουν:

  • 1. ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΡΟΤΥΠΩΝ ΕΚΤΡΟΦΩΝ
  • 2. ΠΡΟΤΥΠΕΣ ΕΚΤΡΟΦΕΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΙΧΘΥΟΛΟΓΙΑΣ
  • 3. ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΟ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΩΝ ΖΩΩΝ
  • 4. ΚΤΙΡΙΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

Ο κ. Ταλιαδούρος επεσήμανε ότι με την εξέλιξη αυτή ανοίγει ουσιαστικά ο δρόμος για την αναβάθμιση της λειτουργίας του Τμήματος Κτηνιατρικής του  Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στην Καρδίτσα. Πρόκειται

«Με μεθοδευμένες κινήσεις προωθούμε την επίλυση όλων των προβλημάτων και των παραλείψεων του παρελθόντος με στόχο την ουσιαστική αναβάθμιση του Τμήματος Κτηνιατρικής που λειτουργεί στο Νομό μας. Διασφαλίζουμε τις καλύτερες προϋποθέσεις λειτουργίας του Πανεπιστημιακού Τμήματος γιατί πιστεύουμε ότι πρόκειται για ένα Τμήμα που προσφέρει σύγχρονο και βιώσιμο γνωστικό αντικείμενο που το καθιστά ελκυστικό και ανταγωνιστικό».

Προηγούμενο άρθρο Η γελοιογραφία της ημέρας
Επόμενο άρθρο Προς δημοπράτηση 6 εργολαβίες του οδικού δικτύου του νομού