Ο λόγος στους δημότες για την ανάπτυξη του Νότιου Τμήματος της πόλης


  Το λόγο στους δημότες- κατοίκους του Νότιου Τμήματος της πόλης της Καρδίτσας, για το οποίο σχεδιάζεται πρόγραμμα ολοκληρωμένης παρέμβασης δίνει ο Δήμος Καρδίτσας, προκειμένου να ιεραρχήσουν τις ανάγκες τους σε υποδομές και παρεχόμενες υπηρεσίες.

Εξουσιοδοτημένοι συνεργάτες του Δήμου από την ΑΝ.ΚΑ θα επισκεφθούν, τις προσεχείς ημέρες, κατοικίες της περιοχής για να διενεργήσουν έρευνα, με τη χρήση ερωτηματολογίου που θα κληθούν να συμπληρώσουν οι πολίτες.

Σκοπός του ερωτηματολογίου

Σε ανοιχτή επιστολή του προς τους δημότες που συνοδεύει το ερωτηματολόγιο ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Δομ. Βερίλλης αναφέρει τα εξής:

«Αγαπητοί Συμπολίτες /-τισσες,

Ο Δήμος Καρδίτσας αξιοποιώντας τις δυνατότητες που δίνονται μέσα από το ΕΣΠΑ,  προσπαθεί να συλλέξει εκείνα τα απαραίτητα στοιχεία και δεδομένα προκειμένου να επιτύχει την κατ’ αρχήν ένταξη υποβαθμισμένων αστικών περιοχών για χρηματοδότηση, μαζί με άλλους πέντε μεγάλους Δήμους της Θεσσαλίας, σε Πρόγραμμα που πρόκειται να προκηρύξει η Περιφέρεια Θεσσαλίας στο πλαίσιο των Ολοκληρωμένων παρεμβάσεων αστικής ανάπτυξης.

Ο Δήμος Καρδίτσας διερευνά ως δυνητική περιοχή το νότιο τμήμα της πόλης προκειμένου να αποτελέσει τη ζώνη εφαρμογής των δράσεων ή έργων του προγράμματος, γνωρίζοντας και ιεραρχώντας τα προβλήματα και την υποβάθμιση που αντιμετωπίζει όλη η περιοχή λόγω της όχλησης από τον Σιδηρόδρομο και την Περιφερειακή οδό αλλά και λόγω του υποβαθμισμένου αστικού και κοινωνικού περιβάλλοντος.

Για την οριστική χρηματοδότηση και κατανομή των χρημάτων, απαιτείται η σύνταξη μιας ολοκληρωμένης μελέτης που θα αφορά την καταγραφή της υπάρχουσας κατάστασης καθώς και τις προτεινόμενες παρεμβάσεις που θα γίνουν στην περιοχή με στόχο την οικονομική και περιβαλλοντική αναζωογόνησή της.

Επίσης, στόχος της μελέτης είναι να αποκτηθεί μια ολοκληρωμένη εικόνα για τις ανάγκες των κατοίκων της σε υποδομές (πλατείες, παιδικές χαρές κτλ.) καθώς και για την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών της περιοχής σε κατοίκους και επισκέπτες.

Μέρος της εν λόγω μελέτης αποτελεί και η διερεύνηση των κοινωνικών αναγκών, η οποία πρόκειται να γίνει μέσα από τη συμπλήρωση ενός ερωτηματολογίου. Η έρευνα θα συμβάλλει στο σωστό σχεδιασμό πρωτοβουλιών και παρεμβάσεων με στόχο την βελτίωση της ποιότητας ζωής στην περιοχή. Για το σκοπό αυτό εξουσιοδοτημένοι συνεργάτες μας από την ΑΝ.ΚΑ. Α.Ε. πρόκειται να επισκεφθούν, τις προσεχείς ημέρες, κατοικίες της περιοχής. 

Η ενεργός συμμετοχή σας στην έρευνα αυτή, είναι πολύ σημαντική για την αξιολόγηση και τις τελικές προτάσεις που θα κάνει ο Δήμος μας γι’ αυτό και παρακαλούμε να διαθέσετε λίγο από το χρόνο σας. Όσο μεγαλύτερη είναι η συμμετοχή σας τόσο μεγαλύτερη είναι η δυνατότητα ανάπτυξης της περιοχής μας.

Ευχαριστούμε θερμά εκ των προτέρων για τη συνεργασία και τη βοήθειά σας.»

Προηγούμενο άρθρο Οργανώνεται ο μεγαλύτερος Παιδότοπος στο δ.δ. Καλλιθήρου
Επόμενο άρθρο «Πάρε – δώσε» τιμολογίων για τις εκδηλώσεις των Χριστουγέννων