Διερευνητική η πρώτη μέρα των εκπτώσεων


 Διερευνητικού χαρακτήρα, κυρίως, ήταν χθες, πρώτη ημέρα των καλοκαιρινών εκπτώσεων, η «έφοδος» των καταναλωτών στην αγορά της Καρδίτσας.
Το σίγουρο πάντως είναι ότι ο καταναλωτής έχει να επιλέξει ανάμεσα σε πολλά προϊόντα, αφού το προηγούμενο διάστημα οι πωλήσεις δεν πήγαν τόσο καλά. Τα αποθέματα ωστόσο δεν είναι ανεξάντλητα λόγω των πολύ καλών ποσοστών εκπτώσεων, γι’ αυτό και οι επισπεύδοντες έχουν να επιλέξουν μέσα από μια μεγάλη ποικιλία, η οποία προς προσφέρεται σε τιμές από 50% μέχρι και 70% χαμηλότερες από τις αρχικές. Κι αν τα ποσοστά των εκπτώσεων στις βιτρίνες των καταστημάτων και τα προϊόντα παραμένουν δελεαστικά, το ζητούμενο εξακολουθεί να βρίσκεται στις τσέπες των καταναλωτών και στην αγοραστική τους δυνατότητα. Πάντως τα τελευταία χρόνια, έχει δημιουργηθεί μια ειδική κατηγορία καταναλωτών που συνειδητά επιλέγουν για τα ψώνια τους την περίοδο των εκπτώσεων.
 

Συμβουλές προς τους καταναλωτές την περίοδο των εκπτώσεων

1. Καταγράφω τις πραγματικές μου ανάγκες και προγραμματίζω τις αγορές μου πριν τις εκπτώσεις. Κάνω σχολαστική έρευνα αγοράς, προ εκπτώσεων.

2. Αποφεύγω να εντυπωσιάζομαι από διαφημίσεις καταστημάτων ή βιτρίνες με κάποιο ή κάποια είδη που τα χρησιμοποιούν ως “κράχτη”.

3. Σκέπτομαι, ελέγχω, επιλέγω, αποφασίζω.

4. Αγοράζω ρούχα ή είδη που θα τα φορέσω ή θα τα χρησιμοποιήσω και όχι γιατί απλά τα βρήκα σε τιμή ευκαιρίας!

5. Επιστρέφω αμέσως οτιδήποτε ελαττωματικό, είτε για αντικατάσταση, είτε για επιστροφή χρημάτων.

6. Καταγγέλλω κάθε περιστατικό πλασματικής έκπτωσης ή ελαττωματικών προϊόντων.

7. Εξετάζω την ποιότητα σε συνδυασμό με την τιμή κι αν με ικανοποιεί το αποτέλεσμα, αγοράζω.

8. Ζητάω πάντα απόδειξη για όλες τις αγορές μου.

9. Αποφεύγω  τις ώρες αιχμής και την πίεση χρόνου. Αφιερώνω το χρόνο που χρειάζομαι για τις αγορές μου, ώστε xωρίς άγχος και βιασύνη να ελαχιστοποιώ τις τυχόν λανθασμένες αγορές μου.

10. Κρατώ στο πορτοφόλι μου τα χρήματα που χρειάζομαι για αυτά που θέλω να αγοράσω και προσέχω την τσάντα ή την τσέπη μου ειδικά σε συνωστισμό και ώρες αιχμής. Ομοίως αποφεύγω τα πολλά κοσμήματα που με καθιστούν στόχο!

11. Όταν πληρώνω με πιστωτική κάρτα, ελέγχω πάντα τις αποδείξεις και τις τιμές των αγορών μου, με τον ίδιο γνώμονα που ελέγχω και το πορτοφόλι μου.

12. Αγοράζω ρούχα και παπούτσια που θα τα φορέσω και του χρόνου και όχι μία φορά.

Προηγούμενο άρθρο Επιστολή του Δημάρχου στον Υπ. Μεταφορών & Επικοιν. για τον ΟΣΕ
Επόμενο άρθρο Οι νοικοκυραίοι της συμφοράς