Ολοκληρώνεται η κατασκευή του δρόμου Κρανιά-Αγναντερό


  Χθες ο Νομάρχης Φώτης Αλεξάκος συνοδευόμενος από τον αντινομάρχη έργων Β. Νίκου μετέβη στην Κρανιά όπου συναντήθηκε με τον Δήμαρχο κ. Παπακώστα και στην συνέχεια στο χώρο του έργου όπου εκτελούνται οι εργασίες κατασκευής του δρόμου από Κρανιά μέχρι τη διασταύρωση με την επαρχιακή οδό από Παλαιοχώρι προς την Εθνική οδό Καρδίτσα-Τρίκαλα.

Το φυσικό αντικείμενο του έργου αφορά την πλήρη κατασκευή της οδού από Κρανιά μέχρι τη διασταύρωση με την επαρχιακή οδό από Παλαιοχώρι προς την Εθνική οδό Καρδίτσα-Τρίκαλα σε μήκος περίπου 2,5 χλμ περίπου. Προβλέπονται εργασίες χωματουργικών και τεχνικών έργων, εργασίες οδοστρωσίας, ασφαλτικών και σήμανσης.

Το έργο εντάχτηκε τον Μάιο του 2007 στο πρόγραμμα ΚΑΠ. Ακολούθως με αποφάσεις της Νομαρχιακής Επιτροπής Έργων Υποδομής & Ποιότητας Ζωής εγκρίθηκαν η μελέτη τα τεύχη δημοπράτησης και οι όροι διακήρυξης του έργου.

Το έργο δημοπρατήθηκε στις 24-07-2007. Προσήλθαν και κατέθεσαν προσφορά δεκατρείς (13) εργοληπτικές επιχειρήσεις. Με την αριθμ. 12/100/10-08-2007 απόφαση της Νομαρχιακής Επιτροπής Έργων Υποδομής & Ποιότητας Ζωής εγκρίθηκε η ανάθεση του έργου στην εργοληπτική επιχείρηση «ΚΑΡΑΤΖΟΥΝΗΣ ΑΤΕΒΕ» με μέση έκπτωση δημοπρασίας σαράντα ένα και πενήντα επτά τοις εκατό (41,57%), που αποτελεί και τη χαμηλότερη τιμή προσφοράς.

Η σύμβαση υπογράφθηκε στις 20-10-2007 στο ύψος των 233.721,24€, και το έργο άρχισε να κατασκευάζεται από τα μέσα του 2008. Αυτή την περίοδο γίνονται εργασίες οδοστρωσίας της οδού οι οποίες θα ολοκληρωθούν τις επόμενες μέρες και στην συνέχεια θα γίνουν εργασίες ασφαλτόστρωσης που προβλέπεται να ολοκληρωθούν μέσα στον επόμενο μήνα οπότε και θα δοθεί ο δρόμος στην κυκλοφορία. Με την κατασκευή του δρόμου διευκολύνεται η προσπέλαση των κατοίκων και των επισκεπτών δίνοντας μια επιπλέον πρόσβαση από και προς τις επιχειρήσεις που αναπτύσσονται στην παράλληλη εθνική οδό, κυρίως όμως ο δρόμος θα συμβάλλει στην καλύτερη επικοινωνία μεταξύ των τοπικών διαμερισμάτων δήμου Παμίσου

Προηγούμενο άρθρο Αντίθετος ο Δήμος στην κατάργηση δρομολογίων του ΟΣΕ
Επόμενο άρθρο Εντατικοί οι έλεγχοι της Δημοτικής Αστυνομίας