Στις 26-2 πραγματοποιήθηκε συνάντηση του ΔΣ της ΟΛΜΕ με τη νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, η οποία πραγματοποιήθηκε με σχεδόν ένα μήνα καθυστέρηση μετά το σχετικό αίτημα της Ομοσπονδίας.
Η τοποθέτηση της κυβέρνησης κινήθηκε στα ήδη γνωστά πλαίσια της κατεύθυνσης για το “λιτό βίο” και της προσαρμογή της στις δεσμεύσεις για δημοσιονομική πειθαρχία, για διατήρηση του αντιλαϊκού πλαισίου των Μνημονίων, της Ε.Ε., του ΟΟΣΑ.
Η ηγεσία του Υπουργείου απέρριψε κατηγορηματικά κάθε αίτημα που συνδεόταν με την ανάκτηση των απωλειών των εκπαιδευτικών. Είπε χαρακτηριστικά “δεν είμαι σε θέση να μιλήσω για μισθολογικές αυξήσεις ή οτιδήποτε άλλο“.
Για το ξεπάγωμα της μισθολογικής εξέλιξης ο Υπουργός ουσιαστικά υπήρξε αρνητικός, ενώ ούτε λόγος για το θέμα της επιστροφής του 13ου και 14ου μισθού, για την ανάκτηση απωλειών σε συντάξεις και εφάπαξ. Το πλαίσιο συνέχισης της αντιλαϊκής πολιτικής, των δεσμεύσεων απέναντι στην ΕΕ, των Μνημονίων, παλιών και νέων ήταν ολοφάνερο σε όλες τις τοποθετήσεις του Υπουργού και του αναπληρωτή Υπουργού, αφού ακόμα και το αίτημα, προεκλογική δέσμευση, για την επαναφορά του ωραρίου στα προηγούμενα επίπεδα, παρέμεινε στις καλένδες, αφού θα σήμαινε “νέους διορισμούς και χρήματα δεν μπορούν να δοθούν“.
Στις 3 Μάρτη πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Δ.Σ. της ΔΟΕ με τη νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας μετά από ένα μήνα καθυστέρηση.
Η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας κινήθηκε στην ίδια αντιλαϊκή, αντιεκπαιδευτική ρότα, πιστή στις κατευθύνσεις της ΕΕ και του ΟΟΣΑ, τονίζοντας τις δεσμεύσεις που απορρέουν από παλιά και νέα μνημόνια, επικαλούμενη ‘’καμένη γη’’ και τη «σκληρή οικονομική συγκυρία για την περίοδο που διανύουμε». Γι’ αυτό ο Υπουργός κ. Μπαλτάς, βάζοντας εξαρχής το πλαίσιο της συζήτησης, τόνισε ότι “οικονομικές απαιτήσεις δε μπορούν να υλοποιηθούν¨, ενώ ο αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας κ. Κουράκης συμπλήρωσε ότι “χρήματα στους εκπαιδευτικούς και στην εκπαίδευση δε θα πέσουν”! Τα ίδια επιχειρήματα δηλαδή που έλεγαν και προηγούμενες κυβερνήσεις!
Από τις συναντήσεις των ομοσπονδιών των εκπαιδευτικών και τις απαντήσεις του υπουργείου παιδείας βγαίνει αβίαστα το συμπέρασμα ότι είμαστε «ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΕΡΓΟ ΘΕΑΤΕΣ»!