Περιοδεία του Νομάρχη σε χωριά του Δήμου Ιθώμης


 Σε χωριά του Δήμου Ιθώμης και συγκεκριμένα στον Αγ. Ακάκιο, τον Πύργο Ιθώμης, το Καππά και το Χάρμα πραγματοποίησε επίσκεψη την Πέμπτη ο  Νομάρχης  Φώτης Αλεξάκος με συνεργάτες του. Το Νομάρχη συνόδευσαν ο Πρόεδρος Νομαρχιακού Συμβουλίου Ευάγγελος Κατσαρός, οι Αντινομάρχες Βασίλης Νίκου, Ερμιόνη Βασιλού και Θάνος Τότσικας, ο Γενικός Γραμματέας της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αποστόλης Γκούβης, ο Ειδικός Σύμβουλος Κώστας Φωτάκης και η υπεύθυνη του Γραφείου Επικοινωνίας Μπακαλάκου Ρούλα.

Στον Άγιο Ακάκιο, το Νομάρχη και τους συνεργάτες του, υποδέχθηκαν ο Πρόεδρος Λάμπρος Αθανασίου και κάτοικοι του χωριού, στο καφενείο του Σωτήριου Σίσκου. Το βασικότερο αίτημα αφορούσε κυρίως το δρόμο που κατασκευάζεται προς τη λίμνη ώστε να μη μείνει τυφλός και να κατασκευασθεί και το τμήμα 300 μέτρων που δεν συμπεριλαμβάνεται στην αρχική μελέτη. Στη συνέχεια, δόθηκαν ενημερωτικές εξηγήσεις από το Νομάρχη για τη διαδικασία της απαλλοτρίωσης του δρόμου Αγίου Ακακίου- Μορφοβουνίου. Επίσης, αναφορά έγινε στις κατολισθήσεις στον κεντρικό δρόμο και στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν με το ΚΤΕΛ εξαιτίας στενώματος του δρόμου μέσα στον οικισμό.

Στον Πύργο Ιθώμης ο Πρόεδρος Παπαδημητρίου Λάμπρος και κάτοικοι του χωριού υποδέχθηκαν τον Νομάρχη στο κατάστημα «Πλατανάκια» και το βασικότερο θέμα που του έθεσαν ήταν να γίνει ασφαλτόστρωση 500 μέτρων σε δυο θέσεις στον κεντρικό δρόμο.

Στο Καππά η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο καφενείο του Αναστασίου Επαμεινώνδα παρουσία του Αντιδημάρχου Δημήτριου Τσιούμα, του Πρόεδρου Αναστασίου Επαμεινώνδα και κατοίκων του χωριού.  Ζητήθηκε η ασφαλτόστρωση δρόμου 300 μέτρων εντός του οικισμού. Το φλέγον θέμα όμως, σχεδόν ολόκληρης της περιοχής, είναι τα παράλληλα έργα του Αναδασμού Καππά- Χάρμα το οποίο συζητήθηκε εκτενώς και στην συνάντηση στο επόμενο Τοπικό Διαμέρισμα.

Η περιοδεία ολοκληρώθηκε στο Χάρμα στο καφενείο του Κώστα Λασδινού, παρουσία του Αντιδημάρχου Δημήτριου Τσιούμα, του Προέδρου του Τοπικού Διαμερίσματος Βασίλειου Κωστόπουλου και πολλών κατοίκων. Την συζήτηση ξεκίνησε ο Πρόεδρος που καλωσόρισε το Νομάρχη και τους συνεργάτες του και αμέσως μετά έθεσε επιτακτικά το πρόβλημα με τα έργα του αναδασμού διότι όλα τα νερά της περιοχής καταλήγουν στο αγρόκτημα του Χάρματος. Επίσης, ζητήθηκε το Grader  της Νομαρχίας για να καλυφθούν κατεπείγουσες περιπτώσεις μέσα στην αγροτική περιοχή και 300 μέτρα σωλήνες Φ.90 για τις ανάγκες μιας αρδευτικής γεώτρησης.

Ο Νομάρχης αρχικά έκανε μια γενική αναφορά στο έργο της Νομαρχίας στη διάρκεια της θητείας του. Στη συνέχεια, τοποθετήθηκε επί όλων των αιτημάτων που τέθηκαν στα τέσσερα χωριά. Ειδικά για τα παράλληλα έργα στα αγροκτήματα Καππά-Χάρμα, ανέφερε πως έχουν προταθεί στο πρόγραμμα ΜΠΑΛΤΑΤΖΗΣ από την πρώτη στιγμή  μετά την περάτωση του αναδασμού και πως έχουν ετοιμαστεί πλήρεις φάκελοι όλων των αναγκαίων μελετών για τα έργα από την πλευρά της Νομαρχίας. Τέλος, αναγνώρισε πως η αγανάκτηση των κατοίκων για την καθυστέρηση είναι απολύτως δικαιολογημένη και τόνισε πως η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση από την πλευρά της κάνει ότι είναι δυνατόν για να ξεκινήσει η υλοποίηση των συγκεκριμένων έργων.

Προηγούμενο άρθρο Το βαμβάκι πρέπει να μείνει και να έχει μέλλον στην περιοχή μας
Επόμενο άρθρο Νέος χώρος στάθμευσης στο Νοσοκομείο