Το βαμβάκι πρέπει να μείνει και να έχει μέλλον στην περιοχή μας


  Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 2/7/09, η πρώτη συνεδρίαση της νεοσυσταθείσας με απόφαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου  Επιτροπής Βάμβακος, την οποία συγκάλεσε ο αρμόδιος για τα αγροτικά θέματα Αντινομάρχης Γιώργος Παπάρας  που είναι και ο Πρόεδρος  αυτής.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν άνω των  τριάντα (30) ατόμων, εκπρόσωποι Υπηρεσιών, Δήμων, Φορέων, Συνδικαλιστικών Οργανώσεων,   Συνεται-ριστές,  Αγροτοσυνδικαλιστές, Νέοι αγρότες κ.α.

Το άνοιγμα της συζήτησης έκανε ο Αντινομάρχης κ. Γιώργος Παπάρας με σχετική για το θέμα εισήγηση και ακολούθησαν οι τοποθετήσεις των περισσοτέρων από τους συμμετέχοντες  στη σύσκεψη.

Κατ’ αρχάς όλοι συμφώνησαν στην άποψη ότι το βαμβάκι είναι μια καλλιέργεια που πρέπει να παραμείνει και να έχει συνέχεια και μέλλον στην περιοχή μας. Στη συνέχεια τέθηκαν όλα τα προβλήματα που παρουσιάζει σήμερα η καλλιέργεια του βαμβακιού και εξετάσθηκαν οι τρόποι και οι ενέργειες που πρέπει να γίνουν για την εξασφαλισθεί το παρόν και κυρίως  το μέλλον της  καλλιέργειας στο νομό μας.

Κύριοι άξονες της συζήτησης ήταν:

1.-   Να παραμείνει στο Νομό μας το προϊόν.

2.- Να υπάρξει διεκδικητικό πλαίσιο με σωστή ιεράρχηση των προβλημάτων.

3.-   Να γίνει ποιοτικό  (Θεσσαλικό) βαμβάκι.

4.-   Να γίνει ενεργοποίηση των  συλλογικών δράσεων των αγροτών.

Μετά τις αξιόλογες τοποθετήσεις  των συμμετεχόντων, ο Πρόεδρος  Αντινομάρχης  Γιώργος Παπάρας κλείνοντας τη συνεδρίαση κατέληξε πως δράση όλων των αγροτών, φορέων, επιστημόνων είναι να παραμείνει το προϊόν στον τόπο μας  έτσι ώστε η περιοχή να μην εγκαταλειφτεί και να γίνει τσιφλίκι κάποιων. 

Στη συνέχεια θα γίνει επεξεργασία και κωδικοποίηση των αναλυτικών τοποθετήσεων και των συμπερασμάτων της πρώτης συνεδρίασης που θα αποτελέσουν και τη βάση για την επόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής, η οποία ορίσθηκε να πραγματοποιηθεί στις αρχές Σεπτεμβρίου του τρέχοντος έτους.

Προηγούμενο άρθρο Ανένδοτος ο Δήμος Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Περιοδεία του Νομάρχη σε χωριά του Δήμου Ιθώμης