Άρχισαν πρόωρες εκπτώσεις έως 50%


  Στον ρυθμό των εκπτώσεων κινούνται ήδη οι έμποροι της Καρδίτσας. Στο νέο κύμα προσφορών, τις οποίες αρχίζουν τις ημέρες αυτές ο ένας μετά τον άλλον, καταστηματάρχες, αλυσίδες και πολυκαταστήματα ρίχνουν τις τιμές έως και 50% αγγίζοντας τα ποσοστά που θα διατηρήσουν και στις επίσημες εκπτώσεις. Εκμεταλλευόμενοι την άρση της απαγόρευσης των προσφορών 30 ημέρες πριν από την έναρξη των εκπτώσεων, οι έμποροι άρχισαν πρόωρα τις εκπτώσεις, αφού η σχετική τροπολογία του υπουργείου Ανάπτυξης τους δίνει ουσιαστικά το δικαίωμα να κάνουν προσφορές ακόμη και μία μέρα πριν αρχίσουν οι εκπτώσεις. Μάλιστα, από μέρα σε μέρα οι περισσότεροι έμποροι θα αναγγείλουν και στις βιτρίνες τους τις προσφορές, οι οποίες προβλέπονται ότι θα κινούνται στα ποσοστά των εκπτώσεων.
Δεν θα κάνουμε ελέγχους, λέει το υπουργείο

Αν και η απόφαση της ηγεσίας του υπουργείου Ανάπτυξης να καταργήσει την απαγόρευση προσφορών στην αγορά το τελευταίο 30ήμερο πριν από τις χειμερινές ή θερινές εκπτώσεις αναμενόταν να δώσει «ανάσα» στην αγορά και να ξεκαθαρίσει την κατάσταση που διαμορφώθηκε τους τελευταίους μήνες με τις συνεχείς προσφορές και προεκπτώσεις από τις επιχειρήσεις, οι έμποροι υποστηρίζουν ότι το τοπίο παραμένει θολό. «Ο καταναλωτής δεν ξέρει τι να κάνει. Να περιμένει τις επίσημες εκπτώσεις ή να κάνει τις αγορές του από σήμερα;», τονίζουν ορισμένοι καταστηματάρχες στην Καρδίτσα.

Δεν ισχύει το 5θημερο στην Καρδίτσα

Και ενώ τα τελευταία χρόνια ο Εμπορικός Σύλλογος Καρδίτσας ανακοίνωνε -περίπου στις αρχές Ιουλίου- ότι θα ισχύει 5νθημερη λειτουργία των καταστημάτων, φέτος ανακοίνωσε το θερινό ωράριο συμπεριλαμβανομένων και των Σαββάτων. Όπως μας εξήγησαν, ελάχιστοι ήταν οι έμποροι που τα προηγούμενα χρόνια έκλειναν τα καταστήματά τους την ημέρα του Σαββάτου, γι’αυτό φέτος αποφασίστηκε να παραμείνουν ανοιχτά, με ένα πιο «ελαφρύ» ωράριο. Έτσι λοιπόν το ωράριο που ισχύει ήδη στα καταστήματα της πόλης μας και θα ισχύει μέχρι τις 30 Αυγούστου είναι:

Δευτέρα: πρωί 8.30-14.00, απόγευμα 18.00-21.00

Τρίτη: πρωί 8.30-14.00, απόγευμα κλειστά

Τετάρτη: πρωί 8.30-14.00, απόγευμα 18.00-21.00

Πέμπτη: πρωί 8.30-14.00, απόγευμα κλειστά

Παρασκευή: πρωί 8.30-14.00, απόγευμα 18.00-21.00

Σάββατο: πρωί 8.30-14.30, απόγευμα κλειστά

Προηγούμενο άρθρο Επίσκεψη Τσαντήλα στον Διοικητή Σχολής Δοκίμων Αστυφυλάκων
Επόμενο άρθρο Διακοπές με… προσφορές ως αντίδοτο στην κρίση