Συνάντηση Τσιάρα με Γερμανό Πρέσβη


Συνάντηση με τον Γερμανό Πρέσβη, Δρ. Πέτερ Σόοφ, είχε την περασμένη Τρίτη, 10 Φεβρουαρίου 2015, ο Βουλευτής Καρδίτσας και πρώην υφυπουργός Εξωτερικών, κ. Κωνσταντίνος Τσιάρας.

Όπως είναι φυσικό η συνάντηση, η οποία έγινε σε φιλικό και εγκάρδιο κλίμα, είχε ως αντικείμενο τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις μετά τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου. Οι δυο άνδρες άλλωστε έχουν συναντηθεί επανειλημμένως στο παρελθόν, στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του κ. Τσιάρα ως προέδρου της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, καλλιεργώντας μια στενή  σχέση συνεργασίας, η οποία αποτέλεσε την βάση για μια ειλικρινή  και ανοικτή συζήτηση. Και οι δυο συμφωνήσαν, πως πρόκειται για μια ιδιαίτερα αποφασιστική περίοδο για την χώρα, κατά την οποία θα πρέπει να ληφθούν κρίσιμες αποφάσεις, οι οποίες θα καθορίσουν το μέλλον της Ελλάδας και τις σχέσεις με τους Ευρωπαίους εταίρους της για πολλά χρόνια.

Ο κ. Τσιάρας επεσήμανε προς τον Γερμανό αξιωματούχο, πως κάθε πλευρά είναι ωφέλιμο να προσέλθει στο τραπέζι του διαλόγου με μια καλοπροαίρετη διάθεση ενός εντίμου συμβιβασμού, λαμβάνοντας υπόψη τόσο τις θυσίες των πολιτών και τα επιτεύγματα της Ελληνικής οικονομίας τα τελευταία χρόνια, αλλά και τις διεθνείς υποχρεώσεις της χώρας. Την ίδια στιγμή, δεν θα πρέπει να παραγνωριστεί η βούληση του Ελληνικού λαού, η οποία δημοκρατικά εκφράστηκε στις πρόσφατες εκλογές, για αλλαγή ρότας στην Ευρωπαϊκή πολιτική έναντι της Ελλάδας και του ευρωπαϊκού νότου, η οποία είναι ανάγκη να επικεντρωθεί περισσότερο στην προώθηση των απαραίτητων διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και της ανάπτυξης και λιγότερο στην επιβολή ακραίας οικονομικής λιτότητας.

Ο βουλευτής Καρδίτσας  τόνισε προς τον Δρ. Σόοφ, πως είναι προς το συμφέρον και της ίδιας της Γερμανίας η Ευρώπη να παραμείνει μια πολιτικά σταθερή οντότητα, ενάντια στις δυνάμεις του ευρωσκεπτικισμού, οι οποίες αναπτύσσονται επικινδυνά και οι οποίες τροφοδοτούνται από την οικονομική αστάθεια, που απειλεί και φοβίζει τις κοινωνίες των κρατών μελών. Σε αυτή την Ευρώπη, όπως την περιέγραψαν οι ιδρυτικές της συνθήκες και την οραματίστηκαν σπουδαίοι ευρωπαίοι ηγέτες, όπως ο εμπνευστης της Ζαν Μονέ και ο Ζακ Ντελόρ ή οι καγκελάριοι Κόνραντ Αντενάουερ, Όσκαρ Σμίτ και Χέλμουτ Κολλ, αλλά και Κωνσταντίνος Καραμανλής,  σε αυτή την Ευρώπη, λοιπόν, η Ελλάδα, και λόγω της ιστορικής της παράδοσης αλλά και εξαιτίας της γεωστρατηγικής της θέσης,  μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο ως ενεργό μέλος της.

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Υδατικό δυναμικό της Λ. Πλαστήρα και άδειες χρήσης νερού
Επόμενο άρθρο Με τον Αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας συναντήθηκε το Προεδρείο του ΤΟΕΒ