Νέο χτύπημα από χαλαζόπτωση στο Νομό μας


 Χαλαζόπτωση έπληξε πάλι το νόμο μας την Τρίτη το απόγευμα στις 7.30 μμ στην περιοχή του Δήμου Σελλάνων και συγκεκριμένα στα αγροκτήματα του Πεδινού, στα όρια με τα αντίστοιχα στο Κοσκινά και τη Μαραθέα. Ο Νομάρχης, αμέσως μόλις πληροφορήθηκε το γεγονός, ενημέρωσε τον Δ/ντη του παραρτήματος του ΕΛΓΑ Θεσσαλίας κ. Κώστα Παπακώστα και συμφώνησαν να επισκεφθούν  τις πληγείσες περιοχές την επόμενη ημέρα.

Πραγματοποιήθηκε έτσι, την Τετάρτη το πρωί στις 11.00 πμ, επίσκεψη στους αγρούς που υπέστησαν ζημιές από κλιμάκιο αποτελούμενο από το Νομάρχη Φώτη Αλεξάκο,  τον Αντινομάρχη Γιώργο Παπάρα, το Δήμαρχο Σελλάνων Απόστολο Τσαπουρνή, τους Διευθυντές ΕΛΓΑ του παραρτήματος Θεσσαλίας Κώστα Παπακώστα και  της Δ/νσης  Αγροτικής Ανάπτυξης Χρήστο Σακελλαρίου, επόπτες του ΕΛΓΑ και  τον Πρόεδρο του Τ.Δ. Πεδινού Κώστα Μπρούζα.

Η έκταση της ζημιάς υπολογίζεται στα 2000 στρέμματα καλλιέργειας βαμβακιού. Στην επιτόπια επίσκεψη δόθηκαν κατευθύνσεις, από τους αρμόδιους φορείς στους παραγωγούς που υπέστησαν ζημιές, να υποβάλλουν δηλώσεις στους ανταποκριτές του ΕΛΓΑ στο Δήμο τους για να λάβουν τις σχετικές αποζημιώσεις. Ο Δ/ντης του ΕΛΓΑ υποσχέθηκε να γίνουν άμεσα οι εκτιμήσεις.

Επίσης, συστήθηκε στους παραγωγούς πεπονιών να παρακολουθούν τα χωράφια τους ώστε αν διαπιστωθούν ζημιές λόγω βροχόπτωσης και παρατεταμένης υγρασίας να υποβάλλουν  και εκείνοι με της σειρά τους δηλώσεις ζημιάς.

Προηγούμενο άρθρο Δεν εφησυχάζουμε. Ο αγώνας για ανάπτυξη του Δ. Παλαμά είναι διαρκής
Επόμενο άρθρο Συνεργασία Δήμου – φορέων για την καθαριότητα