Δεν εφησυχάζουμε. Ο αγώνας για ανάπτυξη του Δ. Παλαμά είναι διαρκής


 Στα μέσα Σεπτεμβρίου θα γίνει ο δημόσιος απολογισμός του Δημάρχου Παλαμά κ. Βασίλη Καραδήμου, ενώ μια πρώτη «γεύση» για τα έργα, τις διεκδικήσεις και τους πόρους που έχουν εισρεύσει στον Δήμο το προηγούμενο διάστημα, έδωσε προχθές ο ίδιος σε ειδική συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δ.Σ.

Ο κ. Καραδήμος

Πολύ συνοπτικά, ο κ. Καραδήμος ανέφερε:

«Κατ’ αρχήν, στόχος αυτής της Δημοτικής Αρχής είναι να ασκήσει καθ’ όλη την διάρκειά της θητείας της μία συνετή διαχείριση και πλήρη σε διαφάνεια στα οικονομικά πράγματα του Δήμου Παλαμά σε όλους τους τομείς. Να ελέγχει και να περιορίζει τις περιττές δαπάνες σε όλες τις υπηρεσίες. Να μη προβαίνει σε αυξήσεις και σε νέους φόρους και φορολογίες, ακόμα και στις ανταποδοτικές υπηρεσίες όπως είναι

  • η υπηρεσία καθαριότητας και φωτισμού
  • και η υπηρεσία άρδευσης

Ενόψει της διεθνούς οικονομικής κρίσης προσπαθούμε να ενισχύσουμε τις ευαίσθητες κοινωνικά τάξεις και να δείξουμε πραγματικά στους Δημότες κοινωνικό πρόσωπο. Δεν αυξήσαμε τα δημοτικά τέλη καθαριότητας, φωτισμού, χρήσης πεζοδρομίου και νεκροταφείου. Δεν εισπράττουμε τροφεία στον παιδικό σταθμό, ούτε το ειδικό τέλος καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, το τέλος 2% – 5% των παρεπιδημούντων. Επιδοτούμε την άρδευση 50%. Εδώ θέλω να καταθέσω ορισμένες επισημάνσεις σε αυτή την ανταποδοτική υπηρεσία. Η περσινή αύξηση ανά στρέμμα έγινε λόγο των φαινομένων της λειψυδρίας – ξηρασίας και της μεγάλης μείωσης των στρεμμάτων άρδευσης. Καταβάλουμε συνεχείς προσπάθειες να εισπράξουμε τις οφειλές παρελθόντων ετών, ενεργοποιούμε τους εισπρακτικούς μηχανισμούς του Δήμου και με κάθε πρόσφορο τρόπο ακολουθώντας την νόμιμη οδό διεκδικούμε τις οφειλές όλες των παρελθόντων ετών. Δεν θα παραγραφεί καμία οφειλή παρελθόντων ετών και αυτό πρέπει να το καταλάβουν καλά όσοι δεν πληρώνουν. Δεν υπολογίζουμε κανένα πολιτικό κόστος. Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το τεχνικό πρόγραμμα έργων και όλα τα έργα που δημοπρατήθηκαν έχουν καλή πορεία εξέλιξης κατασκευή, πολλά από αυτά έχουν ολοκληρωθεί και άλλα ολοκληρώνονται σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα αποπεράτωσης της κατασκευής των έργων, π.χ. η ανάδειξη του έλους της Μεταμόρφωσης, η αποκατάσταση των ΧΑΔΑ, η αποπεράτωση των αποδυτηρίων Γοργοβιτών, η αποπεράτωση πλατείας Αγίου Δημητρίου, σε διάστημα δύο ετών παραδίδεται το Δημοτικό Σχολείο Βλοχού με την έναρξη των μαθημάτων θα γίνουν τα εγκαίνια, παραδόθηκαν για χρήση29 παρόχθια αρδευτικά αντλιοστάσια καθώς έγιναν και άλλες παρεμβάσεις σε όλους τους τομείς. Στόχος μας είναι να διεκδικήσουμε πόρους και άλλα έργα για την κατασκευή τους για να βελτιώσουμε τις υποδομές στον Δήμο μας ακόμα περισσότερο. Αναμένουμε επίσης την άδεια δημοπράτησης του βιολογικού καθαρισμού και το δίκτυο ακαθάρτων. Προσπαθούμε να εντάξουμε το δίκτυο ομβριών σε πρόγραμμα δράσης που θα είναι επιλέξιμο από το ΕΣΠΑ.  Διεκδικούμε πόρους για την αξιοποίηση της μελέτης του δικτυού ποδηλατοδρόμων. Δημοπρατούμε άμεσα μέρος της μελέτης χαρτογράφησης των ιδιόκτητων. Αγωνιζόμαστε ο Παλαμάς να βγει από την οδική απομόνωση και να συνδεθεί με βασικούς οδικούς άξονες και τον Ε65. Αυτές όλες οι διεκδικήσεις οφείλονται στις αποφάσεις τις ουσιαστικές για την ανάπτυξη της περιοχής και για την έγνοια που εκφράζει το Δημοτικό Συμβούλιο, την αγωνία και το όραμα που έχουμε όλοι μαζί, τον σχεδιασμό που κάναμε με πνεύμα ενότητας και σε κλίμα πολιτικού πολιτισμού για έναν καλύτερο Δήμο, για έναν καλύτερο Παλαμά, για να πάει ο τόπος μας μπροστά. Έτσι και ακόμα πιο δυναμικά θα παρευρεθεί αυτή η δημοτική αρχή που έχει την ευθύνη της διαχείρισης και της διοίκησης στο Δήμο Παλαμά. Αυτή η έκθεση πεπραγμένων, ο απολογισμός του Δημάρχου θα γίνει στα μέσα Σεπτεμβρίου στο «Τιτάνιο». Θα είναι ο τελευταίος απολογισμός γιατί και το έτος 2010 θα είναι και εκλογική χρονιά για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και θα είμαστε στην τελική ευθεία για τις εκλογές».

ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ – ΠΟΡΟΙ – ΕΙΣΡΟΕΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΑΛΑΜΑ

  • 1. Αποπεράτωση Κλειστού Γυμναστηρίου 508.000€
  • 2. Έλος της Μεταμόρφωσης 485.000€
  • 3. Δημοτικό Σχολείο Βλοχού 2.000.000€
  • 4. Πρώτο Δημοτικό Σχολειό & Νηπιαγωγείο 4.200.000€
  • 5. Βιολογικός – Δίκτυο Ακαθάρτων 11.500.00€

18.693.000€

Μέχρι τέλος 2009 όλα αυτά τα χρήματα θα έρθουν στο ταμείο του Δήμο για έργα. Φυσικά δεν εφησυχάζουμε. Ο αγώνας είναι διαρκής.

Προηγούμενο άρθρο Πρώτη συνεδρίαση της επιτροπής βάμβακος σήμερα στη Νομαρχία.
Επόμενο άρθρο Νέο χτύπημα από χαλαζόπτωση στο Νομό μας