Έκτακτο δελτίο καιρού εξέδωσε η Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας


  Από το πρόωρο καλοκαίρι και τις συνθήκες καύσωνα που βιώσαμε αρκετό καιρό πριν, περνούμε σε ένα μικρό… φθινοπωρινό διάλειμμα με έντονα μάλιστα καιρικά φαινόμενα, τα οποία ενδέχεται να προκαλέσουν προβλήματα στις μετακινήσεις. Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία έχει εκδώσει δελτίο έκτακτων καιρικών φαινομένων, προειδοποιώντας για καταιγίδες που θα ξεσπάσουν σήμερα σε όλες τις περιοχές της χώρας. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ιδιαίτερα έντονα, ενώ συστήνεται σε όσους κινούνται στην ύπαιθρο και βρίσκονται στη θάλασσα να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, διότι οι ηλεκτρικές εκκενώσεις (κεραυνοί) αλλά και οι ισχυροί άνεμοι που θα πνέουν στα πελάγη θα δημιουργήσουν προβλήματα στις μετακινήσεις.

Σε κατάσταση ετοιμότητας

Σε κατάσταση ετοιμότητας πολιτικής προστασίας βρίσκονται οι αρμόδιοι φορείς και υπηρεσίες, ύστερα από σχετική ενημέρωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, καθώς αναμένεται σταδιακή επιδείνωση του καιρού από σήμερα με τοπικές βροχές και καταιγίδες, ενώ θυελλώδεις θα πνέουν οι άνεμοι. Ειδικότερα, σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Πρόγνωσης Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων, σταδιακή επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός σήμερα στη Μακεδονία, τη Θράκη, τη Δυτική Ελλάδα, τη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την  Ανατολική Πελοπόννησο, της Κυκλάδες και την Κρήτη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, την Αττική και τη Θεσσαλονίκη.  

Στη Θεσσαλία

Ειδικότερα στην περιοχή μας ο καιρός θα παρουσιάσει λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας εφιστά την προσοχή των πολιτών και προτείνει να λάβουν σοβαρά υπόψη τους τα έντονα καιρικά φαινόμενα, τα οποία σε πολλές περιπτώσεις ενδέχεται να δημιουργήσουν προβλήματα.

   

Προηγούμενο άρθρο Η γελοιογραφία της ημέρας
Επόμενο άρθρο Aστυνομική Διεύθυνση Kαρδίτσας