Συνάντηση με Παυλοπουλο θα επιδιώξουν οι φορείς του Νομού


 Η απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών και Δημόσιας Τάξης για την αναστολή της λειτουργίας της Σχολής Δοκίμων Αστυφυλάκων Καρδίτσας προκάλεσε την άμεση και καθολική αντίδραση των φορέων του Νομού Καρδίτσας που συγκεντρώθηκαν χθες το πρωί (Πέμπτη, 25-6-2009) στην αίθουσα του Νομαρχιακού Συμβουλίου Καρδίτσας μετά από πρόσκληση του Νομάρχη Καρδίτσας Φώτη Αλεξάκο.

Ο κ. Αλεξάκος

Στην εισήγησή του ο Νομάρχης Καρδίτσας είπε ότι η Σχολή Αστυφυλάκων στο νομό μας λειτουργεί από τις αρχές της δεκαετίας του ’90 με ιδιόκτητα κτίρια, φοιτούν 250 δόκιμοι αστυφύλακες και απασχολούνται σε αυτή 150 καθηγητές, 25 υπάλληλοι ως πολιτικό προσωπικό και 60 αποσπασμένοι αστυνομικοί. «Ενώ περιμέναμε, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε και ο ίδιος ο υπουργός ο κ. Παυλόπουλος, επέκταση της κτιριακής υποδομής της Σχολής, αιφνιδιαστικά χωρίς καμία επίσημη πληροφόρηση και εντελώς τυχαία μάθαμε ότι έχει αποφασιστεί η αναστολή της λειτουργίας της Σχολής. Θεωρώ ότι η αναστολή της λειτουργίας είναι το πρώτο βήμα πριν από την οριστική κατάργησή της. Το κλείσιμο της Σχολής είναι ενέργεια που στρέφεται ευθέως κατά του νομού Καρδίτσας και με κανένα τρόπο δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή. Οι λόγοι που επικαλούνται οι αρμόδιοι για το κλείσιμο της Σχολής στερούνται σοβαρών επιχειρημάτων. Η Σχολή θα πρέπει να συνεχίσει την λειτουργία της. Η θέση μας αυτή είναι αδιαπραγμάτευτη και έχει, πιστεύω, την στήριξη όλων των Καρδιτσιωτών, ανεξάρτητα από την ιδεολογική και κομματική τοποθέτηση. Προτείνω στους φορείς την έκδοση ψηφίσματος, στο οποίο θα εκφράζεται η κάθετη αντίθεσή μας σε οποιαδήποτε σκέψη για το κλείσιμο της Σχολής, την αποστολή του στον Πρωθυπουργό και στα πολιτικά κόμματα, να ζητήσουμε συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου και να ζητήσουμε από όλα τα όργανα των τοπικών φορέων αποφάσεις στήριξης αυτού του ψηφίσματος».

Ακολούθως τοποθετήθηκαν στο ίδιο πνεύμα οι κ.κ. Γ. Κωτσός, Β. Μπούτας, Β. Αναγνωστόπουλος, Β. Νίκου, Ν. Σαλαγιάννης, Στ. Γούλας, Α. Σκόνδρα, Μ. Βογιατζής, Β. Μόσχος, Ε. Κατσαρός, και οι εκπρόσωποι των συνδικαλιστών της αστυνομίας κ. Απ. Στίμος και Λ. Τσούκης.

ΨΗΦΙΣΜΑ

Οι φορείς του Νομού Καρδίτσας που εκπροσωπήθηκαν από τους:

  • Νομάρχη και τους επικεφαλής των Νομαρχιακών Παρατάξεων.
  • Δημάρχους του Νομού.
  • Προέδρους των Δευτεροβάθμιων Οργανώσεων.
  • Εκπροσώπους κομμάτων και συνδικαλιστικών φορέων.

Σε έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα ημέρα Πέμπτη, 25-6-2009 στην αίθουσα του Νομαρχιακού Συμβουλίου αποφασίζουμε ομόφωνα την έγκριση του ακόλουθου ψηφίσματος:

Πληροφορηθήκαμε με κατάπληξη την αιφνιδιαστική και αδικαιολόγητη απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών Δ.Δ. και Δημόσιας Τάξης για την αναστολή της λειτουργίας της Σχολής Δοκίμων Αστυφυλάκων Καρδίτσας της ΕΛΑΣ στο νομό Καρδίτσας.

Οι θεσμικοί φορείς του νομού στο σύνολό τους εκφράζουμε την έντονη δυσαρέσκεια μας και είμαστε  κατηγορηματικά αντίθετοι σε κάθε σκέψη που έχει ως σκοπό το κλείσιμο της Σχολής. Οι λόγοι που επικαλούνται οι αρμόδιοι προκειμένου να δικαιολογήσουν την απαράδεκτη αυτή ενέργεια (κλείσιμο σχολής) δεν μας πείθουν, αλλά αντίθετα μας δημιουργούν πρόσθετες ανησυχίες για τον πραγματικό σκοπό αυτής της απόφασης.

Ο νομός Καρδίτσας με αυξημένη ανεργία και με πολύ σοβαρά προβλήματα στον πρωτογενή τομέα δεν αντέχει και άλλα χτυπήματα.

Η Σχολή πρέπει να συνεχίσει την λειτουργία της και μάλιστα με νέες εγκαταστάσεις. Η θέση μας αυτή είναι αδιαπραγμάτευτη και έχει την υποστήριξη όλων των Καρδιτσιωτών και θα την στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις.

Επίσης, ζητάμε:

  • Ø Την άμεση υλοποίηση της προγραμματισμένης κτιριακής υποδομής της Σχολής Αστυφυλάκων (έχουν ήδη ολοκληρωθεί οι μελέτες) που ανακοινώθηκε από τον κ. Παυλόπουλο.
  • Ø Να μην μειωθεί ο χρόνος εκπαίδευσης των Δοκίμων Αστυφυλάκων. Η εκπαίδευση εκτός σχολής θα πρέπει να γίνει με αύξηση του χρόνου σπουδών κατά ένα έτος
  • Ø Συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου για ουσιαστική δέσμευση ότι δεν θα κλείσει η Σχολή στο νομό μας.
  • Ø Το Νομαρχιακό Συμβούλιο, τα Δημοτικά Συμβούλια και τα Διοικητικά Συμβούλια των φορέων να εκδώσουν ψηφίσματα συμπαράστασης.
  • Ø Το παρόν ψήφισμα να αποσταλεί στον Πρωθυπουργό, στα κόμματα και στον Αρχηγό της Αστυνομίας.

Για τους φορείς του νομού Καρδίτσας

Ο Νομάρχης

Φώτης Αλεξάκος

Προηγούμενο άρθρο Η γελοιογραφία της ημέρας
Επόμενο άρθρο Συνεδριάζει το Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Καρδίτσας