Ειδήσεις

9 Μαΐου: Η Ημέρα της Ευρώπης – Μήνυμα του Προέδρου του ΣΘΕΒ κ. Αχιλλέα Νταβέλη


To 2021 συμπληρώνονται 40 χρόνια από την ένταξη της Ελλάδας στην τότε Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα και σημερινή Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο φετινός εορτασμός για την Ημέρα της Ευρώπης, βρίσκει τα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης αντιμέτωπα με μια από τις πιο σοβαρές δοκιμασίες και προκλήσεις, μετά τη λήξη του Β΄ Παγκοσμίου πολέμου.

Την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από την πανδημία του κορωνοϊού, η οποία πέρα από την παγκόσμια υγεία, απειλεί πλέον σοβαρά και τις οικονομίες όλων των κρατών – μελών.

Είναι σαφές ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να γίνει πιο αποτελεσματική, να έρθει πιο κοντά στους πολίτες, προάγοντας την αλληλεγγύη, τη συνεργασία και την κοινωνική συνοχή.

Παρόλα τα προβλήματα και τις αδυναμίες της, όμως, η Ευρωπαϊκή Ένωση, παραμένει ένας ισχυρός πόλος στο διεθνές περιβάλλον και ένας πυρήνας που έχει διατηρήσει την ειρήνη μεταξύ των κρατών τα τελευταία 71 χρόνια, με αξίες, όπως η Δημοκρατία, η Ελευθερία, η Ισότητα, η Ανθρώπινη Αξιοπρέπεια, όλα αυτά δηλαδή που αποτελούν αναπόσπαστο μέρος του ευρωπαϊκού τρόπου ζωής.

Η Ευρώπη βρίσκεται σήμερα σε μια περίοδο περισυλλογής και αναζήτησης ενός νέου οράματος.

Μέσα από παρόμοιες διεργασίες και δοκιμασίες, η Ευρωπαϊκή Ένωση κατάφερε στο παρελθόν να προχωρήσει μπροστά και να ισχυροποιηθεί ακόμη περισσότερο.

Αυτή την Ευρώπη θέλουμε, μια Ένωση που βασικός της στόχος θα είναι η ευημερία των πολιτών της, με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα και μακριά από κάθε είδους ρατσισμό.

Χρόνια πολλά Ευρώπη!

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Το πρόγραμμα ελέγχων ανίχνευσης κορωνοιού για το Σάββατο 8/5
Επόμενο άρθρο Δέσμευση για νέα χρηματοδότηση ύψους 500.000 ευρώ για την Ανατολική Αργιθέα