800.000 € στο Νομό Καρδίτσας με παρέμβαση Σιούφα


Το κοινό αίτημα της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης και επτά Δήμων του Νομού ικανοποιήθηκε κατά τον καλύτερο τρόπο σε σύντομο χρονικό διάστημα. Μετά από προσωπική παρέμβαση του κου Σιούφα στον Υφυπουργό Εσωτερικών κο Νάκο και στον Υφυπουργό Αθλητισμού κο Ιωαννίδη, χρόνια προβλήματα βρήκαν τη λύση τους.

Πρόκειται:

1ον: για την ολοκλήρωση και αποπληρωμή της μελέτης ύδρευσης της Ανατολικής πλευράς του Νομού από τη λίμνη Σμοκόβου, που καρκινοβατούσε επί χρόνια λόγω έλλειψης χρηματοδότησης για την αποπληρωμή του αναδόχου.

Με παρέμβαση του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων κ. Δημ. Σιούφα εξασφαλίστηκε συμπληρωματική πίστωση 300.000€ για την αποπληρωμή του αναδόχου της μελέτης του έργου. Παραδόθηκε ήδη από τον ανάδοχο  στο Σύνδεσμο Ύδρευσης Σμοκόβου η προμελέτη του έργου. Με την εξασφάλιση της συμπληρωματικής πίστωσης θα ολοκληρωθεί και θα παραδοθεί άμεσα η οριστική μελέτη του έργου. Με την παράδοση της οριστικής μελέτης θα καταστεί εφικτό να υποβληθεί ολοκληρωμένος φάκελος για ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ 2007-2013.

Με την ένταξη και κατασκευή του έργου θα υδρευτούν από τα νερά της λίμνης Σμοκόβου οι Δήμοι Ταμασίου, Μενελαΐδος, Καλλιφωνίου, Σοφάδων, Άρνης, Φύλλου και Παλαμά, 50 Τοπικών Διαμερισμάτων, συνολικού πληθυσμού, σύμφωνα με την τελευταία απογραφή, 39.656 κατοίκων.

2ον: για την αποπεράτωση του περιβάλλοντος χώρου των κλειστών γυμναστηρίων Σοφάδων, Παλαμά και Μουζακίου, συνολικής πίστωσης 500.000 €.

Τρία έργα που θεμελιώθηκαν το 1997 και η κατασκευή τους κρατάει σχεδόν 12 χρόνια λόγω έλλειψης χρηματοδοτήσεων και αλλεπάλληλων εργολαβιών, επιτέλους ολοκληρώνονται, στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Η πίστωση των 500.000 € για την αποπεράτωση του περιβάλλοντος χώρου, θα αποδοθεί αναλογικά απευθείας στους τρεις Δήμους, χωριστά στον καθέναν,  οι οποίοι θα έχουν την ευθύνη για τη σύνταξη της οριστικής  μελέτης, της δημοπράτησης και της υλοποίησης του έργου.

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ύδρευσης Σμοκόβου

&

Δήμαρχος Σοφάδων

ΚΑΤΣΑΡΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

Προηγούμενο άρθρο Η ΔΗΚΕΚ του ρουσφετιού και όχι μόνο
Επόμενο άρθρο Συνάντηση με Σαμαρά θα επιδιώξουν οι Υφυπουργοί Παιδείας