75,5 εκ. ευρώ για τις εθνικές οδούς της Περιφέρειας Θεσσαλίας


Ο Γενικός Γραμματέας Περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Φώτης Γκούπας υπέγραψε πρόσκληση για τη χρηματοδότηση οδικών έργων μέσω του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Θεσσαλίας – ΕΣΠΑ 2007-2013,  συνολικού προϋπολογισμού 75,5 εκατομμυρίων ευρώ που αφορούν:

σε έργα νέας χάραξης, αναβάθμισης και βελτίωσης τεχνικών χαρακτηριστικών  εθνικών οδών της Περιφέρειας  Θεσσαλίας  και  παρακάμψεις των αστικών κέντρων.

Συγκεκριμένα στο πλαίσιο του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Θεσσαλίας  2007-2013 δημοσιεύτηκε ανοιχτή πρόσκληση για την υποβολή προτάσεων στον Άξονα Προτεραιότητας «Υποδομές και Υπηρεσίες Προσπελασιμότητας Θεσσαλίας». 

Στην πρόσκληση μπορούν να ενταχθούν έργα νέας χάραξης, αναβάθμισης και βελτίωσης τεχνικών χαρακτηριστικών των εθνικών οδών της Περιφέρειας Θεσσαλίας και δράσεις για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας, αναφορικά με:

  • Διαπεριφερειακές συνδέσεις
  • Συνδέσεις κάθετων αξόνων με διαπεριφερειακά οδικά δίκτυα
  • Διανομαρχιακές συνδέσεις
  • Συνδέσεις αστικών κέντρων με τουριστικούς άξονες
  • Παρακάμψεις αστικών κέντρων

Οι προτάσεις που θα επιλεγούν, μετά από διαδικασία συγκριτικής αξιολόγησης, θα χρηματοδοτηθούν από το Ευρωπαϊκό Ταμεία Περιφερειακή Ανάπτυξης και από εθνικούς πόρους. Φορείς υλοποίησης θα είναι η Διεύθυνση Δημοσίων Έργων Περιφέρειας Θεσσαλίας  (Δ.Δ.Ε) και το Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. Η  αξιολόγηση των προτάσεων θα διενεργείται ανά τετράμηνο, με έναρξη του πρώτου τετραμήνου την 10/3/2009 και λήξη την 10/7/2009.

Οι προτάσεις  θα υποβληθούν σε ηλεκτρονική και έντυπη μορφή, στην Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή (ΕΔΑ) Περιφέρειας Θεσσαλίας

Ο Γενικός Γραμματέας Περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Φώτιος Γκούπας δήλωσε « Η συντονισμένη προσπάθεια που κάνουμε χρόνια τώρα μέσα από το Γ ΠΕΠ, με στόχο να κατασκευάσουμε στη Θεσσαλία ένα σύγχρονο οδικό δίκτυο, συνεχίζεται και μέσα από το ΕΣΠΑ 2007 -2013.

Η πρόσκληση που ανακοινώνουμε σήμερα και αφορά  στην  αναβάθμιση και βελτίωση του εθνικού οδικού δικτύου καθώς και στις παρακάμψεις των αστικών κέντρων της Θεσσαλίας, προϋπολογισμού 75,5 εκατομμυρίων ευρώ, θα εξασφαλίσει τη συνέχιση της  κατασκευής σπουδαίων έργων  προσβασιμότητας για την περιφέρεια.

Δουλεύουμε μεθοδικά για την υλοποίηση του ΕΣΠΑ, προσδιορίζουμε τα έργα – γέφυρες και προχωρούμε δυναμικά στην ένταξη νέων  έργων για τη Θεσσαλία.

Είμαι βέβαιος πως με την καλή συνεργασία φορέων και υπηρεσιών και την εντατικοποίηση των προσπαθειών θα πετύχουμε το στόχο, να ολοκληρώσουμε γρήγορα τις βασικές  οδικές αρτηρίες, που θα  παρέχουν στους πολίτες και τους διερχόμενους από τη Θεσσαλία ταχύτητα και ασφάλεια κατά τις μετακινήσεις τους .»

Προηγούμενο άρθρο Απορρίμματα, περιβάλλον, προστασία Λ. Πλαστήρα & ποταμών
Επόμενο άρθρο Ένταση για την προληπτική ιατρική και τα «Golden Boys»