600.000 ευρώ για νέα έργα στο Δήμο Καρδίτσας


– Το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε ομόφωνα την αναμόρφωση του προϋπολογισμού και την τροποποίηση του προγράμματος εκτελεστέων έργων του 2009

– Άλλες αποφάσεις του Σώματος

Την 3η αναμόρφωση του προϋπολογισμού του Δήμου Καρδίτσας οικονομικού έτους 2009, προκειμένου να εγγραφούν πιστώσεις 600.000 ευρώ περίπου για την κατασκευή νέων  έργων (15ο θέμα στην ημερήσια διάταξη) και την αναγκαία τροποποίηση του προγράμματος εκτελεστέων έργων του 2009 (16ο θέμα) ενέκρινε ομόφωνα μεταξύ άλλων το Δημοτικό Συμβούλιο Καρδίτσας κατά την συνεδρίασή του, την Πέμπτη 14-5-2009.

Μεταξύ των πιστώσεων που εγγράφηκαν είναι και οι εξής:

– Νέα πίστωση εσόδων με τίτλο Επιχορήγηση για σύνταξη νέου Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου του Καποδιστριακού Δήμου Καρδίτσας  με το ποσό των 120.000€,  δεδομένου ότι εγκρίθηκε το ανωτέρω χρηματικό ποσό από το ΥΠΕΧΩΔΕ.

-Νέα πίστωση εσόδων με το ποσό των 120.000 € (ΥΠΕΧΩΔΕ-ΕΤΕΡΠΣ) και τίτλο Επιχορήγηση για την Τοπογραφική – Κτηματογραφική αποτύπωση των περιοχών επέκτασης των υπό πολεοδόμηση περιοχών τριών οικιστικών θυλάκων ευρισκομένων εντός του ισχύοντος Γ.Π.Σ. Καρδίτσας :

           α) Ζαχαριωτών – Καμινάδων

           β) Αγ. Νικολάου – Φαναρίου – Αγ. Παρασκευής και

           γ) Αγ. Μηνά – Αγ. Παντελεήμονα δεδομένου ότι εγκρίθηκε το ανωτέρω

           χρηματικό ποσό από το ΥΠΕΧΩΔΕ.

-Νέα πίστωση εσόδων με τίτλο «Επιχορήγηση για κατασκευή αποδυτηρίων στο Δημοτικό Στάδιο Καρδίτσας με το ποσό των 300.000 €, δεδομένο ότι εγκρίθηκε το ανωτέρω χρηματικό ποσό  (ΘΗΣΕΑΣ) από το Υπουργείο Εσωτερικών.

Το Δημοτικό Συμβούλιο συζήτησε και έλαβε αποφάσεις για τα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:

  • – Ενέκρινε κατά πλειοψηφία την τροποποίηση και βελτίωση του Κανονισμού Καθαριότητας του Δήμου Καρδίτσας (1ο θέμα της Η.Δ.)
  • – Συζήτησε επί της αίτησης των δέκα Δημοτικών Συμβούλων σχετικά με την εφαρμογή της υπ’ αρίθμ. 158/2009 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου που αφορά το τέλος παρεπιδημούντων που καλούνται να πληρώσουν οι ιδιοκτήτες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος και αποφάσισε κατά πλειοψηφία να εμείνει στην απόφαση αυτή (2ο θέμα Η.Δ.).
  • – Σχετικά με τη σύνταξη νέου Κανονισμού Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου αποφασίστηκε η συγκρότηση Διαπαραταξιακής Επιτροπής αποτελούμενη από τον Αντιδήμαρχο κ. Ι. Γεννάδιο, τους Δημοτικούς Συμβούλους κ.κ. Μαν. Τσίπρα και Θωμ. Καφφέ με συντονιστή τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Λαμ. Τάτσιο, η οποία θα επεξεργαστεί το νέο Κανονισμό που θα έρθει προς έγκριση στο Σώμα (3ο θέμα Η.Δ.).
  • – Αποφάσισε κατά πλειοψηφία την απόρριψη ένστασης κατά της 147/2009 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου για τον χαρακτηρισμό ως χώρου ανέγερσης των Γενικών Αρχείων του Κράτους στην οδό Ολύμπου (8ο θέμα).
  • – Ενέκρινε ομόφωνα την επαναδιατύπωση της υπ’ αρίθμ. 289/2008 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου μετά από απόφαση του ΣΧΟΠ Ν. Καρδίτσας (30ο θέμα Η.Δ.)
  • – Ενέκρινε κατά πλειοψηφία τον προϋπολογισμό της ΔΗΚΕΚ οικονομικού έτους 2009 (33ο θέμα Η.Δ.)

Τα θέματα που δεν συζητήθηκαν, λόγω παρέλευσης του χρόνου θα συζητηθούν σε συνεχιζόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 20 Μαΐου στις 7.00 μ.μ.

Προηγούμενο άρθρο Αποφάσεις της Ν.Ε Έργων
Επόμενο άρθρο Με αφιέρωμα στον Παναγιώτη Μυλωνά ολοκληρώνονται οι “ΜΕΡΕΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ”