- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

6η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης

Συνεχίστηκε την Πέμπτη 22 Ιουνίου, η 6η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας 2017, στις Παιδικές Βιβλιοθήκες του Δ.Ο.Π.Α.Κ. Δήμου Καρδίτσας, σε συνεργασία με την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος!!!

Τίτλος της Φετινής Καλοκαιρινής Εκστρατείας «Περιπέτεια από σημείο σε σημείο!».

Στην Παιδική Βιβλιοθήκη συνοικίας «Λάκας Μαντζάρα», τα παιδιά προσπάθησαν να βρουν το σημείο ισορροπίας διαφόρων αντικειμένων, μέσα κι έξω από τη βιβλιοθήκη, παίζοντας όμορφα παιχνίδια ισορροπίας και δράσης!!!

Τη χαρά να γνωρίσουν τη ζωή και το έργο του μεγάλου αφαιρετικού ζωγράφου Βασίλι Καντίσνκι, είχαν τα παιδιά στην Παιδική Βιβλιοθήκη συνοικίας «Αγίου Νικολάου».

Είδαμε, έργα του καλλιτέχνη, ακούσαμε για τη ζωή του και διαβάσαμε το πολύ όμορφο βιβλίο του Δημήτρη Χασάπη «Ζωγραφίζω όπως… ο Καντίνσκι και μαθαίνω τη γεωμετρία του κύκλου», από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.

Τέλος χωριστήκαμε σε τρεις ομάδες, όπου η μία με πινέλα και χρώματα, προσπάθησε να κάνει έργα εμπνευσμένα από τους πίνακες του καλλιτέχνη, η δεύτερη με τη μέθοδο του κολλάζ έφτιαξε ένα από τα πιο γνωστά έργα του Καντίνσκι και η τρίτη με τα πιο μικρά παιδιά, έβαλε τα δικά της χρώματα σε φωτοτυπίες με έργα του καλλιτέχνη!!!

Δικούς τους χαρακτηριστικούς τύπους, όπως του άφωνου, του πορδαλού, του ανήσυχου, με σημεία στίξης, αριθμούς και γράμματα, έφτιαξαν τα παιδιά της Παιδικής Βιβλιοθήκης Δημοτικού Διαμερίσματος «Παλαιοκκλησίου», τους οποίους με μεγάλη χαρά δέχτηκαν σαν νέα μέλη στη βιβλιοθήκη τους!!!!

Την Παρασκευή 23 Ιουνίου,  ολοκληρώνεται η πρώτη εβδομάδα της Καλοκαιρινής Εκστρατείας Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας 2017 και οι δράσεις συνεχίζονται στις παρακάτω βιβλιοθήκες:

Παιδική Βιβλιοθήκη συνοικίας «Αγίας Παρασκευής», σημείο ισορροπίας, Φτιάχνουμε κατασκευές που καταφέρνουν να ισορροπούν στο χώρο, στο σώμα μας κι οπουδήποτε αλλού τις τοποθετήσουμε.

            Παιδική Βιβλιοθήκη «Παυσιλύπου», ζωγραφική με κουκίδες. Μπαίνουμε μαζί με τα παιδιά, στο ατελιέ του Ζωρζ Σερά, μαθαίνουμε για τη ζωή του, αλλά κυρίως για το πλούσιο έργο του και προσπαθούμε με πρωτότυπους τρόπους και τεχνικές να μιμηθούμε το μεγάλο ζωγράφο!!!

Παιδική βιβλιοθήκη Δημοτικού Διαμερίσματος «Αρτεσιανού», ζωγραφική με σταγόνες. Μαθαίνουμε για το μεγάλο σύγχρονο εικαστικό Τζάκσον Πόλλοκ, επισκεπτόμαστε το ατελιέ του, γνωρίζουμε το έργο του και προσπαθούμε με την τεχνική του, να φτιάξουμε δικούς μας πίνακες!!!

Το πρόγραμμα των δραστηριοτήτων ανά βιβλιοθήκη υπάρχει στην ιστοσελίδα του Δήμου Καρδίτσας στο παρακάτω link: http://www.dimoskarditsas.gov.gr/?page_id=7611 [1], στις σελίδες των Παιδικών Βιβλιοθηκών στο Facebook στα παρακάτω link: https://www.facebook.com/Παιδικές-Βιβλιοθήκες-Καρδίτσας [2] & https://www.facebook.com/PaidikesBibliothekesDemouKarditsas [3], καθώς και στην ιστοσελίδα της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος στη διεύθυνση: http://network.nlg.gr/library/ [4].

Στις δράσεις μπορούν να συμμετέχουν παιδιά που τέλειωσαν την Α΄ Δημοτικού και πάνω. Παιδιά μικρότερα μπορούν να συμμετέχουν επίσης, ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΟΔΕΙΑ ΕΝΗΛΙΚΑ καθ’ όλη τη διάρκεια της δράσης.

Έλα κι εσύ μαζί μας, να κάνουμε τις βιβλιοθήκες μας «Σημείο Αναφοράς»!!!