42ο Διεθνές Φεστιβάλ Πολιτισμού ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΕΙΑ


Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες της Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων Νομού Καρδίτσας για τη διοργάνωση του φετινού 42ου  Διεθνούς Φεστιβάλ Πολιτισμού «Καραισκάκεια» που θα πραγματοποιηθεί από 19 έως 26 Ιουνίου.

Σε συνδιοργάνωση με την Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων, τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, το Δήμο Καρδίτσας και την Τοπική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων, η Οργανωτική Επιτροπή του Φεστιβάλ και η Επιτροπή Καραισκακείων  ετοιμάζουν, για άλλη μια χρονιά, ένα πρόγραμμα αντάξιο του κύρους του θεσμού , με τη συμμετοχή χορευτικών συγκροτημάτων τόσο από το εξωτερικό, όσο και από την Ελλάδα.

Θα συμμετάσχουν δε και Πολιτιστικοί Σύλλογοι από το Νομό Καρδίτσας, γι΄ αυτό και η Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων καλεί όσους ενδιαφέρονται να λάβουν μέρος και να παρουσιάσουν στο κοινό δείγματα της δουλειάς τους να δηλώσουν συμμετοχή το αργότερο μέχρι τις 20 Μαΐου. Η συμμετοχή τους αυτή θα ισχύει τόσο για τις εμφανίσεις στην κεντρική πλατεία της πόλης, όσο και για τη μεγαλειώδη παρέλαση που θα πραγματοποιηθεί στην τελετή έναρξης του Φεστιβάλ που για δεύτερη χρονιά θα λάβει χώρα στο Δημοτικό Στάδιο, σε μια πανηγυρική βραδιά. Οι δηλώσεις θα κατατίθενται στα γραφεία της Ένωσης που βρίσκονται επί της οδού Ν. Πλαστήρα 32, στον 1ο όροφο. Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν  στα τηλ. : 24410-72347 και 6972 557546.

Για μία εβδομάδα ο Νομός μας ολόκληρος θα ΄΄φορέσει΄΄ και πάλι  τα ΄΄γιορτινά΄΄ του και θα υποδεχτεί συγκροτήματα από διάφορες χώρες και περιοχές μεταδίδοντας το μήνυμα ότι ο πολιτισμός μπορεί πραγματικά να ενώσει τους λαούς και να ανοίξει γέφυρες φιλίας και επικοινωνίας.

Πρόκειται, εξ ΄ άλλου, για μία διοργάνωση η οποία  γίνεται προς τιμήν του ήρωα της Ελληνικής Επανάστασης Γεώργιου Καραϊσκάκη και αποτελεί αναμφισβήτητα μία από τις μακροβιότερες και πιο κορυφαίες εκδηλώσεις της Καρδίτσας που ενισχύουν την πολιτιστική της ΄΄ταυτότητα΄΄ και όχι μόνον.

Προηγούμενο άρθρο Υπέρβαρο ή παχύσαρκο το 43,9% των μαθητών της Ε΄τάξης δημοτικού
Επόμενο άρθρο Εκδήλωση τιμής και μνήμης στο Καλλίθηρο