4ωρη Πανελλαδική στάση εργασίας


  Την  Τετάρτη 14 Απριλίου 2010 (Από τις 11.00 π.μ. μέχρι τέλος του ωραρίου)

Στη χθεσινή συνέντευξή τύπου οι υπάλληλοι του Ο.Τ.Α δηλώσαν ότι   αντιδρούν στην απαξίωση, αποδόμηση και υποβάθμιση της υγειονομικής και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης τους. Ο κ. Ταξιάρχης τόνισε ότι ο κατήφορος για το Ταμείο μας (Τ.Υ.Δ.Κ.Υ.) που ξεκίνησε με την ενοποίησή του με τον Ο.Π.Α.Δ. σε εφαρμογή του Ν. 3655/2008 συνεχίζεται με προφανή στόχο τα αποθεματικά του και την κατάργηση των παροχών των ασφαλισμένων.

Η απογοητευτική κατάσταση και τα σοβαρότατα προβλήματα του Ταμείου που ενώ τέθηκαν με σαφήνεια στη συνάντηση της Ομοσπονδίας και των Συλλόγων των Εργαζομένων στον Ο.Π.Α.Δ. και το Τ.Υ.Δ.Κ.Υ. με την Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης στις 15 Δεκεμβρίου 2009 και υπήρξε συγκεκριμένη δέσμευση για την επίλυσή τους όχι μόνο δεν υλοποιήθηκε αλλά τα προβλήματα καθημερινά διογκώνονται  και οδηγούν το Τ.Υ.Δ.Κ.Υ. σε απαξίωση, αποδόμηση και υποβάθμιση.

Τα κυριότερα προβλήματα που παραμένουν σε εκκρεμότητα και έχουμε θέσει στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης είναι:

1.Η μεγάλη έλλειψη  σε ελεγκτές ιατρούς κυρίως στις Περιφερειακές Υπηρεσίες με σοβαρά προβλήματα στην καθημερινή εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων του Ταμείου και την κατακόρυφη αύξηση των δαπανών, καθώς δεν υπάρχει έλεγχος.

2.Η καθυστέρηση στο σύστημα πληρωμών, άμεση εξόφληση των       μικροδαπανών μέχρι 1.000 ευρώ που ίσχυε μέχρι 31-7-2008.

3.Η συντονισμένη προσπάθεια περικοπής των παροχών των ασφαλισμένων του Τ.Υ.Δ.Κ.Υ.

4. Η οργανωτική υποβάθμιση στη λειτουργία του Τ.Υ.Δ.Κ.Υ. από τη Διοίκηση του Ο.Π.Α.Δ.

5. Η απουσία οποιασδήποτε προσπάθειας ενίσχυσης του ανθρώπινου δυναμικού του Τ.Υ.Δ.Κ.Υ. αντίθετα υπάρχει μεταφορά προσωπικού σε άλλες υπηρεσίες.

Η κατάσταση για τον Ο.Π.Α.Δ. προμηνύεται να γίνει πιο δραματική καθώς αντί η κυβέρνηση να πάρει ΑΜΕΣΑ μέτρα για την επίλυση των προβλημάτων του Ταμείου και να προχωρήσει στη χρηματοδότησή του για να ανταποκριθεί στις σημερινές ανάγκες των ασφαλισμένων, προωθεί χαριστική, σκανδαλώδη νομοθετική ρύθμιση με την οποία καλείται ο Ο.Π.Α.Δ. να πληρώσει τα «ΚΑΝΟΝΙΑ» των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιριών που πτώχευσαν και να αναλάβει τις παροχές υγείας ιδιωτών που προβλέπονται από τα συμβόλαιά τους.

Για την αντιμετώπιση αυτής της κατάστασης συμμετέχουμε στην 4ώρη Πανελλαδική Στάση Εργασίας από τις 11.00 π.μ. μέχρι το τέλος του ωραρίου την ΤΕΤΑΡΤΗ 14 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2010 που αποφάσισε η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α. προκειμένου να απαιτήσουμε την άμεση αντιμετώπιση όλων των οξυμμένων προβλημάτων  του Ο.Π.Α.Δ. – Τ.Υ.Δ.Κ.Υ.

Καθώς η κυβέρνηση με την πολιτική της οδηγεί το Ταμείο μας σε απαξίωση και διάλυση βάζοντας σε κίνδυνο την υγειονομική και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των ασφαλισμένων.

Συμμετέχουμε Όλοι

Μαζικά – Ενωτικά – Αγωνιστικά

Στην 4ωρη Πανελλαδική στάση εργασίας

Τετάρτη 14 Απριλίου 2010 – 11.00 π.μ. μέχρι τέλος ωραρίου.

Όχι στην υποβάθμιση των παροχών του ταμείου μας

                                                  Για το Δ.Σ.

         Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                              Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ                                   ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΦΕΪΚΟΥ

Προηγούμενο άρθρο Η κυβέρνηση αρνείται στη Θεσσαλία τα μεγάλα έργα που έχει ανάγκη
Επόμενο άρθρο Η πρόληψη πυρκαγιών στο επίκεντρο της σύσκεψης