Ειδήσεις

3ο Σεμινάριο στο Αγρόκτημα Βασιλάκου


Την Πέμπτη 13-2-25 και ώρα 6.15 μ.μ. στο Εντευκτήριο  του Αγροκτήματος Βασιλάκου (περιοχή συνοικίας Αγ. Παντελεήμονα) πραγματοποιείται το 3ο σεμινάριο για θέματα υγείας και περιβάλλοντος, στα πλαίσια του νέου κύκλου μαθημάτων με τίτλο: “ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΓΝΩΣΗΓΙΑ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΑ”

Τα σεμινάρια πραγματοποιούνται κάθε Πέμπτη, ανεξάρτητα από τις καιρικές συνθήκες και παρέχονται δωρεάν.

Στο 3ο  αυτό σεμινάριο θα συζητηθούν τα θέματα:

  1. ΑΝΑΠΝΕΥΣΤΙΚΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ: Οι πνεύμονές μας έχουν χωρητικότητα 2,5-3,0 λίτρα αέρα, και ο όγκος αυτός μπορεί να καλύπτεται με βαθιές εισπνοές που δυστυχώς δεν κάνουμε. Με τις καθημερινές μας αναπνοές καλύπτουμε μόνο το 20% αυτής της χωρητικότητας, δηλαδή με κάθε εισπνοή διοχετεύουμε στους πνεύμονες 300 – 500 χιλιοστά του λίτρου αέρα. Αποτέλεσμα; να μην οξυγονώνονται πλήρως οι πνεύμονες με συνέπεια να είναι επιρρεπείς στις γνωστές πνευμονοπάθειες. Οι αναπνευστικές ασκήσεις μπορεί και πρέπει να γίνουν καθημερινή μας ρουτίνα, αφού είναι τόσο απλές αλλά  τόσο ωφέλιμες που μπορούμε να τις εφαρμόζουμε ανά πάσα ώρα και στιγμή για να έχουμε τα τόσο εξαιρετικά αποτελέσματά τους.
  2. ΠΩΣ ΝΑ ΤΡΩΜΕ: Σημαντικές πληροφορίες που πρέπει να γνωρίζουμε και να εφαρμόζουμε, πριν καθίσουμε στο τραπέζι για φαγητό. Ενώ αρκετές είναι απλές στην εφαρμογή, δυστυχώς λόγω άγνοιας δεν τις εφαρμόζουμε και προκαλούμε βλάβες στο πεπτικό μας σύστημα και γενικότερα στην υγεία μας. Τα γεύματα πρέπει να αποτελούν μια ιεροτελεστία, όπου ψυχή, πνεύμα και νους συνεργάζονται για τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα από τη λήψη της τροφής. «Όταν τρώμε δεν μιλάμε, ούτε κλαίμε ούτε γελάμε», παρά συγκεντρωνόμαστε στο φαγητό για να εφαρμόσουμε με κάθε λεπτομέρεια, όσα επιβάλλεται.

Κάπου, μετά την ηλικία των 40 ετών, οι 8 στους 10 παρουσιάζουν προβλήματα στο πεπτικό σύστημα και κυρίως στο στομάχι. Ανάμεσα στις αιτίες είναι και τα παραπάνω αναφερόμενα.

  1. ΟΞΙΝΕΣ ΚΑΙ ΑΛΚΑΛΙΚΕΣ ΤΡΟΦΕΣ: Το ph (πε-χα) του αίματος κυμαίνεται μεταξύ 7,35-7,45 είναι δηλαδή ελαφρά αλκαλικό. Μικρή απόκλιση από τα όρια αυτά προκαλούν σοβαρές βλάβες στην υγεία μας και μεγαλύτερη απόκλιση επιφέρει ακόμη και το θάνατο. Το μέσο διαιτολόγιο σήμερα περιέχει περισσότερες όξινες τροφές και λιγότερες αλκαλικές, ενώ πρέπει να συμβαίνει το αντίθετο, με αποτέλεσμα το αίμα μας να έχει όξινο πε-χα, κάτι που οδηγεί ευθέως στις ασθένειες. Ποιες είναι οι όξινες και ποιες οι αλκαλικές τροφές; Οι γιατροί μας είναι ενήμεροι γιαυτό το θέμα; Πόσοι το γνωρίζουν και πόσοι από αυτούς που το γνωρίζουν προτείνουν στους πελάτες τους το υγιεινό διαιτολόγιο; Καλή είναι η ιατρική και πολλά και θαυματουργά προσφέρει, αλλά θα μπορούσε να προσφέρει ακόμη περισσότερα και πιο αποτελεσματικά, εάν δεν περιορίζονταν στην συνταγογράφιση φαρμάκων για αντιμετώπιση των συμπτωμάτων ασθενειών που ήδη εκδηλώθηκαν, αλλά στο να προλαβαίνει τις ασθένειες.
  2. ΓΕΛΩΤΟΘΕΡΑΠΕΙΑ: «Γέλα καρδιά μου, γέλα. Βρες χρόνο να γελάς-αυτό είναι η μουσική της ψυχής» Γιάννης Ρίτσος

«Οι αρχαίοι Έλληνες πίστευαν ότι ο Γέλωτας, μαζί με τον Πόθο και την Ηδονή, ήταν τα δώρα  της θεάς Αφροδίτης προς τους ανθρώπους».

Προσπαθούμε να βρίσκουμε τρόπους να γελάμε καθημερινά, τόσο πολύ, ώστε να μην μένει χώρος για λύπη και στεναχώρια. Στο σεμινάριο της Πέμπτης θα αναζητήσουμε τρόπους για να γελάσουμε!!! Για μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα, φέρτε τον εξοπλισμό σας… και την καλή σας διάθεση. Το ανέκδοτο με το Όπερα το γνωρίζετε;

  • Τα μαθήματα των σεμιναρίων παρουσιάζονται από το διαιτολόγο-διατροφολόγο τ.ε., γεωπόνο, υγιεινιστή και οικολόγο Σωκράτη Βασιλάκο και εμβόλιμα και από άλλους επαγγελματίες υγείας και οικολόγους.

 

  • Σύνθημά μας: ΦΥΤΟΦΑΓΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΥΓΕΙΑ

Για επικοινωνία: Τηλ. 2441021000, 6976017907,  6973171084

sokvasilakos@gmail.com ,    www.sokratisvasilakos.gr

Για κάθε συμμετοχή προηγείται τηλεφωνική συνεννόηση  στο 6976017907

 

.

 

Προηγούμενο άρθρο Στον Δ. Κουρέτα η διοίκηση του Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών
Επόμενο άρθρο Μεγάλοι ηγέτες στην Ελλάδα - Του Κώστα Βλάχου