Ειδήσεις

35ο Συμπόσιο στο Αγρόκτημα Βασιλάκου


Αύριο Πέμπτη 28-6-2018 και ώρα 8.00 μ.μ. στο Αγρόκτημα Βασιλάκου, στο χώρο των Κοινωνικών Βιολογικών Κήπων (περιοχή συνοικίας Αγ. Παντελεήμονα Καρδίτσας) πραγματοποιείται το 35ο  συμπόσιο της περιόδου 2017-18 με τίτλο αγάπη και γνώση για υγεία και ευτυχία.  Τα μαθήματα αυτά που συνεχίζονται για 6η χρονιά, αναφέρονται σε θέματα βιολογικής καλλιέργειας, κοινωνικά, περιβαλλοντικά και υγείας, πραγματοποιούνται κάθε Πέμπτη, παρέχονται ΔΩΡΕΑΝ από το Αγρόκτημα Βασιλάκου και μπορεί να πάρει μέρος κάθε ενδιαφερόμενος πολίτης της Καρδίτσας. Ακολουθεί διάλογος όπου κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να καταθέτει για συζήτηση σκέψεις, απόψεις, προβλήματα και προβληματισμούς.

Τα αυριανά θέματα είναι:

Α’ Σκέψεις για το νόμο και την τάξη. Υπάρχουν νόμοι της οικονομίας, της φυσικής, της φύσης, της ανθρώπινης σκέψης και άλλοι. Ποιος νομοθετεί και για ποια συμφέροντα; Το Σύνταγμα αναφέρει ότι όλοι οι πολίτες είναι  ίσοι μπροστά στο νόμο, είναι όμως έτσι ή ο νόμος καταστρατηγείται και πολλές φορές δεν εφαρμόζεται; Υπάρχει δικαιοσύνη στην οποία θα μπορούσε να έχει πρόσβαση ο κάθε πολίτης ή χρειάζεται να ξοδέψει μια περιουσία για να βρει το δίκαιό του και αν το βρει; Τελικά με το ισχύον νομικό πλαίσιο απονέμεται πραγματική δικαιοσύνη ή «Η απονομή δικαιοσύνης αποτελεί πολιτική πράξη, γιατί εμπεριέχει την επιλογή ενός τύπου κοινωνίας»; Παρουσιάζει ο Σωκράτης Βασιλάκος

Β΄ Και επειδή τα συμπόσια φτάνουν στο τέλος τους για την περίοδο 2017-2018 οι συμποσιαζόμενοι ζήτησαν ψυχαγωγία με ζωντανή μουσική, Ο Νίκος Σουφλάκος, τακτικός σύνεδρος των συμποσίων, θα μας διασκεδάσει με τα μουσικά του όργανα.

Όσοι πιστοί προσέλθετε και αν κάποιος παίζει μουσικό όργανο ας το πάρει για να μεγαλύνουμε την παράσταση.

Και για να κυλήσει ευχάριστα η διασκέδαση, όποιος μπορεί ας φέρει ό,τι οικολογικό μπορεί (αποφεύγουμε τα ζωικά προϊόντα) για τον κοινό μπουφέ.  Οίνο άφθονο και βιολογικό, θα διαθέσει το Αγρόκτημα Βασιλάκου.

Και όπως πάντα, θα αφιερώσουμε λίγο χρόνο για την καθιερωμένη γελωτοθεραπεία.

Τα συμπόσια πραγματοποιούνται ανεξαρτήτως καιρικών συνθηκών.

Επιμέλεια και συντονισμός συμποσίων: Σωκράτης Βασιλάκος και Χρυσάνθη Πετεινάρα.

Είσοδος ελεύθερη.

 

Προηγούμενο άρθρο Ηλ. Σχορετσανίτης: Ανεύθυνη πολιτική διγλωσσία στο Δ.Σ. Καρδίτσας για το Σκοπιανό
Επόμενο άρθρο Η ΠΕΔ Θεσσαλίας για την κοίμηση του Μητροπολίτη Λαρίσης