Ειδήσεις

3 Τρόποι για να διαλέξετε τον επόμενο προορισμό για σκι


Δεν μπορείτε να αποφασίσετε που να πάτε στην επόμενη απόδρασή σας; Κλείστε ένα θαυμάσιο θέρετρο για σκι που σας προκαλεί και σας εντυπωσιάζει, όπως και όλους τους συνταξιδιώτες σας, είτε είναι δωμάτια στην Αράχωβα, είτε σαλέ στο Καρπενήσι, είτε ξενοδοχείο στο Πήλιο.

Γνωρίστε το έδαφος.

Κάθε θέρετρο για σκι θα προσφέρει διαφορετικούς τύπους εδάφους. Τα περισσότερα χιονοδρομικά κέντρα κατατάσσουν τις πίστες τους από την ανύψωση, το ανάγλυφο και την κλίση τους. Ετσι πχ άλλες είναι οι συνθήκες στην Αράχωβα Παρνασσού κι άλλες στα 3-5 Πηγάδια ή τα Καλάβρυτα.

Πράσινη πλαγιά: Χαρακτηρίζεται από γενικά επίπεδο έδαφος, οι  πράσινες πλαγιές έχουν μία ανύψωση που εκτείνεται στα 800 πόδια. Οι πράσινες πλαγιές δεν έχουν συνήθως μεγάλη αλλαγή στο χιόνι, το οποίο είναι μια εξαιρετική επιλογή για αρχάριους έως μέσους σκιέρ.

Μπλε πλαγιές: Χαρακτηρίζεται από μέτρια διαφορά στα εδάφη, ενώ έχουν κλίση μέχρι 25 μοίρες. Μπορεί να υπάρχουν δέντρα και άλλα εμπόδια. Στις μπλε πλαγιές, μπορείτε να ταξιδέψετε σε μια σχετικά γρήγορη ταχύτητα, χωρίς πολύ υψηλό κίνδυνο τραυματισμού. Οι μπλε πλαγιές έχουν επίσης την ευκαιρία να έχουν διάφορες συνθήκες χιονιού. Αυτές οι πλαγιές προορίζονται για τα άτομα με ενδιάμεσα εξελιγμένες δεξιότητες.

Μαύρες πλαγιές: Αυτές δεν είναι πίστες για δειλούς, ειδικά οι πίστες μαύρα διαμάντια και διπλά διαμάντια που χαρακτηρίζονται από την κλίση που είναι πιο απότομη από 25 μοίρες, με το έδαφος διάσπαρτο με δένδρα, ενώ είναι δυνατόν να υπάρχουν ρεματιές και πολλά άλλα. Οι  μαύρες πίστες κατάβασης έχουν συνήθως απρόβλεπτες και ακραίες συνθήκες χιονιού. Αυτό το έδαφος προορίζεται μόνο για έμπειρους σκιέρ.

Μερικά χιονοδρομικά είναι πολύ γνωστά από το γεγονός ότι έχουν τις περισσότερες πίστες διπλά διαμάντια, ενώ άλλα είναι ειδικά για αρχάριους, με πολλούς μικρούς λόφους. Ξεκινήστε από το να αναγνωρίσετε ποιο είδος σκι προτιμά η ομάδα σας, τι επίπεδο δυσκολίας σκοπεύετε να αντιμετωπίσετε και ποια χιονοδρομικά προσφέρουν το επιθυμητό έδαφος.

Βρείτε ένα ειδικευμένο χιονοδρομικό κέντρο.

Για αυτούς που απολαμβάνουν ένα διαφορετικό είδος πρόκλησης, πολλά θέρετρα προσφέρουν επιλογές σκι σε απομακρυσμένες περιοχές.

  • Το σκι σε απομακρυσμένες περιοχές περιλαμβάνει πεζοπορία και  σκι σε μη φροντισμένους λόφους.
  • Πολλά χιονοδρομικά κέντρα έχουν οδηγούς για να σας προσφέρουν αυτό το είδος περιπέτειας.
  • Για την extreme πλευρά σας , υπάρχουν πολλά χιονοδρομικά κέντρα που προσφέρουν ταξίδια για heli-skiing και σκι στον πάγο.
  • Τα περισσότερα χιονοδρομικά κέντρα προσφέρουν επίσης σχολές για σκι. Κάθε ένα  διαφέρει στο είδος διδασκαλίας και στον εξοπλισμό που μπορείτε να νοικιάσετε. Μερικά έχουν ακόμη και παγκοσμίου φήμης πρωταθλητές του σκι στο προσωπικό για να διδάξουν προηγμένες δεξιότητες.

With nearly a thousand ski resorts to choose from in North America alone, it can be overwhelming to try and pick the resort that best fits your travel needs. Take the guesswork out of narrowing your choices and find the right resort for your next ski trip.

Με εκατοντάδες χιονοδρομικά κέντρα για να διαλέξετε , στον κόσμο, μπορεί να είναι δύσκολο το να διαλέξετε το θέρετρο που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες σας. Μειώστε τις εικασίες στενεύοντας το εύρος των επιλογών σας και βρείτε το κατάλληλο θέρετρο για το επόμενό σας ταξίδι.

Διαβάστε περισσότερες λεπτομέρεις αν η επιλογή σας είναι δωμάτια αράχωβα στον Παρνασσό.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Νέα δωρεά μαλλιών από την ΙΡΑ Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Οι Καρδιτσιώτες στηρίζουν το έργο της Φλόγας