3ήμερες εκδηλώσεις του Συλλόγου Αργιθεατών Μουζακίου


Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν και φέτος οι τριήμερες πολιτιστικές εκδηλώσεις που διοργανώθηκαν από το σύλλογο Αργιθεατών Μουζακίου το τριήμερο 6,7, και 8 Ιουνίου 2008 στην πλατεία του οικισμού Αργιθεατών στο Μουζάκι.

Το πρόγραμμα περιελάμβανε ανάμεσα σε άλλα:

– ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ. Το Περιφερειακό θέατρο Καρδίτσας, του γνωστού σε όλους δημιουργού κ. Δημήτρη Ρήτα, παρουσίασε την ανεπανάληπτη επιτυχία «τι έγινε με το θέμα υπουργέ;» Ανανεωμένο και προσαρμοσμένο στο σήμερα με ξεκαρδιστικές ατάκες και ερμηνεία που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα, χάρισε άφθονο γέλιο και διασκέδασε με το παραπάνω το κοινό που γέμισε την αίθουσα του κινηματοθεάτρου και  το παρακολούθησε.

– ΚΛΟΟΥΝ. Ο  κλόουν «Antzellino» με κέφι ξεσήκωσε τους μικρούς μας φίλους με χορούς, τραγούδια  και παιχνίδια και έδωσε  μια ξεχωριστή νότα γεμίζοντας με παιδικές φωνές την πλατεία του οικισμού..

– ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ. Τη σκυτάλη στη συνέχεια πήρε ο γνωστός καραγκιοζοπαίχτης κ. Μάκης Χάρμπας χαρίζοντας με μια ανεπανάληπτη παράσταση το γέλιο και τη χαρά σε μικρούς και μεγάλους. Καταπληκτική ερμηνεία θύμισε στους μεγαλύτερους τη νοσταλγία του χθες και γνώρισε στους νέους τον διαχρονικό και αξεπέραστο χαρακτήρα του « Καραγκιόζη» που όλοι αγαπάμε.

– ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΧΟΡΕΥΤΙΚΩΝ. Την τρίτη μέρα τα χορευτικά τμήματα του συλλόγου Αργιθεατών και του χορευτικού ομίλου Τρικάλων, κάτω από την καθοδήγηση του χοροδιδασκάλου κ. Παν. Μάνου, έδωσαν μια ξεχωριστή παράσταση παρουσιάζοντας χορούς από διάφορα μέρη της Ελλάδας και χάρισαν μια ανεπανάληπτη βραδιά 

– ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΓΕΥΣΕΙΣ. Παρακολουθώντας τα χορευτικά και κάτω από τους ήχους παραδοσιακής μουσικής οι καλεσμένοι και οι παρευρισκόμενοι απήλαυσαν τα πλούσια εδέσματα που παρασκεύασαν οι Αργιθεάτισες γυναίκες και άλλα που πρόσφεραν καταστήματα και επιχειρήσεις της περιοχής.

Τις εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους:

Ο Νομάρχης Καρδίτσας κ. Φώτης Αλεξάκος, ο Δήμαρχος Μουζακίου  και πρόεδρος της ΤΕΔΚ  κ. Γεώργιος Κωτσός, ο Δήμαρχος Αν. Αργιθέας κ. Γεώργιος Αργυρός, η Αντινομάρχης Πολιτισμού κα Αθηνά Πέτσα, οι αντινομάρχες κ.κ. Μιχάλης Καρατσιώρης και Ιωάννης  Σβάρνας, οι αντιδήμαρχοι  Μουζακίου κ.κ. Ιωάννης Κουτσογιάννης, Καλαμπαλίκης Θωμάς, Καλλιώρας Θωμάς, ο πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου κ. Ιωάννης Γκέκας, η πρόεδρος του πολιτιστικού οργανισμού κ. Σοφία Τόλια, ο πολιτευτής της Ν.Δ. κ. Νικόλαος Παππάς, οι Νομαρχιακοί Σύμβουλοι κ.κ. Ερμιόνη Βασιλού, Νικόλαος Τσουβέλας και Ασημίνα Σκόνδρα (και πολιτευτής της Ν.Δ.), ο αντιδήμαρχος Αργιθέας κ. Νικόλαος Οικονόμου ο πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου Αργιθέας κ. Απόστολος Σέμπρος, Δημοτικοί σύμβουλοι των Δήμων της περιοχής, πρόεδροι τοπικών συμβουλίων, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων.

Τηλεγραφήματα για επιτυχία του τριημέρου μας απέστειλαν ο πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Δημήτριος Σιούφας, ο Υφυπουργός Παιδείας κ. Σπύρος Ταλιαδούρος, οι βουλευτές κ.κ. Κων/νος Τσιάρας, Αναγνωστόπουλος Γεώργιος, Ντίνος Ρόβλιας και ο Δήμαρχος Αργιθέας  κ. Χρήστος Καναβός.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας ευχαριστεί θερμά:

 -την  Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Καρδίτσας, το Δήμο Μουζακίου και τον Πολιτιστικό του  Οργανισμό για την ουσιαστική  συμπαράσταση  και συνδρομή τους στην επιτυχία του τριημέρου.

-το Εργοστάσιο Γάλακτος Τρικάλων «Η ΤΡΙΚΚΗ», το Εργοστάσιο Γάλακτος «ΟΛΥΜΠΟΣ», το Εργοστάσιο Τυροκομικών «ΤΑ ΑΓΡΑΦΑ» Αφων Κίσσα, την επιχείρηση ΛΑΝΑΡΑΣ Α.Ε., τα ζαχαροπλαστεία των: Μπαλατσούκα, Παπαναστασίου, Σέμπρου και Καταραχιά στο Μουζάκι για τις πλούσιες ποσότητες προϊόντων τους που ο Σύλλογος πρόσφερε στα παιδιά και τους παρευρισκόμενους.

-τον χοροδιδάσκαλο μας  κ. Παναγιώτη Μάνο, το χορευτικό όμιλο Τρικάλων και φυσικά τα παιδιά του συλλόγου μας για την όμορφη παρουσία τους.

-όλες εκείνες τις γυναίκες που με την  εκούσια συμμετοχή τους, τις πεντανόστιμες λιχουδιές τους και την ουσιαστική τους βοήθεια και συνδρομή στηρίζουν πάντα τις προσπάθειες του Συλλόγου μας

-ευχαριστούμε τέλος όλους όσους, που παρά τις όποιες αντιξοότητες, παραβρέθηκαν και με τον ένα ή άλλο τρόπο στήριξαν την προσπάθειά του Συλλόγου μας που στόχο έχει να συμβάλλει  στην πολιτιστική αναβάθμιση της περιοχής μας.

Προηγούμενο άρθρο Η Φροντίδα των παιδιών μας είναι υποχρέωση και δεν μπορεί να πληρώνεται
Επόμενο άρθρο Περιβαλλοντικό Πρόγραμμα από το 2ο Νηπιαγωγείο Μουζακίου