25ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας


Με κάθε επισημότητα και παρουσία πλήθους κόσμου άνοιξε η αυλαία του 25ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας που διοργανώνει η Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων του Νομού σε συνεργασία με τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, την Τοπική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων καθώς και με το Δήμο Καρδίτσας – ΔΗΚΕΚ.

Την έναρξη του Φεστιβάλ κήρυξε ο νομάρχης Καρδίτσας κ. Φώτης Αλεξάκος, ενώ προηγήθηκαν το καλωσόρισμα της Προέδρου της Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων και οι χαιρετισμοί από το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων, τον Πρόεδρο της ΤΕΔΚ, το Δήμαρχο Καρδίτσας και από τους παρευρισκόμενους βουλευτές του Νομού μας.

Στη συνέχεια, ακολούθησε το πρώτο τιμητικό αφιέρωμα που έχει ετοιμάσει η Οργανωτική Επιτροπή για την γνωστή ηθοποιό κ. Μέλπω Ζαρόκωστα. Αναφορά στη ζωή και το έργο της έγινε από τη θεατρική συγγραφέα-σεναριογράφο  Υβόννη Μεταξάκη.

Το πρώτο θεατρικό ερασιτεχνικό σχήμα που διαγωνίστηκε ήταν η Θεατρική Ομάδα Αγιάς από τη Λάρισα που  παρουσίασε το έργο του Ιάκωβου Καμπανέλλη “Η αυλή των θαυμάτων”.

Το πρόγραμμα παρουσιάζουν οι ηθοποιοί Βάσω Μακρή και Παύλος Βησσαρίου και το εισιτήριο είναι 5 ευρώ για μικρούς και μεγάλους.

Σημαντική είναι και η αρωγή της Εταιρείας Ελλήνων Θεατρικών Συγγραφέων που υποστηρίζει ουσιαστικά το Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας δίνοντας το δικό της βραβείο για την καλύτερη παράσταση. Επίσης, χορηγοί είναι το ξενοδοχείο ΄΄Μητρόπολις΄΄, το βιβλιοπωλείο ΄΄Παιδεία΄΄ και η Interamerican.

Το Φεστιβάλ θα διαρκέσει μέχρι και την Κυριακή 22 Μαρτίου.

To πρόγραμμα

Σάββατο 14 Μαρτίου, ώρα 8.30 μ.μ.

Αναλυτικά, το σημερινό πρόγραμμα έχει ως εξής :

  • Τιμητικό αφιέρωμαστον ηθοποιό Δημήτρη Καταλειφό.
  • Αναφορά στη ζωή και το έργο του από το σκηνοθέτη Λάκη Παπαστάθη.
  • Απονομή τιμητικής πλακέτας
  • “Η σιωπή” βασισμένο σε κείμενο του Στρατή Καρρά από τον Εκπολιτιστικό και ΕπιμορφωτικόΣύλλογο Κασσάνδρειας “Η Κασσάνδρα”.

ΚΡΙΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ :

Η Κριτική Επιτροπή του 25ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας θα στελεχώνεται από τα εξής σημαντικά πρόσωπα :

  1. ΜΠΕΤΥ ΒΑΛΑΣΗ (ΗΘΟΠΟΙΟ) 
  2. ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΑΡΣΕΝΗ (ΣΚΗΝΟΓΡΑΦΟ)
  3. ΣΑΚΗ ΤΣΙΛΙΚΗ (ΜΟΥΣΙΚΟΣΥΝΘΕΤΗ)
  4. ΜΠΑΜΠΗ ΤΣΙΚΛΗΡΟΠΟΥΛΟ (ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ)
  5. ΑΓΓΕΛΟ ΣΙΔΕΡΑΤΟ (ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ) 
Προηγούμενο άρθρο Bυζαντινές Xορωδίες Mουσικών Σχολείων Kαρδίτσας & Kατερίνης
Επόμενο άρθρο Τοποθέτηση Tαλιαδούρου στην 2η Σύνοδο Προέδρων & Αντιπροέδρων ΤΕΙ