Ειδήσεις

24 Μάρτη: Παγκόσμια Ημέρα κατ της Φυματίωσης – Τι προτείνει η συμβατική και τι η παραδοσιακή ιατρική – Του Σωκράτη Βασιλάκου*


   Α΄ΜΕΡΟΣ  Η Παγκόσμια Ημέρα κατά της Φυματίωσης καθιερώθηκε σε ανάμνηση της ανακάλυψης  του μυκοβακτηριδίου της φυματίωσης από τον Γερμανό γιατρό Ρόμπερτ Κωχ.  Έγινε στις 24 Μαρτίου 1882, ανοίγοντας έτσι το δρόμο για τη διάγνωση και τη θεραπεία της νόσου.

     Αποτελεί την πρώτη, κατ΄ άλλους τη δεύτερη, αιτία θανάτου παγκοσμίως από λοιμώδη νοσήματα,

Σε παγκόσμια επίπεδο: 79 εκατομμύρια ζωές σώθηκαν από το 2000 χάρη στις παγκόσμιες προσπάθειες για την εξάλειψη της φυματίωσης, 10,8 εκατομμύρια
άνθρωποι νόσησαν από φυματίωση το 2023, 1,25 εκατομμύρια
άνθρωποι πέθαναν από φυματίωση το 2023.

 

Α΄Η ΑΠΟΨΗ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΤΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ

Ο ΟΗΕ, που απηχεί την άποψη της συμβατικής ιατρικής,για την αντιμετώπιση και εξάλειψη της φυματίωσης προτείνει προληπτικά τη χρήση νέων εμβολίων  ενώ για τη «θεραπεία» προτείνει τη χρήση αντιβιοτικών  με τα οποία ο πάσχων οφείλει να κάνει σχολαστική θεραπεία από 6 ως 12 μήνες ανελλιπώς, μέχρι να καταστραφεί ο βάκιλος (σ.σ. μαζί και ο οργανισμός κάποιες φορές).

Ο ΟΗΕ επίσης αναφέρει: α) Όταν το ανοσοποιητικό σύστημα ενός ατόμου είναι εξασθενημένο, οι πιθανότητες του να νοσήσει είναι μεγαλύτερες(σ.σ. παραλείπει όμως να πει πως θα το ενισχύσουμε). β) Συνολικά, αυτή τη στιγμή, έχει μολυνθεί το ένα τρίτο του παγκόσμιου πληθυσμού με το βάκιλο της φυματίωσης.

 

Β΄Η ΑΠΟΨΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗΣ:

 

  1. Από το βιβλίο ΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΓΙΑΤΡΕΨΕΙ, του γιατρού Αντώνη Λαγκουράνη

ΠΑΣΤΕΡ ΚΑΙ ΜΠΕΡΝΑΡ

«Ο  Πρωτοπόρος της επαναστατικής ανακάλυψης των μικροβίων Λουδοβίκος Παστέρ (Γάλλος ερευνητής, 1822-1895) σκόρπισε ελπίδες στην παγκόσμια κοινότητα. Όταν πολύ αργότερα παρασκευάστηκαν στο εργαστήριο τα αντιβιοτικά όλοι πίστεψαν ότι επί τέλους βρέθηκε το θαυματουργό φάρμακο εναντίον κάθε μικροοργανισμού, άρα και  της αντιμετώπισης κάθε λοιμώδους ασθένειας.

Ο Κλωντ Μπερνάρ (Γάλλος ιατροφιλόσοφος και θεμελιωτής της Πειραματικής Φυσιολογίας, 1813 – 1878 σύγχρονος του Παστέρ) ευθύς εξαρχής αμφισβήτησε τη μικροβιακή θεωρία και υποστήριξε ότι, εάν το «πεδίο» (σ.σ. οργανισμός) δεν είναι ευνοϊκό, τα μικρόβια είναι τελείως ανίσχυρα να δημιουργήσουν νόσο.

Ο Παστέρ, ο οποίος εκτός από μεγάλος επιστήμων ήταν και ένας πολύ έντιμος άνθρωπος, στο τέλος του βίου του παραδέχθηκε ότι είχε κάνει λάθος, δηλώνοντας, ενώπιον φίλων και συνάδελφων του, ότι: ο Μπερνάρ είχε δίκιο, τα μικρόβια είναι ένα τίποτα, το «Τεραίν» (πεδίο-οργανισμός) είναι το «παν».

 

  1. Από το βιβλίο ΑΝΤΙ ΒΟΡΟΝΩΦ του γιατρού ΠήτερΛέβις

Ο ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΜΙΚΡΟΒΙΩΝ

«Κατά τήνθεωρίαν τής όρθοδόξου ιατρικής, τά μικρόβια προπορεύονται τής άσθενείας. Αύτά προκαλούν την άρρώστεια. Μεγάλο λάθος. Τά μικρόβια άκολουθούντήνάρρώστεια, άντί νά προπορεύωνται. Δένείνε οδηγοί, άλλα ούραγοί. Τά μικρόβια εμφανίζονται όπου εύρίσκεται άρρωστο περιβάλλον, σαπίλα, διά νά τραφούν, όπως άπαράλλακτατά όρνεα πετούν όπου μυρίσουν ψοφήμια, όπως άναπτύσσονταιοί βάτραχοι όπου ύπάρχουν στάσιμα νερά»

 

Ο Σωκράτης Βασιλάκος είναι διαιτολόγος- διατροφολόγος τ.ε., γεωπόνος και υγιεινιστής

 

Αύριο το Β΄ΜΕΡΟΣ

 

Προηγούμενο άρθρο Νέα Παράταση του Συμφώνου Συνεργασίας της ΚΕΕΕ με τον Οργανισμό Συλλογικής Διαχείρισης μουσικών πνευματικών δικαιωμάτων έως την 30/6/2025
Επόμενο άρθρο Μήνυμα της βουλευτού Καρδίτσας της ΝΔ Ασημίνας Σκόνδρα για την 25η Μαρτίου