2η Επιχειρησιακή Άσκηση Ορεινής Διάσωσης


Της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης – Παράρτημα Καρδίτσας.

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης – Παράρτημα Καρδίτσας οργάνωσε και πραγματοποίησε εκπαιδευτικό τριήμερο και άσκηση ορεινής διάσωσης στις 28, 29 και 30 Νοεμβρίου 2008 στη θέση “αετοφωλιά” με υψόμετρο 1600 μ. πλησίον των κορυφών “τέμπλα” και “καραμανώλη” του δήμου Νεβρόπολης.

Το πρώτο μέρος του τριημέρου (28 & 29/11) πραγματοποιήθηκε στο ορειβατικό καταφύγιο Αγράφων όπου οι εθελοντές ενημερώθηκαν και εκπαιδεύτηκαν στις καινούργιες τεχνικές ορεινής διάσωσης και πρώτων βοηθειών σύμφωνα με τις ισχύουσες σήμερα διεθνείς προδιαγραφές.

Στο δεύτερο μέρος του τριημέρου (30/11) πραγματοποιήθηκε άσκηση απεγκλωβισμού τραυματία ορειβάτη από ορθοπλαγιά. Η διεξαγωγή του σεναρίου έγινε  με τη συμμετοχή και άψογη συνεργασία εθελοντών διαφορετικών συλλόγων/ομάδων.

Στόχος της άσκησης ήταν η κοινή εκπαίδευση των εθελοντών έτσι ώστε να μπορούν να συνεργάζονται με επιτυχία σε μια τέτοια εξειδικευμένη διασωστική επιχείρηση.

Στο κάλεσμα του παραρτήματος της Ε.Ο.Δ., Καρδίτσας ανταποκρίθηκαν οι παρακάτω σύλλογοι τους οποίους και ευχαριστούμε: τα παραρτήματα Ημαθίας, Κιλκίς, Θεσσαλονίκης και Μαγνησίας της Ε.Ο.Δ., η Ομάδα Διαχείρισης Κρίσεων Θεσσαλονίκης, ο Ε.Ο.Σ. Καρδίτσας και ο Σ-ΟΚ Καρδίτσας.

Προηγούμενο άρθρο Μπλόκο σε ΑΤΕ και Δέλτα Καρδίτσας από τους αγρότες
Επόμενο άρθρο Eγκαίνια έκθεσης ζωγραφικής Εικαστικού Ομίλου Καρδίτσας