Ειδήσεις

2η Ενημερωτική συνάντηση στο Αγρόκτημα Βασιλάκου


Την  Πέμπτη 16-6-2016 και ώρα 8.00 μ.μ. στο Αγρόκτημα Βασιλάκου, στο χώρο των κοινωνικών βιολογικών κήπων (περιοχή συνοικίας Αγ. Παντελεήμονα Καρδίτσας), πραγματοποιείται η 2η φετινή συνάντηση. Στις συναντήσεις αυτές που συνεχίζονται για 5η χρονιά, αναπτύσσονται τεχνικές οδηγίες για τη βιολογική καλλιέργεια κυρίως κηπευτικών και θέματα περιβάλλοντος και υγείας. Πραγματοποιούνται κάθε Πέμπτη, παρέχονται ΔΩΡΕΑΝ από το Αγρόκτημα Βασιλάκου και μπορεί να πάρει μέρος κάθε ενδιαφερόμενος πολίτης της Καρδίτσας.

Στη συνάντηση αυτή θα αναπτυχθούν τα θέματα:

Α΄ Τα περιφρονημένα αλλά θαυματουργά φυτά με απίστευτες  θρεπτικές και θεραπευτικές ιδιότητες.  Πρόκειται για το Γαϊδουράγκαθο, γλιστρίδα ή αντράκλα και τσουκνίδα. Η φύση τα παρέχει δωρεάν και σε αφθονία και τα συναντάμε κάθε μέρα μπροστά μας στους κήπους, στην ύπαιθρο, παντού. Έχουν θαυμάσιες  ιδιότητες που δυστυχώς δεν τις αξιοποιούμε αφού οι περισσότεροι από εμάς, έχουμε εναποθέσει τις ελπίδες μας για κάθε θεραπεία στο  φάρμακο. Το θέμα παρουσιάζει ο Παύλος Κόγιας.

Β΄ Υδροθεραπεία στο σπίτι – Νερό το θαυματουργό φάρμακο. Με εναλλαγή ζεστών και κρύων επιθεμάτων νερού θεραπεύουμε παθήσεις και ανακουφίζουμε από πόνους. Με πολύ απλές τεχνικές πετυχαίνουμε θαυμάσια αποτελέσματα. Με χρήση βοτάνων φτάνουμε σε ακόμη καλύτερα αποτελέσματα. Από το βιβλίο «ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΠΟΝΔΥΛΙΚΗΣ ΣΤΗΛΗΣ» του Roger Newman Turner.υγιεινιστή, οστεοπαθητικό, βελονιστή..  Το θέμα παρουσιάζει ο Σωκράτης Βασιλάκος- υγιεινιστής

Οι συναντήσεις αυτές,  εφόσον ο καιρός το επιτρέπει, γίνονται υπαίθριες, γιαυτό πάρτε επανωφόρι, γιατί μόλις νυχτώνει η θερμοκρασία  πέφτει και το κρύο «τσιμπάει»

Οι συναντήσεις πραγματοποιούνται ανεξαρτήτως καιρικών συνθηκών αφού υπάρχει στεγασμένος χώρος.

Για επικοινωνία: Τηλ. 2441028550 κιν. 6976017907 cosmote, ηλεκτρονική δ/νση: agroktima@sokratisvasilakos.gr ιστοσελίδα:   www.sokratisvasilakos.gr

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

 

Προηγούμενο άρθρο Κλειστά τα καταστήματα της Καρδίτσας τη Δευτέρα 20/6
Επόμενο άρθρο Κλιματιζόμενη αίθουσα θα λειτουργεί στην Π.Ε. Καρδίτσας τις ημέρες του καύσωνα