Ειδήσεις

1η πληρωμή σε επίπεδο χώρας ιδιωτικού έργου Leader/CLLD από την ΑΝΚΑ Α.Ε.


Μετά από συντονισμένη προσπάθεια και συνεργασία της ΟΤΔ AN.KA A.E. με τα αρμόδια στελέχη του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και της ΕΥΔ Ε.Π. Περιφέρειας Θεσσαλίας, ολοκληρώθηκε η 1η πληρωμή, σε επίπεδο χώρας, σε ιδιώτη επενδυτή του προγράμματος CLLD/LEADER από την περιοχή του Δήμου Παλαμά.

Η σημερινή πολυαναμενόμενη έναρξη πληρωμών σηματοδοτεί τη μετάβαση στην ουσιαστικότερη φάση υλοποίησης του προγράμματος LEADER, δίνοντας ένα μήνυμα αισιοδοξίας προς όλους τους δικαιούχους και ένα σήμα ανάκαμψης στην τοπική οικονομία και κοινωνία της Καρδίτσας μετά τα απανωτά χτυπήματα τόσο του«Ιανού» όσο και της πανδημίας COVID-19.

Βασικός στόχος του προγράμματοςείναιη δημιουργία επιχειρήσεων και θέσεων απασχόλησης στο τοπικό παραγωγικό σύστημα σε κλάδους και τομείς προτεραιότητας της Περιφερειακής Στρατηγικής Έξυπνης Εξειδίκευσης RIS3της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Την ικανοποίησή του για την πρωτιάτης εταιρίας στις πληρωμές των ιδιωτικών έργων καθώς και για τη συστηματική δουλειά που γίνεται, η οποία καταφέρνει μέσω διαφόρων προγραμμάτων να δημιουργεί επιπρόσθετη οικονομική δραστηριότητα και απασχόληση στην περιοχή, εκφράζει ο Πρόεδρος της εταιρίας και Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Β. Τσιάκος.

«Καλώτους ιδιώτες επενδυτές να ξεκινήσουν δυναμικά τις επενδύσεις τους και όσους έχουν ήδη υλοποιήσει έργο να απευθυνθούν στα στελέχη της Ομάδας LEADER για να λάβουν τις κατάλληλες οδηγίες και να συνεργαστούν στην υποβολή των αιτημάτων πιστοποίησης και πληρωμής τους.Το επόμενο διάστημα οι ρυθμοί υλοποίησης των 25 έργων Δημοσίου Χαρακτήρα και των 68 Ιδιωτικών Επενδύσεων συνολικού ύψους 13,2 εκατ. Ευρώ θα επιταχυνθούν, ώστε να δοθεί αναπτυξιακή ώθηση στη σκληρά δοκιμαζόμενη τοπική οικονομία και κοινωνία» καταλήγει ο Πρόεδρος της ΑΝ.ΚΑ Α.Ε.

Προηγούμενο άρθρο 82 παραβάσεις στη Θεσσαλία έδειξαν οι έλεγχοι κατά της διάδοσης του κορωνοϊού
Επόμενο άρθρο Συνάντηση Δημάρχου Αργιθέας με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα