Ειδήσεις

17 εκατ. ευρώ αλλάζουν την εικόνα στο Δήμο Σοφάδων


Η χρηματοδότηση έργων του Δήμου Σοφάδων μέσω του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του Δημάρχου Σοφάδων κ. Θάνου Σκάρλου, με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών κ. Στέλιο Πέτσα.

Στη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα, συζητήθηκαν διεξοδικά οι προτάσεις που πρόκειται να υποβάλει ο Δήμος, ύψους 17 εκατ. ευρώ.   Πρόκειται για έργα υποδομών που θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των πολιτών και θα δώσουν λύσεις σε χρόνια προβλήματα της τοπικής κοινωνίας.

Η συζήτηση ήταν χρήσιμη και εξαιρετικά παραγωγική. Από την πλευρά του ο κ. Σκάρλος ανέλυσε διεξοδικά τους άξονες των προτάσεων που ο συνολικός προϋπολογισμός τους υπερβαίνει το πλαφόν του προγράμματος, ενώ ο κ. Πέτσας  εξέφρασε την ισχυρή βούληση να συμβάλει στην εξασφάλιση όλων των αναγκαίων πόρων, ώστε όλες οι προτάσεις να γίνουν πράξεις.

Οι προτάσεις του Δήμου Σοφάδων άπτονται σε ένα ευρύ φάσμα των αξόνων του προγράμματος και επιγραμματικά αφορούν:

-Αγροτική οδοποιία

-Εγκατάσταση συστήματος τηλεμετρίας και αντικατάσταση δικτύων ύδρευσης

-προμήθεια δέκα ηλεκτρικών αυτοκινήτων

-Δράσεις πολιτικής προστασίας και “smart city”

-χρηματοδότηση μελετών για ενεργειακή αναβάθμιση δημοτικών κτηρίων

-Χρηματοδότηση μελέτης για διαμόρφωση εισόδων πόλης Σοφάδων

-χρηματοδότηση μελέτης για ανάπλαση κέντρου Σοφάδων

-διαμόρφωση γηπεδικών χώρων σε σχολεία, παιδικές χαρές κλπ

Τις επόμενες μέρες όλες οι προτάσεις θα τεθούν στα αρμόδια όργανα του Δήμου Σοφάδων

Επιπλέον, στο πλαίσιο της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τη μεταρρύθμιση στον χώρο της Αυτοδιοίκησης, καθώς και στη δυνατότητα στήριξης των Δήμων μέσω χρηματοδοτικών «εργαλείων» από το Ταμείο Ανάκαμψης ενώ ο Δήμαρχος απηύθυνε πρόσκληση στον κ. Πέτσα να επισκεφθεί την πόλη των Σοφάδων μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες, λόγω της πανδημίας.

 

Ο κ. Σκάρλος

Σε δήλωσή του μετά τη συνάντηση ο Δήμαρχος Σοφάδων κ. Θάνος Σκάρλος τόνισε:

Με το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» στην τελική ευθεία είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε με τον κ. Πέτσα λεπτομέρειες για την συνολική πρόταση του Δήμου Σοφάδων και την διάρθρωση της. Η προτεραιοποίηση των προτάσεων και η αναγκαιότητα για άμεσες εντάξεις, καθώς αφορούν κατά κύριο λόγο έργα που θα αλλάξουν την επόμενη μέρα, ήταν αυτό στο  οποίο επικεντρώθηκε η συζήτησή μας .  Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον Αν. Υπουργό  για την άριστη και στενή συνεργασία για όλα τα ζητήματα που απασχολούν το Δήμο μας και την αναζήτηση περισσότερων χρηματοδοτικών εργαλείων. Είμαι πραγματικά αισιόδοξος γιατί βλέπω ότι υπάρχει η ειλικρινής βούληση   να αξιοποιηθεί πλήρως το πρόγραμμα «Α.Τρίτσης» ως αναπτυξιακός μοχλός για την Αυτοδιοίκηση, η οποία  πλέον μπορεί να ελπίζει σε καλύτερες μέρες».

Προηγούμενο άρθρο Η Καρδίτσα υποδέχεται την Τιμία Κάρα του Πολιούχου της Αγίου Σεραφείμ
Επόμενο άρθρο Νέες τουαλέτες στο 10ο νηπιαγωγείο Καρδίτσας