15 νέοι εθελοντές θα στελεχώσουν τον Ερυθρό Σταυρό Καρδίτσας


Στο σημαντικό έργο που ανέπτυξε το Παράρτημα του Ερυθρού Σταυρού στην  Καρδίτσα το έτος που πέρασε καθώς και στην ενίσχυσή του με 15 νέους εθελοντές που εκπαιδεύτηκαν άριστα, αναφέρθηκε ο Πρόεδρος του Τμήματος κ. Κώστας  Αντωνόπουλος, στη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας. Ο κ. Αντωνόπουλος, εν συντομία τόνισε τα εξής: «Χρόνια πολλά, καλή χρονιά με υγεία και εκπλήρωση των στόχων και των προσδοκιών σας. Την χρονιά που πέρασε όλοι μας, είχαμε δυσάρεστες και ευχάριστες στιγμές. Άποψη μου είναι να ξεχάσουμε τα δυσάρεστα γεγονότα γιατί δηλητηριάζουν τη ζωή μας , και να θυμόμαστε τα ευχάριστα γεγονότα γιατί βελτιώνουν τη ζωή μας και προάγουν τις μεταξύ μας σχέσεις. Ο Ερυθρός σταυρός είναι η πρώτη παγκόσμια οργάνωση που έχει ως φιλοσοφία του την εθελοντική προσφορά και δράση. Είναι μη κρατικός μη κερδοσκοπικός οργανισμός και τις οποίες υπηρεσίες του τις προσφέρεις άνευ αμοιβής. Ο Ερυθρός σταυρός βρίσκεται παντού όπου υπάρχει ανάγκη, ακόμη και με κίνδυνο της ζωής των συμμετεχόντων, πρόσφατο παράδειγμα η συμμετοχή του στη ταραγμένη Λωρίδα της Γάζας. Εθελοντισμός είναι έκφραση του ανθρωπισμού, του αλτρουισμού και της ανιδιοτέλειας. Είναι έμπρακτη εκδήλωση αγάπης προς τον συνάνθρωπο συμβάλλει στην προώθηση των ανθρωπίνων αξιών , στη βελτίωση της ζωής συνανθρώπων μας στην ανάπτυξη και την πρόοδο της κοινωνίας. Ο Ερυθρός σταυρός ιδρύθηκε στη χώρα μας πριν 132 χρόνια και έχει να παρουσιάσει πλούσιο έργο τόσο σε πολεμικές περιόδους όσο και σε περίοδο ειρήνης (φυσικά φαινόμενα καιρικά φαινόμενα, συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη). Τη χρονιά που πέρασε το τοπικό παράρτημα του Ε.Ε.Σ ήταν στην πρώτη γραμμή του εθελοντισμού και έχει να παρουσιάσει σημαντικές εργασίες, αναφέρω δε παρακάτω τις ποιο σημαντικές.

α) Ολοκληρώθηκε η θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση δύο τμημάτων εθελοντών, ένα εθελοντικό νοσηλευτικής με 25 άτομα και ένα εθελοντικό κοινωνικής πρόνοιας με 23 άτομα.

Θα ορκισθούν στις 15 Μαρτίου τρέχοντος έτους, θα τους χορηγηθούν τα πτυχία τους και οι αντίστοιχες βεβαιώσεις, και θα είναι πλέον και τυπικά έτοιμοι να προσφέρουν στην τοπική μας κοινωνία και όχι μόνο το εθελοντικό τους έργο.

Στο σημείο αυτό θέλω να ευχαριστήσω τους εκπαιδευτές γιατρούς και κοινωνικούς λειτουργούς οι οποίοι εθελοντικά πρόσφεραν τις υπηρεσίες τους, στην κατάρτιση των εθελοντών μας.

β) Πραγματοποιήθηκαν μαθήματα αγωγής υγείας σε μαθητές σχολείων και κοινωνικές ομάδες, τόσο στα σχολεία όσο και στα γραφεία του Ε.Ε.Σ με στόχο την ενημέρωση και την πρόληψη .

γ) Υλοποιήθηκαν μαθήματα πρώτων βοηθειών   σε   διάφορες κοινωνικές ομάδες τόσο στα γραφεία του Ε.Ε.Σ όσο και σε χωριά του – νομού μας.

δ) Σε  συνεργασία  με  πολιτιστικούς  συλλόγους  και άλλους

εθελοντικούς φορείς του νομού μας συμμετείχαμε σε εκδηλώσεις με

σκοπό την ενημέρωση και την πρόληψη πάνω σε επίκαιρα θέματα, τα

οποία, ταλανίζουν την κοινωνία μας και»ζημιώνουν ακόμα και με τη ζωή

τους πολλούς συμπολίτες μας, όπως είναι τα ναρκωτικά, ο αλκοολισμός,

το AIDS, διάφορες μολυσματικές ασθένειες κ.λ,π.

ε) Συμμετείχαμε στην 8η πανελλήνια έκθεση του Εμποροβιοτεχνικού Επιμελητηρίου μας καθώς και στην οικολογική-περιβαλλοντική γιορτή, όπου μας δόθηκε η δυνατότητα να παρουσιάσουμε το έργο μας .

στ) Τέλος θέλω να τονίσω μια αξιόλογη προσπάθεια που έγινε από το παράρτημα μας, προς τα μεγάλα καταστήματα Σ/Μ της πόλης μας (Γαλαξίας, Βερόπουλος, Καρφούρ Μαρινόπουλος, LIDL Μασούτης), τα οποία δέχθηκαν την τοποθέτηση καλαθιών του Ε.Ε.Σ με στόχο τη συγκέντρωση τροφίμων τα οποία στην συνέχεια διανεμήθηκαν στους έχοντες άμεση ανάγκη συμπολίτες μας .

Επίσης μου δίνεται η ευκαιρία τη στιγμή αυτή να ευχαριστήσω όλους τους ανώνυμους συμπολίτες μας οι οποίοι ευαισθητοποιήθηκαν και πρόσφεραν ότι ο καθένας μπορούσε. Ήταν πράγματι συγκινητική η ανταπόκριση τους στο κάλεσμα μας που σημαίνει ότι αρκετοί συμπολίτες μας έχουν τα αυτιά τους ανοιχτά και ευαισθητοποιούνται στις εκκλήσεις για βοήθεια των συμπολιτών μας που έχουν ανάγκη. Από τη θέση αυτή θέλω να τους ευχαριστήσω θερμά και να τους ευχηθώ ότι καλύτερο. Επίσης θα ήταν παράλειψη να μην ευχαριστήσω το Δημοτικό Ωδείο μας και τους μουσικούς, που προσφέρθηκαν αφιλοκερδώς στην αποψινή μας εκδήλωση και να μας ψυχαγωγήσουν. Τέλος θέλω, να ευχαριστήσω όλους εσάς που συμμετέχετε στην σημερινή μας εκδήλωση καθώς επίσης τις εθελόντριες του Τμήματος αλλά -και αρκετές από τις καλεσμένες μας, οι οποίες μας προσέφεραν εθελοντικά αυτά τα ωραία και πλούσια εδέσματα».

Προηγούμενο άρθρο Επί τάπητος τα προβλήματα των εργαζομένων στους ΟΤΑ
Επόμενο άρθρο 11 Νέα νηπιαγωγεία κατασκευάζονται στην Καρδίτσα