15 ημέρες νωρίτερα η παροχέτευση στον ανοιχτό αγωγό Λεονταρίου


Στα πλαίσια της φετινής αρδευτικής  περιόδου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη την Παρασκευή 22 Μαϊου  και ώρα 9.30 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δήμου Ταμασίου στην οποία συμμετείχαν οι Αντινομάρχες Πρωτογενούς Τομέα των Ν.Α. Καρδίτσας και Φθιώτιδας ο Γενικός Γραμματέας της Ν.Α. Καρδίτσας, οι Δήμαρχοι Ταμασίου και Θεσσαλιώτιδος, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Σοφάδων, οι Υποδιευθυντές των Διευθύνσεων Εγγείων Βελτιώσεων Καρδίτσας και Φθιώτιδας, οι Πρόεδροι ως και Υπηρεσιακοί παράγοντες των ΤΟΕΒ Θεσσαλιώτιδος, 5ης Ζώνης και 6ης Ζώνης  ως και εκπρόσωποι των Αγροτικών Συλλόγων της περιοχής.

Οι αρμόδιοι Υπηρεσιακοί παράγοντες της  Ν.Α. Καρδίτσας παρουσίασαν τα υπάρχοντα υδρολογικά δεδομένα καθώς και την πρόταση διαχείρισης των αποθεμάτων της λίμνης κατά τη φετινή αρδευτική περίοδο όπως αυτή διαμορφώθηκε στη σύσκεψη του άτυπου συντονιστικού οργάνου του Νομού που έγινε στο Νομαρχιακό Κατάστημα στις  6/5/2009.

Στη συνέχεια εξετάσθηκαν διάφορα κατασκευαστικά και λειτουργικά προβλήματα του δικτύου και έγιναν προτάσεις από τους φορείς για την αντιμετώπισή τους.

Επίσης προτάθηκε από όλους τους φορείς να αρχίσει η παροχέτευση του νερού στον ανοικτό αγωγό Λεονταρίου με μικρές ποσότητες κατά 15 μέρες νωρίτερα απ’ ότι είχε αρχικά αποφασισθεί με το σκεπτικό τη διατήρηση της φυσικής ροής του συλλεκτήρα Κακκάρα.

Τέλος όλοι συμφώνησαν στη αρχική πρόταση της συνολικής παροχέτευσης των  40 – 43 εκ. κυβ. μέτρων  κατά την τρέχουσα αρδευτική περίοδο για να υπάρξει κάποιο απόθεμα της τάξεως των 10 εκ. κυβ. μέτρων για την επόμενη αρδευτική περίοδο.-                     

Προηγούμενο άρθρο Στην Καρδίτσα ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής
Επόμενο άρθρο Η γελοιογραφία της ημέρας