14 Ιουνίου Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη


   Κάθε ημέρα ,κάθε λεπτό, άνθρωποι σε όλο τον πλανήτη, απ’ όλες τις ηλικίες και όλες τις φυλές χρειάζονται αίμα για να επιβιώσουν. Η έλλειψη όμως είναι ιδιαίτερα μεγάλη. Την Παγκόσμια ημέρα Αιμοδοσίας πρέπει να δεσμευτούμε όλοι ότι θα γίνουμε  ΤΑΚΤΙΚΟΙ ΜΗ ΑΜΕΙΒΟΜΕΝΟΙ  ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΑΙΜΟΔΟΤΕΣ.

Θα πρέπει να γίνει συνείδηση σε όλους μας ότι η προσφορά αίματος μόνο σε  έκτακτη ώρα για να σώσουμε τον συγγενή η τον φίλο μας, δεν λύνει το πρόβλημα. Μόνο η ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΑΙΜΑΤΟΣ από τους ανθρώπους , μας δίνει ασφάλεια για την αντιμετώπιση των αναγκών σε αίμα.

Ας μην επαναπαυόμαστε στην ιδέα ότι δεν πρόκειται να συμβεί  σε μας. Ας  σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων και ας δείξουμε με τον καλλίτερο τρόπο την υπευθυνότητα και την ανθρωπιά μας. Αρκεί να θυμόμαστε ότι  ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΑΙΜΟΔΟΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΕ ΥΓΙΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ, ΕΝΩ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ  ΔΕΚΤΕΣ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ..

Η ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ είναι μία πράξη μέσα από την οποία αποδεικνύεται η πραγματική διάσταση του ανθρώπου, ίσως είναι η μεγαλύτερη πράξη ακτιβισμού που θα μπορούσε να κάνει κανείς, για να προσφέρει τόσο λίγο, αλλά πραγματικά πολύτιμο, σωτήριο για τον διπλανό του . Τα αποτελέσματα  της αιμοδοσίας σώζουν ζωές διότι ΤΟ ΑΙΜΑ ΟΥΤΕ ΠΑΡΑΓΕΤΑΙ, ΟΥΤΕ ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΑΤΑΙ  ΜΟΝΟ ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΑΙ., χαρακτηρίζει δε τον ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ του τόπου μας.

*-ΕΝΑΣ ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ, ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΠΟΛΛΟΙ

ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΑΝΑΓΚΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΕΣ

*-ΚΑΘΕ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ ΑΙΜΟΔΟΤΗΣ

*-ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΛΙΓΗ ΕΛΠΙΔΑ ΚΑΙ ΖΩΗ

ΖΗΤΗΜΑ ΖΩΗΣ . ΕΙΝΑΙ ΖΗΤΗΜΑ ΤΙΜΗΣ

ΝΟΙΩΣΕ ΚΑΙ ΣΥ ΤΗΝ ΧΑΡΑ ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ

Προηγούμενο άρθρο Εξασφαλίστηκε η πίστωση για την κατασκευή στεγάστρων
Επόμενο άρθρο Τώρα πρέπει να απαντηθεί η επίθεση στα δικαιώματά μας