Πρωτοσέλιδο

12,4 εκ. ευρώ για νέα έργα στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Θεσσαλίας


Έργα συνολικού προϋπολογισμού 12,4 εκατ. ευρώ εντάχθηκαν στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Τα έργα αυτά εντάχθηκαν μετά από συντονισμένες ενέργειες των υπηρεσιών της Περιφέρειας Θεσσαλίας η οποίες προέβησαν σε γρήγορη καταγραφή των προβλημάτων και προετοιμασία των απαραίτητων Τεχνικών Δελτίων.

Όπως ανέφερε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός: «Σε μια δύσκολη συγκυρία το να εντάσεις και να δημοπρατείς έργα, που αντιμετωπίζουν προβλήματα, στηρίζουν θέσεις εργασίας και διαχέουν χρήματα στην τοπική οικονομία, είναι μεγάλη υπόθεση. Πρόκειται για έργα άρσης καταπτώσεων, καθαρισμό ποταμών και χειμάρρων, για συντηρήσεις δρόμων και άλλα τεχνικά. Από πλευράς Περιφέρειας Θεσσαλίας πραγματοποιήθηκε γρήγορη καταγραφή και από το Υπουργείο η ένταξη και για το λόγο αυτό θα ήθελα να ευχαριστήσω για τη συνεργασία τον Υφυπουργό Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού κ. Αλέξη Χαρίτση γιατί τα έργα αυτά ήταν απαραίτητα. Βέβαια οι πόροι αυτοί δεν επαρκούν για την πλήρη αντιμετώπιση όλων των απαιτούμενων έργων στη Θεσσαλία».

Παράλληλα ο Περιφερειάρχης επεσήμανε ότι το συνολικό πόσο των επεμβάσεων που χρειάζεται να γίνουν σε όλη τη Θεσσαλία για αποκαταστάσεις ζημιών από πρόσφατες θεομηνίες, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των Τεχνικών Υπηρεσιών όλων των Περιφερειακών Ενοτήτων, φτάνει τα 25 εκατ. ευρώ. Για το λόγο αυτό έχει κατατεθεί ένα τεκμηριωμένο Τεχνικό Πρόγραμμα στο Υπουργείο Ανάπτυξης και αναμένεται και η έγκριση τους.

Προηγούμενο άρθρο Συνάντηση Περιφερειάρχη και του αντιπροσώπου της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ
Επόμενο άρθρο Πρόγραμμα με θέμα το περιβάλλον υλοποιεί το 1Ο ΕΠΑ.Λ. Καρδίτσας