Ειδήσεις

11ο Συμπόσιο στο Αγρόκτημα Βασιλάκου


Αύριο Πέμπτη 17-1-2019 και ώρα 6.00μ.μ. στο Αγρόκτημα Βασιλάκου, στο χώρο των  Κοινωνικών Βιολογικών Κήπων (περιοχή συνοικίας  Αγ. Παντελεήμονα  Καρδίτσας) πραγματοποιείται το 11ο συμπόσιο της περιόδου 2018-19 με τίτλο Αγάπη και γνώση για υγεία και ευτυχία.

Τα μαθήματα αυτά που συνεχίζονται χωρίς διακοπή για 7η χρονιά, αναφέρονται σε θέματα βιολογικής καλλιέργειας, κοινωνικά, περιβαλλοντικά και υγείας, πραγματοποιούνται κάθε Πέμπτη, παρέχονται δωρεαν από το Αγρόκτημα Βασιλάκου και μπορεί να πάρει μέρος ο κάθε πολίτης της Καρδίτσας. Ακολουθεί διάλογος όπου κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να καταθέτει για συζήτηση σκέψεις, απόψεις, προβλήματα και προβληματισμούς.

Τα θέματα που θα μας απασχολήσουν είναι:

  1. Θερμα και ψυχρα σπορεια: Σύντομη περιγραφή, προετοιμασία και σπορά για ανοιξιάτικες καλλιέργειες
  2. Πολλοί από εμάς, έχουν πιστέψεικαι συχνά το λένε, ότι «τιποτα δεν αλλαζει», αναφερόμενοι κυρίως στις σχέσεις πολίτη-κράτους-οικονομίας, στις προσπάθειες του πολίτη για καλύτερες μέρες και για αλλαγή των συσχετισμών υπέρ των μη προνομιούχων. Το «τιποτα δεν  αλλαζει» που συχνά, με απογοήτευση διατυπώνεται από μεγάλη μερίδα πολιτών θα διαιωνίζεται, όσο ο άνθρωπος δεν θέλειή δεν μπορεί να αλλάξει τον εαυτό του. Και το ερώτημα ουσίας είναι: Αλλαζει ο ανθρωπος; Οι περισσότεροι από εμάς θα απαντήσουμε πως δεν αλλάζει. Όμως ο Παιδοψυχίατρος, Ψυχοθεραπευτής και συγγραφέας Δρ Δημήτρης Καραγιάννης στο τελευταίο υπέροχο βιβλίο του με  τίτλο «Αλλαζει ο ανθρωπος;» εκδόσεις Αρμος, επιχειρηματολογεί και αποφαίνεται ότι αλλάζει. Και μεταξύ των άλλων στο εισαγωγικό σημείωμα γράφει: «Όποιος υποστηρίζει την μη αλλαγή, θα πρέπει να αναρωτηθεί για τις ανασφάλειές του…..Η άρνηση για αλλαγή είναι βαθιά ψυχοπαθολογία με άπειρες κλινικές εκφράσεις. Είναι η επιλογή του τέλματος. Είναι βασανιστική αυτοκτονία που περιμένει το τέλος που δεν έρχεται. Είναι μια υπαρξιακή κατάθλιψη με χίλια πρόσωπα. Είναι η παραίτηση. Είναι η οριστική παράδοση.»

Και εμείς, όπως και πολλοί άλλοιπιστεύουμε ότι ο άνθρωπος μπορεί να αλλάξει και  ότι αν οι περισσότεροι αλλάξουμε τον εαυτό μας, θα αλλάξει και ο κόσμος!.

Και όπως πάντα αφιερώνουμε λίγο χρόνο για τη γελωτοθεραπεία.

Τα συμπόσια πραγματοποιούνται ανεξαρτήτως καιρικών συνθηκών.

Επιμέλεια και συντονισμός Συμποσίων: Σωκράτης Βασιλάκος και Χρυσάνθη Πετεινάρα

 

Προηγούμενο άρθρο Σε ομηρία πάνω από 70.000 που περιμένουν να δώσουν εξετάσεις για άδειες οδήγησης
Επόμενο άρθρο Κώστας Τσιάρας: Κακοστημένη φαρσοκωμωδία το διαζύγιο Τσίπρα – Καμμένου