Ειδήσεις

1ο ΕΠΑ.Λ. Καρδίτσας: 2η Συνάντηση Ευρωπαϊκού Προγράμματος


Στα πλαίσια της υλοποίησης του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+ που υλοποιεί το 1ο ΕΠΑ.Λ. Καρδίτσας,  δύο (02) εκπαιδευτικοί και τέσσερις (04) μαθητές βρέθηκαν στην πόλη Bensheim  της Γερμανίας, από τις 26 Ιανουαρίου έως τη 01 Φεβρουαρίου 2020, για την 2η συνάντηση εργασίας. Ο τίτλος του προγράμματος είναι : « Professional Orientation – My future in Europe! Changes and Challenges for young people in different European Educational Systems», δηλαδή «Επαγγελματικός Προσανατολισμός – Το Μέλλον μου στην Ευρώπη! Ευκαιρίες και προκλήσεις για νέους ανθρώπους σε διαφορετικά Ευρωπαϊκά Εκπαιδευτικά Συστήματα». Οι συμμετέχουσες χώρες είναι: η Πολωνία, η Τουρκία, η Ελλάδα, η Γερμανία και η Εσθονία. Στόχος του προγράμματος είναι η ανάγκη των νέων και κυρίως των μαθητών να πληροφορηθούν για τις ευκαιρίες που αναπτύσσονται μέσα από τα εκπαιδευτικά συστήματα, ώστε να καταφέρουν να ενταχθούν στην αγορά εργασίας, σε οποιαδήποτε Ευρωπαϊκή χώρα.

Οι καθηγητές του σχολείου μας, Γκούμας Αστέριος και Σιμίτα Μαρία, καθώς και οι μαθητές μας, κατά τη διάρκεια της δράσης συμμετείχαν σε παρουσιάσεις και συναντήσεις και επισκέψεις σχετικές με το θέμα όσο και με την πολιτιστική κληρονομιά της Γερμανίας. Επίσης έγιναν επισκέψεις σε επαγγελματικούς χώρους και Πανεπιστήμια της περιοχής της Έσσης. Τέλος επισκέφθηκαν εργοστάσια με κορυφαία εμπειρία αυτή της επίσκεψης σε ένα από τα μεγαλύτερα εργοστάσια της Γερμανίας, στο εργοστάσιο της EVONIK.

Όλοι οι συμμετέχοντες επέστρεψαν με τις καλύτερες εντυπώσεις και με πολλές νέες και αξέχαστες εμπειρίες!

Το 1ο ΕΠΑΛ, έχει αναλάβει στο παρελθόν, και θα συνεχίσει να το κάνει, καινοτόμες δράσεις που συμβάλλουν στη βελτίωση της ποιότητας της εκπαίδευσης που παρέχεται στους μαθητές μας. Έχει επίσης καταβάλει προσπάθειες για να εκμεταλλευτεί ευκαιρίες που προσφέρουν στους εκπαιδευτικούς μας ακόμα περισσότερες γνώσεις και εμπειρίες, οι οποίες θα αποδειχθούν χρήσιμες για τη δουλειά τους στο σχολείο και την προσωπική τους ζωή.

 

 

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Οι μαθητές του 5ου ΓΕΛ Καρδίτσας στο Κέντρο Ορίζοντες
Επόμενο άρθρο Μήνυμα του Περιφερειάρχη για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου