Ειδήσεις

1ο ΕΠΑΛ: Από το σχολείο στη ζωή – οι γνώσεις μου με βοηθούν στην καθημερινή μου ζωή


Πρόσφατα, το 1ο ΕΠΑΛ Καρδίτσας έλαβε έγκριση από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών να συμμετάσχει σε νέο ευρωπαϊκό πρόγραμμα. Πρόκειται για Συμπράξεις ανταλλαγών μεταξύ σχολείων ΚΑ229, Τομέας Σχολικής Εκπαίδευσης, Erasmus+ 2020. Το 1ο ΕΠΑΛ Καρδίτσας αποδέχθηκε την υλοποίηση του προγράμματος με κωδικό 2020-1-ΕΕ01-KA229-077885_5 και τίτλο : «Από το σχολείο στη ζωή – οι γνώσεις μου με βοηθούν στην καθημερινή μου ζωή».

Το θέμα του προγράμματος είναι το περιβάλλον. Κεντρική ιδέα του προγράμματος είναι η ευαισθητοποίηση των μαθητών σχετικά με την ανάγκη αύξησης της χρήσης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και η συνεργασία μεταξύ των χωρών που συμμετέχουν στην ανταλλαγή καλών πρακτικών στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και της βιώσιμης παραγωγής και κατανάλωσης. Οι συμμετέχουσες χώρες είναι: η Εσθονία, η Ελλάδα, η Τουρκία, η Πολωνία και η Ρουμανία.

Το 1ο ΕΠΑΛ Καρδίτσας έχει αναλάβει στο παρελθόν και θα συνεχίσει να το κάνει, καινοτόμες δράσεις που συμβάλλουν στη βελτίωση της ποιότητας της εκπαίδευσης που παρέχει στους μαθητές του. Έχει επίσης καταβάλει προσπάθειες για να εκμεταλλευτεί ευκαιρίες που προσφέρουν στους καθηγητές του ακόμα περισσότερες γνώσεις και εμπειρίες, οι οποίες θα αποδειχθούν χρήσιμες για τη δουλειά τους στο σχολείο και την προσωπική τους ζωή.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Ελληνική Λύση: Ανησυχίες βαμβακοπαραγωγών της Θεσσαλίας
Επόμενο άρθρο Με επιτυχία το Ανοικτό Πρωτάθλημα Γρήγορου Σκακιού Θεσσαλίας