1η Πανελλήνια συνάντηση σχολικών χορωδιών


Το  27ο Διεθνές  Χορωδιακό  Φεστιβάλ  Καρδίτσας  θα  φιλοξενήσει για πρώτη φορά στην Καρδίτσα την ερχόμενη Κυριακή 5 Απριλίου 2009 στο Αίθριον του  Αρχαιολογικού  Μουσείου  Καρδίτσας  στις  11:30 π.μ  την 1η Πανελλήνια Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών σε συνεργασία με την ΛΔ΄ Εφορεία Προϊστορικών  και  Κλασικών  Αρχαιοτήτων, την Πανελλήνια Ομοσπονδία Χορωδιών και Διευθυντών Χορωδίας και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας.

      Στην Συνάντηση αυτή λαμβάνουν μέρος σχολικές χορωδίες (παιδικές-νεανικές- μεικτές) από σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Δήμους, Ωδεία, καθώς και σχολικά-νεανικά μουσικά σύνολα από Σχολεία, Φιλαρμονικές, Συλλόγους, Μουσικές Σχολές, Ωδεία  κ.τ.λ.

      Η εκδήλωση πραγματοποιείται στα πλαίσια του 27ου Διεθνούς Χορωδιακού Φεστιβάλ Καρδίτσας, που αποτελεί κορυφαίο μουσικό και πολιτιστικό θεσμό του Νομού Καρδίτσας τελεί υπό την καλ/κή διεύθυνση του Νίκου Ευθυμιάδη και  πραγματοποιείται στο πανέμορφο χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Καρδίτσας.

      Σε  περίπτωση  κακοκαιρίας  η  εκδήλωση  θα  γίνει  στην  Αίθουσα  εκδηλώσεων  του  Αρχαιολογικού  Μουσείου.  

      Το πρόγραμμα είναι διάρκειας 10-20 λεπτών για κάθε Χορωδία και είναι ελευθέρας επιλογής.

      Σε όλες τις χορωδίες και τους διευθυντές θα δοθούν Διπλώματα Συμμετοχής.

      Στόχος της εκδήλωσης είναι η ενθάρρυνση των σχολικών μονάδων στην δημιουργία αξιόλογων Χορωδιών με τις οποίες μπορούν να εκπροσωπούν την Ελλάδα σε Διεθνή Φεστιβάλ. Παράλληλα αναδεικνύεται το τεράστιο εκπαιδευτικό έργο του Καθηγητή Μουσικής της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας διαμέσου του Χορωδιακού Εργαλείου.

      Είναι δε γνωστό ότι ο κορυφαίος Ελβετός παιδαγωγός Πεσταλότζι θεωρεί την χορωδία ως το αναντικατάστατο μέσο για την ηθική διαπαιδαγώγηση των νέων διαμέσου της σχολικής εκπαίδευσης.

      Οι καλύτερες σχολικές χορωδίες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, διαμέσου των σχολικών χορωδιακών συναντήσεων που καθιερώνονται, θα έχουν τη δυνατότητα να εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στο εξωτερικό και σε σημαντικά Φεστιβάλ.

Το  φετινό  Διεθνές  Χορωδιακό  Φεστιβάλ  Καρδίτσας  είναι  αφιερωμένο  στον  Κορυφαίο Συνθέτη Haydn Joseph (1732-1809) για τα διακόσια χρόνια  συμμετέχοντας  στον  παγκόσμιο εορτασμό για τα διακόσια χρόνια από το θάνατό  του.

Προηγούμενο άρθρο Εμμένει στη θέση της η ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ
Επόμενο άρθρο Eκδήλωση για την Οδική Ασφάλεια από την ΑΛΑΜΑΠ